Αναστάσιος Οικονομόπουλος

Δικηγόρος παρ'Αρείω Πάγω, Δημ. Σύμβουλος Θρακομακεδόνων, Διοικητικός Αθλητισμού

Ο Αναστάσιος (Τάσος) Οικονομόπουλος είναι δικηγόρος παρ’Αρείω Πάγω και έγγαμος πατέρας τριών τέκνων.

Κατάγεται από τη Λαύκα της Ορεινής Κορινθίας, με οικογενειακή γενεαλογία που έχει ενεργό ανάμειξη στους πρωτεργάτες της Φιλικής Εταιρείας και τους στενούς συναγωνιστές του Γέρου του Μωριά.

Γεννημένος στην Κηφισιά το 1962, τελείωσε το Δημοτικό στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη, Γυμνάσιο και Λύκειο στην Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε Νομικά  στη Νομική Σχολή του  Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης Γερμανίας και στη Νομική Σχολή Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπηρέτησε την θητεία του στην Πολεμική Αεροπορία το 1986–1988 και από το 1989 μέχρι και σήμερα ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα στην Αθήνα.

Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θρακομακεδόνων το διάστημα 2007-2010. Συνεργάζεται σήμερα ως νομικός σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης με δήμους της Αττικής, έχοντας εκπονήσει πλήθος μελετών και γνωμοδοτήσεων. Είναι μέλος του πειθαρχικού οργάνου της ΕΣΑΠ – Ομοσπονδίας Βόλεϊ και Γ.Γ. της ομάδας βόλεϊ Κηφισιάς της Α1 Εθνικής. Διακονεί ως επίτροπος τα τελευταία 10 χρόνια στην ενορία του.

Ομιλεί την γερμανική και την αγγλική γλώσσα.

Αποφάσισε να συστρατευτεί στον αγώνα της ΝΙΚΗΣ, οραματιζόμενος τη ΝΙΚΗ του Ελληνισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διότι πιστεύει ακράδαντα ότι είναι πικρό να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον  τόπο σου.