Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Τι είναι και τι δεν είναι η «Νίκη»

Τι είναι και τι δεν είναι η «Νίκη»

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «Νίκη» είναι μια πολιτική πρωτοβουλία, που έχει μορφή πολιτικού κόμματος, αλλά διαφέρει από τα κόμματα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα κατά τρία, τουλάχιστον, θεμελιώδη στοιχεία:

Α) Δεν ιδρύθηκε από παλιούς πολιτικούς που έφυγαν από προηγούμενα κόμματα, ούτε περιλαμβάνει στις τάξεις της τέτοια πρόσωπα. Άνθρωποι δηλαδή, που μέχρι χθες προσυπέγραφαν κυβερνητικές αποφάσεις, οδηγώντας τη χώρα μας στην ανελευθερία και την παρακμή και τον λαό μας στην ανασφάλεια και τη δυστυχία, και που τώρα πιθανόν θα ήθελαν να έρθουν, έχοντας βάλει «τα ρούχα τους αλλιώς», και να «συμβουλεύσουν» τη σημερινή πολιτική ηγεσία ή τον λαό, πώς θα βγει από την κρίση, για την οποία και οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι, συνειδητά αποκλείονται από τις τάξεις της «Νίκης».

Τα στελέχη και οι φίλοι της «Νίκης», όλοι οι πρωτεργάτες, αλλά και οι απλοί «εργάτες» που αγωνιζόμαστε μέσα από τη «Νίκη», όχι μόνο δεν ανήκουμε σε μεγάλα τζάκια και δεν εκπροσωπούμε (φανερά ή κρυφά) μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά και δεν αποβλέπουμε στο δικό μας προσωπικό ή οικογενειακό συμφέρον. Δεν επιδιώκουμε την απόκτηση προσωπικής εξουσίας ή πλούτου. Όλος ο αγώνας μας αποσκοπεί στο όφελος της πατρίδας μας, του λαού μας και της κοινωνίας, που κατ’ επέκτασιν είναι και όφελος ολόκληρης της Ευρώπης και του πλανήτη.

Β) Από πού έχουμε αντλήσει αυτό το πνεύμα της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς, που ισχυριζόμαστε πως διαθέτουμε;

Το αντλήσαμε και το ανατροφοδοτούμε διαρκώς από τα διαχρονικά μηνύματα και τα ιδανικά που δίδαξαν οι κορυφαίοι διδάσκαλοι του πολιτισμού μας (χωρίς να περιφρονούμε τη σοφία των διδασκάλων όλων των λαών της Γης), από τους αρχαίους Έλληνες ως τους σπουδαίους και αγίους διδασκάλους, οι οποίοι έθεσαν στέρεες βάσεις για την ελευθερία και την ισοτιμία των ανθρώπων, για την ηθική τους καλλιέργεια με άξονα την αγάπη προς τον πλησίον, για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ειρήνης και ευημερίας.

Γι’ αυτόν τον λόγο τονίζουμε με συναίσθηση, αλλά χωρίς έπαρση ή φανατισμό, ότι είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί, όπως οι πατέρες και οι μητέρες μας και όπως οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας – είτε αυτοί οι πατέρες και οι παππούδες ήταν αγρότες, κτηνοτρόφοι και ναυτικοί, είτε μετανάστες ή έμποροι ή γιατροί ή δάσκαλοι και καθηγητές.

Η «Νίκη» λοιπόν δεν είναι κάποιο «χριστιανικό κόμμα» με την έννοια της θρησκοληψίας, της στενοκεφαλιάς και του φανατισμού, αλλά με την έννοια ότι μάθαμε πώς να συμπεριφερόμαστε στον συνάνθρωπό μας, στην πατρίδα μας, στην οικογένειά μας, στη φύση, τα ζώα και τα φυτά, με διάθεση αυτοπροσφοράς και ανιδιοτέλεια, από τα διδάγματα των αγίων μας και τον τρόπο ζωής των χριστιανών προγόνων μας.

Μάθαμε πώς να παλεύουμε για όλ’ αυτά από τους ήρωες (συχνά ηττημένους, αλλά ποτέ συμβιβασμένους) των αγώνων του λαού μας για ελευθερία και για ένα καλύτερο αύριο. Μάθαμε επίσης πώς να είμαστε ενωμένοι κι αδελφωμένοι, μελετώντας τα πικρά λάθη του παρελθόντος, που οφείλουμε να τα αποφεύγουμε στο παρόν και το μέλλον.

Και μάθαμε τέλος (θα σου φανεί παράξενο τούτο δα) πώς ν’ απλώνουμε γέφυρες και να οικοδομούμε φιλίες και συμμαχίες με άλλους λαούς, μελετώντας το «βυζαντινό» παρελθόν μας (τη Ρωμιοσύνη), όταν ο λαός μας βρισκόταν στο τιμόνι ενός υπερεθνικού κράτους, που δημιουργούσε όντως πολιτισμό και θεμελίωνε τη συνύπαρξη των ανθρώπων και των λαών στην αρετή και την αγάπη, όχι στην εθνικότητα, ούτε στο χρήμα και στα συμφέροντα των αποικιοκρατών και κοσμοκρατόρων, που επικράτησαν στη συνέχεια, και των σημερινών διαδόχων τους.

Γ) Το τρίτο στοιχείο, που ισχυριζόμαστε ότι διαθέτει η προσπάθειά μας, είναι η πολιτική σοβαρότητα.

