Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Η Ομαιχμία της Νίκης

Η Ομαιχμία της ΝΙΚΗΣ

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών σήμερα απέχει από τις εκλογές - όχι από αδιαφορία για όσα συμβαίνουν στην πατρίδα και την κοινωνία μας, αλλά αντιθέτως από βαθιά απογοήτευση για τη δυσοσμία μισού αιώνα κομματοκρατίας, η οποία έχει επιβάλει την ανελευθερία, τη διαφθορά και τον ανθελληνισμό ως τη νέα νόρμα. Για πολλούς Έλληνες σήμερα η προσέλευση στην κάλπη ισοδυναμεί περίπου με διάπραξη αμαρτίας. Εξίσου εύλογα, γιατί να εμπιστευθούν πυροτεχνήματα "ενός ακόμη νέου σωτήρα";

Η εμπιστοσύνη στη ΝΙΚΗ έρχεται από δύο πυλώνες: (α) τις θέσεις της, που έχουν ευθύτητα, εφαρμοσιμότητα για το αύριο των παιδιών μας και αντανακλούν τις αξίες του Γένους μας και (β) τα πρόσωπα που εκπροσωπούν τη ΝΙΚΗ - γνήσια τέκνα του Ελληνικού Λαού, που δεν έχουν σχέση με επαγγελματίες πολιτικούς. Ακόμη πιο σημαντικό, η ΝΙΚΗ έχει εντελώς αντίθετο τρόπο πολιτικής σκέψης και λειτουργίας από το γνωστό "μοντέλο" των προσωποκεντρικών κομμάτων, όπου ο κάθε αρχηγός, ως "μία αιχμή", μπορεί να φθαρεί, να στομώσει, να λυγίσει ή να σπάσει. Ο αντικειμενικός σκοπός της ΝΙΚΗΣ είναι μία ιερή υπόθεση που ξεπερνά την προσκόλληση στην ιδέα ενός πρόσκαιρου "σωτήρα".

Στη ΝΙΚΗ, η Εμπροσθοφυλακή που αναλαμβάνει τη δημόσια εκπροσώπηση των θέσεών της, αποτελείται από "πολλές αιχμές" μαζί, την "Ομαιχμία" - ένας υπέροχος όρος του Θουκυδίδη. Η Ομαιχμία συστρατεύει στην πρώτη γραμμή ανθρώπους που ζουν έμπρακτα τις αξίες της Νίκης. Σε αντίθεση με έναν "σωτήρα", η Ομαιχμία δε σπάζει, δε στομώνει, δε στραβώνει, δεν αλλάζει πορεία. Πορεύεται με ομοψυχία, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και πνεύμα συνεργασίας, με βλέμμα στραμμένο σε έναν αντικειμενικό σκοπό, σε έναν προορισμό. Μεγαλώνει και συστρατεύει διαρκώς και περισσότερους - χωρίς να αφήνει χώρο σε φιλόδοξους πολιτικάντηδες με προσωπικές ή επιχειρηματικές ατζέντες.

Αυτή είναι η δύναμη της Νίκης: όχι ένας αρχηγός, αλλά η Ομαιχμία.

Γνωρίστε μερικές «αιχμές» της μεγάλης Ομαιχμίας της Νίκης!

Δημήτρης Νατσιός

Ιδρυτικός Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ

Βασίλειος Γιασλακιώτης

Ο Βασίλειος Ι. Γιασλακιώτης γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη και σπούδασε την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Βιολογίας.  Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Εξειδικεύτηκε στην Χειρουργική Γυναικολογία και Μαιευτική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Συμμετείχε ενεργά σε εφημερίες επειγόντων σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης και της Βρετανίας ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Αμερικανικής Ακαδημίας στα μαιευτικά και γυναικολογικά επείγοντα (ALSO® ALSG® Instructor).  Xρημάτισε επικουρικός Επιμελητής επί διετία στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Σήμερα είναι υπεύθυνος προγεννητικού ελέγχου και παρακολούθησης κύησης υψηλού κινδύνου, ενώ παράλληλα εκτελεί χειρουργικές, λαπαροσκοπικές, ενδοσκοπικές και μαιευτικές επεμβάσεις, ως επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής «Άνασσα» Βόλου και του «Ιασώ Θεσσαλίας». Διατηρεί στον Βόλο Ιατρείο παρακολούθησης εγκύων και γυναικολογικών ασθενών.

