Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Περί συνεργασιών

Περί συνεργασιών

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες επίσημων και ανεπίσημων προτάσεων από κόμματα του λεγόμενου «πατριωτικού χώρου» για εκλογική συνεργασία. Ας ξεκαθαρίσουμε για ακόμα μια φορά τη θέση μας. 

Η ΝΙΚΗ θα συμμετείχε σε μια εκλογική συνεργασία υπό προϋποθέσεις. Κοινοί στόχοι, ανεπίληπτα πρόσωπα, αγάπη για την πατρίδα και τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της  (Ορθοδοξία και Ελληνικός πολιτισμός), είναι το ελάχιστο που απαιτείται για οποιαδήποτε σύμπραξη. Η ΝIKH δεν θα συμμαχούσε με τον διάβολο, όπως έχουν δηλώσει τα περισσότερα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, αλλά ακόμη και κόμματα που σήμερα βρίσκονται εκτός Βουλής. Κάποια κόμματα και «αρχηγοί» του «πατριωτικού χώρου» δεν πληρούν ούτε ελάχιστες από τις ανωτέρω προϋποθέσεις. Επιπροσθέτως, πολιτικοί,  οι οποίοι συμμετείχαν στις κυβερνήσεις ή σε Κοινοβουλευτικές αποφάσεις των τελευταίων ετών, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Φρονούμε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίον θα συνέπρατταν οι τελευταίοι μαζί μας, θα ήταν η είσοδός τους στη Βουλή και όχι η σωτηρία της πατρίδας. 

ΔΕΝ θα προδώσουμε τις ελπίδες των ανθρώπων που στηρίζουν τη ΝΙΚΗ, συνεργαζόμενοι με πολιτικούς που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετο σύστημα αξιών από το δικό μας. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να πιάσουμε, πάση θυσία, στασίδι στην Βουλή. Εμείς βλέπουμε την πολιτική ως υπηρεσία στους συμπολίτες και την πατρίδα μας. Η είσοδος στην Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε και μετά τις εκλογές και να αγωνιζόμαστε με μεγαλύτερο ζήλο για τις αξίες και τα ιδανικά μας, μέσα στην κοινωνία, μαζί με τους συμπολίτες μας. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που η ΝΙΚΗ ονομάζεται Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα. 

Το κάθε κόμμα και ο κάθε αρχηγός, έχει κάτι διαφορετικό στο μυαλό του για την συνεργασία των πατριωτικών δυνάμεων, ως εκ τούτου και διαφορετικές «κόκκινες γραμμές». Συνήθως, οι συζητήσεις περί συνεργασιών είναι απροσδιόριστες και γεμάτες ρήγματα, ενώ όλες οι προτάσεις σταματούν μέχρι «να μπούμε στη Βουλή», καθιστώντας έναν τέτοιο σχηματισμό μη βιώσιμο. Χρειάζεται κοινό όραμα, κοινές αξίες και συμπαγής, πειθαρχημένη πανστρατιά. Διαφορετικά ένα τέτοιο σχήμα θα είναι άθυρμα στα χέρια του «συστήματος» και, ως εκ τούτου, θνησιγενές εν τη γενέσει του.

Πολλοί μιλούν για πατρίδα αλλά δεν της δίνουν όλοι την ίδια υπόσταση. Πολλοί χρησιμοποιούν την Πίστη ως εργαλείο για να κερδίσουν ψήφους ή την αντιμετωπίζουν απλά ως μέρος μιας παράδοσης. Για εμάς η Πίστη είναι βίωμα και σωτηριολογικό μήνυμα και απαντά στο «επέκεινα» και όχι σε κάποιο κομματικό ακροατήριο που θέλουμε να προσεταιριστούμε. 

Τα στελέχη και τα μέλη της ΝΙΚΗΣ αντιλαμβάνονται την πολιτική ως εθελούσια θυσία και υπηρεσία προς τα ζώντα και αγέννητα παιδιά που θα κληθούν να ζήσουν σε μια Ελλάδα, χωρίς Έλληνες, σε έναν χώρο και όχι σε μια χώρα ποτισμένη με το αίμα των ηρώων και των μαρτύρων. Δεν αντιλαμβάνονται την πολιτική ως θυσία των άλλων για να εξυπηρετήσουν προσωπικά και μικροκομματικά συμφέροντα. 

