Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Η συνέχεια του ελληνισμού

Η συνέχεια του ελληνισμού μέσα στην ιστορία

Ο ελληνικός πολιτισμός όντας πανάρχαιος, έκανε ένα μεγάλο ταξίδι από τις απαρχές του μέχρι σήμερα. Όχι μόνο διατηρήθηκε αλλά και εμπλουτίστηκε με το διάβα των αιώνων. Έτσι από την εποχή των Μυκηναίων και τον Τρωικό πόλεμο του Ομήρου, την βυζαντινή περίοδο και την τουρκοκρατία φτάνοντας στο σήμερα, υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά που τον διακρίνουν. Αυτά είναι η φιλοξενία , η τιμή στους νεκρούς και τα ταφικά έθιμα, η εξωστρέφεια και η επαφή με άλλους πολιτισμούς μέσω του εμπορίου και της φιλοσοφίας καθώς και  η ελληνική γλώσσα. 

Η ελληνική γλώσσα, παρότι πέρασε διάφορα στάδια εξέλιξης από την αρχαία ελληνική στην ελληνιστική κοινή και στην συνέχεια την γλώσσα που μιλάμε σήμερα, κουβαλάει με την σειρά της έναν κοινό τρόπο σκέψης  και πληθώρα λέξεων οι οποίες χρησιμοποιούνται ατόφια μέχρι και σήμερα. Αναμφίβολα, η ορθόδοξη χριστιανική παράδοση επηρέασε βαθιά τον ελληνικό πολιτισμό και τον οδήγησε σε αυτό που ονομάζουμε ρωμιοσύνη. Αυτή συνέβαλε στην υπέρβαση της φυλετικής καταγωγής κι έδωσε έμφαση στην οικουμενικότητα του ελληνικού πνεύματος,  γεγονός που είχε ξεκινήσει από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αυτό το ταξίδι συνεχίζεται μέχρι σήμερα και σίγουρα δεν θα σταματήσει.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890