Είναι τακτικό Μέλος της Ελληνικής Γυναικολογικής Μαιευτικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος  και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκόπησης. Έχει ενεργό και διαρκή συμμετοχή σε σεμινάρια, διαλέξεις και προγράμματα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, με δημοσιεύσεις σε ξένα κι ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, διδάσκει σε ΙΕΚ στον τομέα Υγείας. Σε όλη τη διαδρομή του και κατά την επιστροφή του στην γενέτειρα Μαγνησία προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε ιερά καθιδρύματα. Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, τις γεωργικές καλλιέργειες, ενώ καθημερινά ανησυχεί και αγωνίζεται για το καλύτερο μέλλον της  Πατρίδας  μας.

Εμμανουήλ Γκλάβας

Ο Εμμανουήλ Γκλάβας γεννήθηκε στην όμορφη Καβάλα τον Ιούλιο του 1966. Κατοικεί στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Η ειδικότητά του στην κολύμβηση τον βοήθησε ώστε να αναλάβει τις Ακαδημίες του Άρη για τέσσερα χρόνια.

Η εκτεταμένη ενασχόλησή του με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς σηματοδοτείται από το 1980, ως ενεργός χορευτής του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, με συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εμπειρία αυτή τον ώθησε στη δημιουργία της δικής του ομάδας παραδοσιακών χορών στη Μουσθένη της Καβάλας για τέσσερα χρόνια, ενώ παράλληλα σπούδαζε.

Από το 1990, ασχολήθηκε με τον κλάδο των Ασφαλειών. Η ευκαιρία αυτή αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την μετέπειτα επαγγελματική του πορεία. Έχοντας δίπλα του καταξιωμένους συναδέλφους του κλάδου, δραστηριοποιήθηκε έντονα και έτσι, σήμερα, ασκεί το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα, διατηρώντας το δικό του ασφαλιστικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με κάθε τομέα ασφαλιστικών καλύψεων όπως οχήματα, αστικές-επαγγελματικές ευθύνες, νοσοκομειακά–συνταξιοδοτικά προγράμματα, κατοικίες.

Δρ. Γεώργιος Καλλιντέρης

Ο Δρ. Γεώργιος Καλλιντέρης γεννήθηκε το 1955 στην Αετόπετρα Κονίτσης. Είναι έγγαμος και πατέρας εννέα παιδιών.

Αποφοίτησε από το  Φυσικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Master στην Ηλεκτρονική και Ραδιοηλεκτρολογία του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανε το Διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Αποφοίτησε, επίσης, από τη Σχολή Επιμορφώσεως Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.)  Ιωαννίνων και έκτοτε εργάσθηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως Φυσικός για περισσότερα από 20 έτη (1983-2006) και μετά από εκπαιδευτική άδεια κάποιων ετών, απεσπάσθη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1992-1998). Υπηρέτησε (2006-2014) ως Διευθυντής Λυκείου στην Κόνιτσα.

Από το 2014 έως το 2019, εχρημάτισε Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Τουρισμού-Πρωτογενούς τομέα στο Δήμο Κόνιτσας. Έχει έντονη την καλή ανησυχία και την μέριμνα για τα θέματα της Πίστης και της Πατρίδας μας.

 

Ιωάννης Κεμεντσετσίδης

Ο Ιωάννης Κεμεντσετσίδης είναι γεννημένος το 1973 στο Κιλκίς. Είναι έγγαμος οικογενειάρχης με δύο παιδιά. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο ΤΕΙ Σερρών. Έχει περαιτέρω εκπαιδευθεί στην πιστοποίηση προϊόντων, στον έλεγχο ποιότητας, στη διασφάλιση ποιότητας τεχνικών έργων, στην παρακολούθηση υδάτινων αποδεκτών και ποιότητας πόσιμου νερού. Έχει επιχειρηματική εμπειρία στο λιανεμπόριο και στην εστίαση, καθώς και ως τεχνικός εκτιμητής ακινήτων. Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας: Ενεργειακός επιθεωρητής, Σύμβουλος ακινήτων, Εργολήπτης δημοσίων έργων και Τεχνικός ασφαλείας.

