Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Ο Λογότυπος της ΝΙΚΗΣ

Αντανάκλαση του σοβαρού και ποιοτικού χαρακτήρα και των διαχρονικών αξιών της ΝΙΚΗΣ είναι ο λογότυπός της.

Το σχέδιο κρύβει μέσα του τον Ήλιο της Μακεδονίας, σημείο αναφοράς στην ιστορία της ΝΙΚΗΣ που γεννάται στα συλλαλητήρια για τη μαρτυρική και προδομένη Μακεδονία μας. Το έμβλημα χαρακτηρίζεται από σταυροειδή μορφή, με τη μεγάλη οριζόντια διάσταση να δηλώνει τον ενωτικό προσανατολισμό της ΝΙΚΗΣ απέναντι σε κάθε καλοπροαίρετο Έλληνα.

Το φτερό εν κινήσει θυμίζει τα φτερά της Νίκης, όσο και τα φτερά του Ευαγγελισμού της πατρίδας μας, των «καλών νέων» που τόσο έχει ανάγκη ο λαός μας ευρισκόμενος στα πρόθυρα της πνευματικής, βιολογικής και εδαφικής καταστροφής του. Συμβολίζει την δυνατή αναπτέρωση του ηθικού, της ελπίδας και της δύναμης της θέλησής μας να πάρουμε τη ζωή μας ξανά στα χέρια μας και να διασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας.

Το καθαρό γαλανό χρώμα[1], είναι το χρώμα της υπογραφής που έβαλε ο ουρανός για την ελευθερία της πατρίδας μας. Σφραγίδα ανεξίτηλη, που θα μένει όσο υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που κοιτάζει κατά τον ουρανό.

Το καφεκόκκινο χρώμα[2], είναι το χρώμα της γης που σκεπάζει τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά. Είναι το χώμα που έχει αναμιχθεί με τη φωτιά και ποτιστεί με το αίμα των προγόνων μας. Είναι το χαρακτηριστικό «χονδροκόκκινο» των αγιογράφων, που κοσμεί τα καθολικά των ιερών μονών του Αγίου Όρους και τις εικόνες των πνευματικών ολυμπιονικών μας. 

Αν και ασύμμετρη, η σχεδίαση διατηρεί ισχυρή οπτική αρμονία χάρη στη χρυσή αναλογία Φ –έναν διαχρονικό κανόνα καλαισθησίας που διαπερνά την αρχαία Ελλάδα, τη βυζαντινή αρχιτεκτονική και πολλά εντυπωσιακά δημιουργήματα του σύγχρονου σχεδιαστικού κόσμου.

Δυναμική κίνηση και ακλόνητη σταθερότητα. Ουρανός και Γη. Σύγχρονο βλέμμα στο μέλλον και αξίες της Ρωμηοσύνης. Όλα σε ισορροπία.

Αυτή είναι η ΝΙΚΗ.

Λογότυπος ΝΙΚΗΣ

Σε σκούρο περιβάλλον, ο Λογότυπος της ΝΙΚΗΣ φέρει σε ολόλευκη χρωματική απόδοση όλα τα στοιχεία του, φωτίζοντας τον χώρο με δυναμισμό και εξαιρετική οπτική ευκρίνεια

[1] Γαλάζιο: Pantone 279C

[2] Καφεκόκκινο: Pantone 718C

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890