Δεν περιοριζόμαστε σε συνθήματα, ευχολόγια ή συναισθηματισμούς, αλλά μελετήσαμε με τη μεγαλύτερη προσοχή όλα τα προβλήματα που κατατυραννούν αυτόν τον τόπο και καταρτίσαμε προτάσεις για την επίλυσή τους και την αναδιοργάνωση του κράτους και της κοινωνίας μας σε σωστές βάσεις.

Οι προτάσεις αυτές της «Νίκης», που περιλαμβάνουν όλα τα θέματα, όπως η Παιδεία, η Οικονομία, η Υγεία, η Άμυνα της χώρας μας, οι Σχέσεις με τους «Εταίρους» μας και γενικά η Εξωτερική Πολιτική, η Ασφάλεια των πολιτών, η Προστασία του Περιβάλλοντος, το Δημογραφικό πρόβλημα, η Ενεργειακή κρίση, η ποιότητα ζωής κάθε κοινωνικής ομάδας, παιδιών, εφήβων, εργαζομένων, συνταξιούχων, ΑμεΑ, ανδρών και γυναικών, και κάθε άλλο ζήτημα που εμπίπτει στις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στον πολίτη, δημοσιεύονται συνοπτικά στην ιστοσελίδα της «Νίκης» (http://nikh.gr), στο κεφάλαιο «Θέσεις», καθώς και στα αντίστοιχα έντυπα, ενώ αναλύονται λεπτομερέστερα σε επιμέρους τοποθετήσεις, που δημοσιεύονται σταδιακά.

Αυτό λοιπόν είναι η «Νίκη».

Για τους παραπάνω λόγους πήραμε το θάρρος – ή, αν προτιμούν κάποιοι, το «θράσος» – να απευθυνθούμε σε κάθε Έλληνα πολίτη ζητώντας την υποστήριξή του και τελικά (όταν έρθει η ώρα) την ψήφο του. Τολμούμε να το πράξουμε, επειδή η υποστήριξη και η ψήφος αυτή δεν αποσκοπεί στο να ωφελήσει εμάς, αλλά εσένα.

Υποστηρίζοντας και ψηφίζοντας τη «Νίκη», υποστηρίζεις και ψηφίζεις εσένα και τα παιδιά σου!

Δεν βλέπουμε τη «Νίκη» ως κόμμα, αλλά ως κίνημα απελευθέρωσης της πατρίδας μας, του τόπου μας και του λαού μας από εκείνους (ντόπιους και ξένους) που, δεκαετίες τώρα, τον καταπιέζουν, τον λυμαίνονται και τον εκμεταλλεύονται.

Προσοχή: δεν είναι εχθρός της πατρίδας μας και του λαού μας κάθε άνθρωπος οικονομικά ευκατάστατος, ούτε είναι αθώος κάθε ένας που ανήκει στις μεσαίες κοινωνικές τάξεις. Διόρθωση χρειάζεται τόσο η ασυνειδησία και η ανευθυνότητα ενός απλού υπαλλήλου και γενικά εργαζόμενου, όσο και η σκληρότητα και απανθρωπιά ενός μεγιστάνα.

Η πατρίδα μας χρειάζεται τον έντιμο επιχειρηματία, που αναπτύσσει την επιχείρησή του αξιοποιώντας με σύνεση τον πλούτο της χώρας μας, την ευφυΐα και τις ικανότητές του, απολαμβάνει ο ίδιος τα κέρδη του και συγχρόνως προσφέρει δουλειά σε εργαζόμενους, δίκαια αμειβόμενους και σωστά ασφαλισμένους, και πληρώνει τους φόρους του στο κράτος, για να χρησιμοποιηθούν πάλι προς όφελος της κοινωνίας και του λαού.

Χρειάζεται τον προικισμένο επιστήμονα και τεχνικό, που αξιοποιεί την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και τις εξελίσσει περαιτέρω, για να βελτιώσει και να διευκολύνει πραγματικά τη ζωή των συνανθρώπων του σε κάθε επίπεδο.

Χρειάζεται κάθε παραγωγό, κάθε δημιουργό και κάθε εργαζόμενο (ναι, και τον ιερέα), που όλοι μαζί συνθέτουμε το ψηφιδωτό της κοινωνίας και μπορούμε να συμβάλουμε στην ευημερία, την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής όλων μας.

Θα μας ρωτήσεις: «Εσείς θα “σώσετε” και θα “απελευθερώσετε” την Ελλάδα;».

Απαντώ: ΌχιΕσείς θα το κάνετε. Στέλνοντας τη «Νίκη» στη Βουλή, για να εκπροσωπήσει, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά, ειλικρινά, τίμια και ανιδιοτελώς τον ελληνικό λαό, χωρίς κρυφές συμφωνίες με «δικούς μας» ή ξένους απατεώνες και σαλτιμπάγκους. Χωρίς εσάς – χωρίς εσένα – δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτε. Εσύ κρατάς το μέλλον της χώρας μας, το δικό σου και της οικογένειάς σου στα χέρια σου, αφενός με την προσφορά σου στον συνάνθρωπο και την κοινωνία από τον τομέα όπου εργάζεσαι, αφετέρου με την ψήφο σου, την οποία σου ζητούμε με καθαρά χέρια και καθαρό μέτωπο, για να την αξιοποιήσουμε προς όφελός σου και προς όφελος των παιδιών σου.

Ειλικρινά δικός σου.

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης, Θεολόγος – Συγγραφέας, Μέλος της Ομαιχμίας της «Νίκης»

 

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890