Τα ἐνδιαφέροντά του περιλαμβάνουν τη λογοτεχνία και τον αθλητισμό, τον οποίον υπηρέτησε ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και ως επαγγελματίας διαιτητής επί τετραετία στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής.

Διαθέτει πολυετές και ενεργητικό ενδιαφέρον για τα κοινά από πολλές και διαφορετικές επάλξεις: ως γονέας με ενεργή συμμετοχή στον Σὐλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, ως μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας με δύο 3ετείς θητείες στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του Μητροπολιτικου Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κιλκίς, αλλά και ως πολίτης με αγάπη στη γενέτειρα, με θητεία ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του οικισμού Διποτάμου, της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Δρ. Μαρία Μαντουβάλου

Η Μαρία Μαντουβάλου κατάγεται από τη Μάνη και γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι απόφοιτος του Ραλλείου και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως μεταπτυχιακή υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Ρώμη και στο Βερολίνο. Είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Χούμπολντ του Βερολίνου, ενώ δίδαξε ως προσκεκλημένη καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια του Καναδά και της Γερμανίας.

Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος πολλών Διεθνών Επιστημονικών και Ανθρωπιστικών Ομίλων και Συλλόγων, ενώ συχνά μετέχει ως μέλος σε επιτροπές κρίσεων θεατρικών και λογοτεχνικών διαγωνισμών. Έχει κάνει επιστημονική έρευνα σε πολλά μέρη του κόσμου και έχει δώσει πλήθος συνεντεύξεων και διαλέξεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει μετάσχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, με πλούσιο συγγραφικό επιστημονικό έργο, καθώς και σε διεθνείς αποστολές στη Βοσνία, τη Σερβία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αμερική, τη Γαλλία και αλλού.

Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διευθύντρια του Φιλολογικού Τμήματος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και Γραμματέας Σύνταξης του ομώνυμου περιοδικού, καθώς και διευθύντρια των «Νυχτερινών Σχολών Παρνασσού». Διδάσκει στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο της Εταιρίας των Φίλων του Λαού, ενώ διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελληνοσερβικής Φιλίας.

Αθανάσιος Ρακοβαλής

Ο Αθανάσιος Ρακοβαλής ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Φοίτησε στο Φυσικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των σπουδών του είχε ενεργό συμμετοχή και δράση στο φοιτητικό κίνημα. Στα νεανικά του χρόνια ταξίδεψε σε χώρες της Ασίας, στην Μέση Ανατολή, την Αίγυπτο και σε χώρες της Ευρώπης.

Έχει αγάπη για την ζωγραφική, αλλά ιδίως για την τέχνη της αγιογραφίας, την οποία διδάχθηκε στο Άγιον Όρος και από τότε και στο εξής αφοσιώθηκε σε αυτήν. Έζησε στο Άγιον Όρος για πάνω από επτά χρόνια –πέντε έτη διατελώντας καθηγητής της Αθωνιάδας Σχολής και άλλα δύο σπουδάζοντας αγιογραφία– και συναναστράφηκε με πνευματικούς ανθρώπους και επιφανείς αγίους της εποχής μας. Έχει εργασθεί ως αγιογράφος και κατόπιν ως καθηγητής Φυσικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, τρία από τα οποία έχουν μεταφρασθεί και κυκλοφορήσει σε πολλές γλώσσες. Για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξε ο ίδιος εκδότης των βιβλίων του, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλές δημόσιες ομιλίες, αρκετές από τις οποίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. 


 

Νικόλαος Σμολοκτός

Ο Νικόλαος Σμολοκτός γεννήθηκε στη Μικρόπολη Δράμας το έτος 1955. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων. Φοίτησε στο Γυμνάσιο Προσοτσάνης και συνέχισε σπουδές στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατετάγη στον Στρατό ως μόνιμο στέλεχος. Εξειδικεύθηκε σε σχολές οπλικών συστημάτων και διοικητικής μέριμνας του Στρατού, υπηρετώντας σε επιτελικές θέσεις και ως Διοικητής σε διάφορες στρατιωτικές Μονάδες. Αποστρατεύθηκε το 1999 και ασχολήθηκε με τα κοινά.  

