Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Σε όλα τα Λύκεια να αναρτηθεί η φωτογραφία του Γ. Λυγγερίδη

Σε όλα τα Λύκεια να αναρτηθεί η φωτογραφία του Γ. Λυγγερίδη

Την πρόταση να αναρτηθεί στα Λύκεια της χώρας η φωτογραφία του αδικοχαμένου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη «ώστε να βλέπουν οι μαθητές τι σημαίνει να είσαι ήρωας και να θυσιάζεσαι πάνω στο καθήκον» έκανε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στο πλαίσιο της Ημερίδας για την οπαδική βία που διοργάνωσε στη μνήμη του η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στο ξενοδοχείο Intercontinental.

«Ο αείμνηστος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης είναι ένας σύγχρονος ήρωας» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε απευθυνόμενος στην οικογένειά του : «Δεν χάνεται κανείς άλλοι βαδίζουν στη γη και άλλοι στον ουρανό. Το μαρτυρικό τέλος του γιού σας τον οδήγησε στον Παράδεισο» είπε.

Παρόντες στην ημερίδα ήταν ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και άλλοι επίσημοι.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία της οικογένειας του αδικοχαμένου Γιώργου, αλλά και η διμοιρία του που εκείνη τη νύχτα στάθηκε στο πλευρό του και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να τον κρατήσει στη ζωή.

«Ας γίνει ο γιός μου το ανάχωμα για μια νέα αρχή. Δεν  μπορούμε να ζούμε σ’ αυτό το κράτος έτσι πλέον, δεν γίνεται» είπε συγκινημένος ο πατέρας του αείμνηστου αστυνομικού και πρόσθεσε: «Ήμασταν περήφανοι Έλληνες, που είναι η υπερηφάνεια μας; Καίνε, σπάνε ρημάζουν, σκοτώνουν. Ποια είναι η τιμωρία; Υπάρχει;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Έχασα ένα γιο, έναν ηρώα. Όχι, να μην υπάρχει άλλος Γιώργος».

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890