Ιωάννης Σαρσάκης

Στρατιωτικός, Δημ. Σύμβουλος Διδυμοτείχου, Στέλεχος Πολιτιστικών Συλλόγων, Συγγραφέας

Ο Ιωάννης Σαρσάκης κατάγεται από το Διδυμότειχο. Το 1992 αποφοίτησε από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου. Το 1995 εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις ως υπαξιωματικός του Οικονομικού Σώματος. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Διδυμοτείχου, Οργανωτικός Γραμματέας του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες, Γνώση και Δράση» και συνδεδεμένο μέλος του ΔΣ της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου.

Το ιστορικό και ερευνητικό του έργο, επικεντρώνεται στη μελέτη της τοπικής ιστορίας και αγιολογίας του Διδυμοτείχου καθώς και στην ιστορία της Ρωμανίας/Βυζαντίου. Σημαντικότερος καρπός των μελετών του είναι η συγγραφή δύο βιβλίων που αφορούν τον Άγιο Ιωάννη Βατάτζη: 1) Ιωάννης Γ΄ Βατάτζης ο Διδυμοτειχίτης Άγιος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου, εκδ. Ορθόδοξος Κυψέλη, α’ έκδ. 2008 και β’ έκδ. 2010. 2) Ο Πάμμεγας Σκηπτούχος άγιος Ιωάννης Βατάτζης ο εκ Διδυμοτείχου, εκδ. iwrite-Πηγή 2019.

Επίσης συνέγραψε διάφορα ιστορικά άρθρα που αφορούν στους αγίους του Διδυμοτείχου, σε ιστορικά γεγονότα της πόλης αλλά και σε σημαίνουσες προσωπικότητες του Διδυμοτείχου μέσα στην ιστορική του διαχρονία. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες της Θράκης, ιστοσελίδες και περιοδικά σχετικῆς θεματολογίας καθώς και στις περιοδικές εκδόσεις του ΓΕΣ Εθνικές Επάλξεις και Στρατιωτική Επιθεώρηση.