Είναι εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων νομού Δράμας από το 2003 μέχρι σήμερα, όντας ήδη μέλος του ΔΣ από το 2000. Διατελεί εκλεγμένος Γενικός Σύμβουλος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) από το 2007 διαρκώς έως σήμερα. Η πολυτεκνία και το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος έχουν σταθεί στο επίκεντρο της συμμετοχής του σε συνέδρια για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος ως ομιλητής και σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με το ίδιο θέμα. Διοργάνωσε το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΑΣΠΕ στη Δράμα με θέμα «Παιδί και Παιδεία». 

Διαθέτει εκτενή εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση από το 2006 ως Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Προσοτσάνης, όπου και εκλέγεται διαρκώς έως σήμερα. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Νομικού Προσώπου και μέλος διαφόρων επιτροπών, ενώ από το 2019 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. 

Διετέλεσε εκδότης της εφημερίδας «Βήμα των Πολυτέκνων» από το 2005 μέχρι την έναρξη των μνημονίων το 2012. Συμμετείχε εθελοντικά στην παραγωγή  τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών στο Star Βορείου Ελλάδος για θέματα πολυτεκνίας από το 2006 μέχρι το 2017. Είναι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ηλεκτρονικών Μέσων και περιοδικών Βορείου Ελλάδος, καθώς και Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Φυσικής Υγιεινής «Ιπποκράτης» Δράμας.Αλεξία Τάντση

Η Αλεξία Τάντση κατάγεται από τη Φλώρινα, είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.  Το έτος 1995, αποφοίτησε από το  Γενικό Λύκειο της Φλώρινας και στη συνέχεια  ασχολήθηκε  με τη διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας. Είναι εθελόντρια του τμήματος νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εργάζεται ως συμβασιούχος στο Υπουργείο Πολιτισμού και στο πλαίσιο των διοικητικών αρμοδιοτήτων έχει εξειδικευτεί σε χρηματοοικονομική και τραπεζική διοικητική από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων και Ανθρωπίνων Πόρων από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συμμετέχει ανελλιπώς και ενεργά σε όλους τους αγώνες  τόσο για τα εθνικά όσο και για τα κοινωνικά ζητήματα της ακριτικής Φλώρινας.

Διαχειρίζεται δυο ιστολόγια, την «Παρεμβολή» και την «Περίβλεπτο». Παράλληλα ερευνά  και συλλέγει ιστορικά στοιχεία και μαρτυρίες σχετικά με την προσφορά των Δυτικομακεδόνων στην προετοιμασία και την έναρξη της Επανάστασης του 1821 καθώς και στον Μακεδονικό Αγώνα.Δρ. Δημήτριος Χιωτακάκος

Ο Δρ. Δημήτριος Χιωτακάκος γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από τη Λακωνική Μάνη. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Έζησε πολλά χρόνια στο εξωτερικό και πλέον της δεκαετίας στην Αγγλία.

Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Έσσεξ και διδάκτωρ πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ της Αγγλίας, όπου εργάστηκε ως ερευνητικός παρατηρητής. Είναι κάτοχος επιστημονικών δημοσιεύσεων και διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Έχει διατελέσει διευθυντικό και διοικητικό στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα επί μία 25ετία, στις πωλήσεις, στη διαχείριση διεθνών συμβάσεων και τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών. Συνεργάστηκε με διεθνείς οίκους και εταιρείες συμβουλευτικών υπηρεσιών και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο χώρο των δικτύων και τηλεπικοινωνιών. Κατέχει διεθνή εμπειρία με επιχειρηματική δραστηριότητα σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική και Μέση Ανατολή. 

Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την αχρήματη κοινωνία, τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τους κινδύνους που προκύπτουν στις ατομικές ελευθερίες από την αθέμιτη χρήση τους. 

Όραμά του για την Πατρίδα αποτελούν 3 πυλώνες: (α) η υψηλή εκπαίδευση και κατάρτιση δεξιοτήτων των νέων σε όλα τα επίπεδα, (β) η επιχειρηματικότητα και εγχώρια παραγωγή που θα αναδείξει μία δυνατή οικονομία διαχρονικά, καθώς και (γ) η εφαρμογή της υψηλής τεχνολογίας με τρόπο που θα απελευθερώνει τον πολίτη και θα τον θέτει στο τιμόνι της χώρας και όχι στην δουλεία μίας Οργουελικής κοινωνίας.

 

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

Θεσσαλονίκη

Μακένζι Κίνγκ 12, Θεσσαλονίκη 546 22

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890