Αντώνιος Βασιλειάδης

Καθηγητής Θεολόγος, πρ. Δήμαρχος Γιαννιτσών

Ο Αντώνιος Βασιλειάδης γεννήθηκε το 1940 στα Γιαννιτσά, όπου και διαμένει μόνιμα. Έλκει την καταγωγή του από την Τραπεζούντα του Πόντου, από την οποία οι πολύτεκνοι γονείς του ξερριζώθηκαν το 1922. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Υπηρέτησε ως λοχίας και είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία ως φοιτητής δραστηριοποιήθηκε στα κοινά.

Εργάστηκε ως καθηγητής θεολόγος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διάφορα σχολεία στην Ελλάδα και στη Γερμανία, όπου από το 1971 φοιτεί και στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου, καθώς και σε ειδικό Ινστιτούτο Ομιλητικής και Κατηχητικής, διατελώντας Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων και Φοιτητών του Μονάχου. Επιστρέφει στα Γιαννιτσά το φθινόπωρο 1974 αναλαμβάνοντας εκδότης και διευθυντής της τοπικής εφημερίδας «Ηχώ του Κάμπου», ενώ στις πρώτες μεταπολιτευτικές δημοτικές εκλογές του 1975, ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πορεία», εκλέγεται Δήμαρχος Γιαννιτσών. Το 1978 με πρόταση του Υπ.Εσωτερικών συμμετείχε σε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ στο Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο. Υπήρξε επίσης πρόεδρος διαφόρων επιτροπών και συλλόγων σχολικού, κοινωνικού και επιμορφωτικού αντικειμένου, όπως και του Αθλητικού Συλλόγου Γιαννιτσών «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ διακονεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα με ακατάπαυστη κατηχητική και κηρυκτική δραστηριότητα.

Ενδιαφέρεται για τα κοινά και προσδοκά μια πραγματική, ελληνική, ανεξάρτητη, δημοκρατική πορεία της Πατρίδας μας, που δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί παρά μόνο όταν οι υπεύθυνοι λειτουργήσουν με οδηγό τις αξίες και τα ιδανικά των Ηρώων του 1821, που μας χάρισαν την Ελευθερία.