Δε γίναμε τόσα χρόνια και δεν θα γίνουμε ούτε τώρα γυρολόγοι των πολιτικών ομαδοποιήσεων αναζητώντας διακαώς μια συνεργασία με τον οποιονδήποτε, αρκεί να κερδίσουμε και εμείς λίγες θεσούλες στο Κοινοβούλιο. Δυστυχώς, πολλοί απ’ αυτούς που προτείνουν συνεργασίες, ψάχνουν γι’ αυτές ευκαιριακά, όπως αποδεικνύεται, με τον οποιονδήποτε και χωρίς κανένα κριτήριο. Αυτό δηλώνει και τον μοναδικό στόχο τους που είναι η πολυπόθητη είσοδος στη Βουλή του αρχηγού και κάποιων ακόμα πρωτοπαλίκαρων. 

Η ΝΙΚΗ δεν έχει σκελετούς στις ντουλάπες της και έρχεται να προσφέρει στους πολίτες το όντως νέο και άφθαρτο. Το ακούμε και από άλλους αυτό, αλλά δυστυχώς η βιοτή τους και ο τρόπος που πολιτεύονται τους διαψεύδει καθημερινά. Ερχόμαστε για να μείνουμε, να παλέψουμε και να συνεργαστούμε για να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω. Σ’ αυτόν τον αγώνα αναζητούμε στρατιώτες που θα νοιώθουν ότι αποτελούν μια αιχμή από τις πολλές ("ομαιχμία") της ΝΙΚΗΣ που μαζί θα διεμβολίσουμε την κομματοκρατία, ώστε να προσπαθήσουμε να θεραπεύσουμε τις πληγές που αυτή έχει προκαλέσει στο κράτος και κατά προέκταση στην πατρίδα μας. 

Το κόμμα μας δεν έχει καπετάνιους και καπετανάτο. Έχει πρόεδρο που αποτελεί την φωνή του Κινήματος, ανακλητό ανά πάσα στιγμή αν παρεκκλίνει της πορείας του Κινήματος και μέλη τα οποία δεν τα ενδιαφέρουν οι πρωτοκαθεδρίες. Οι υποψήφιοι δεν διαπληκτίζονται μεταξύ τους ποιος θα τοποθετηθεί πιο ψηλά στο ψηφοδέλτιο, αλλά ποιος θα προσφέρει περισσότερο στην κοινή προσπάθεια. Ούτε πριονίζουν ο ένας την θέση του άλλου, αλλά όλοι μαζί προσπαθούν να ψηλώσουν το Κίνημα και να στήσουν ψηλά τη σημαία μας. 

Τέλος, σ’ αυτούς που μάς κατηγορούν ότι δεν έχουμε συνεργαστεί με άλλα κόμματα, θέτουμε κάποιες ερωτήσεις:

Εμείς κατερχόμαστε στον πολιτικό στίβο για πρώτη φορά. Οι άλλοι σχηματισμοί γιατί δεν ενώθηκαν τόσα χρόνια που η ΝΙΚΗ δεν είχε ιδρυθεί; Τώρα γιατί δεν ενώνονται οι υπόλοιποι; Εμείς φταίμε και γι’ αυτό; Πόσοι απ’ αυτούς δέχονται να συμμετάσχουν σε μια ένωση κομμάτων και να είναι απλοί στρατιώτες και όχι αρχηγοί; Eκτός από συγκεκριμένα θέματα που ασχολείται γενικά ο «πατριωτικός χώρος» ποια απ’ αυτά τα κόμματα έχουν θέσεις επεξεργασμένες και υλοποιήσιμες για όλα τα θέματα;

Ολοκληρώνοντας, συμφωνούμε σε μια συνένωση Προσώπων. Η ΝΙΚΗ σχεδιάστηκε να γίνει η ίδια «η ένωση των καλοπροαίρετων». Περιμένουμε όλες τις πραγματικά υγιείς δυνάμεις, να συστρατευτούν μαζί μας, για να γκρεμίσουμε την κομματοκρατία και τις παθογένειες που ταλανίζουν την πολύπαθη και αγαπημένη μας πατρίδα. 

Όσοι αποφασισμένοι προσέλθετε!

 

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890