Φώτιος Πάλλας

Kαθηγητὴς Φιλόλογος, Στέλεχος Πολιτιστικών Συλλόγων, Δημ. Σύμβουλος Σταγών

Ο Φώτιος Πάλλας γεννήθηκε το 1968 στα Τρίκαλα και κατάγεται από το Παλαιομονάστηρο Τρικάλων (από πατέρα) και από την Ικαρία και την Κωνσταντινούπολη (από μητέρα). Είναι έγγαμος, πατέρας έξι παιδιών και διαμένει από το 1974 στην Καλαμπάκα.

Είναι Φιλόλογος, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ως καθηγητής φιλόλογος, υπηρέτησε αρχικά στην ιδιωτική, ενώ σήμερα υπηρετεί στην δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με παράλληλη ενεργή μετοχή και σε κατηχητικές και κατασκηνωτικές δραστηριότητες, εμφυσώντας στη νεότητα την αγάπη για την Πίστη μας. Συμμετέχει αφιλοκερδώς σε πολιτιστικές δράσεις και είναι ιδρυτικό μέλος των πολιτιστικών συλλόγων «Φίλοι των Μετεώρων» και «Φίλοι της παραδοσιακής μουσικής και ψαλτικής τέχνης Άγιος Βησσαρίων». Είναι μέλος του συλλόγου «Μετεώρων Λιθόπολις» και συμμετέχει σε τοπικές χορωδίες βυζαντινής μουσικής. Το 2009 συμμετείχε στην ίδρυση και έκτοτε στηρίζει ενεργά ως ερασιτέχνης ηθοποιός, μουσικός και συγγραφέας την λειτουργία ενός από τους πλέον δραστήριους και πολυπληθείς συλλόγους της περιφέρειας Θεσσαλίας, του θεατρικού εργαστηρίου «Επί Σταγών».

Το 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του αειμνήστου δημάρχου Μετεώρων Χ. Σινάνη, «Δύναμη Ευθύνης». Το 2021, μετά την απροσδόκητη απώλεια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστου Σινάνη, κάλυψε στο δημοτικό συμβούλιο την κενή θέση ως πρώτος επιλαχών.

Ο Φώτιος Πάλλας τάσσεται υπέρ της διακήρυξης των αρχών της «ΝΙΚΗΣ» και θεωρεί μονόδρομο πλέον τη συστράτευση όλων των Ελλήνων για την επίτευξη του αντικειμενικού σκοπού της: την απελευθέρωση από την κομματοκρατία και την ανάσταση της Πατρίδος μας και του Ορθόδοξου Γένους μας.