Βασίλειος Γιασλακιώτης

Ιατρός Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, Βιολόγος

Ο Βασίλειος Ι. Γιασλακιώτης γεννήθηκε στον Αλμυρό Μαγνησίας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Μετά από κατατακτήριες εξετάσεις εισήχθη και σπούδασε την Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ παράλληλα έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Βιολογίας.  Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Εξειδικεύτηκε στην Χειρουργική Γυναικολογία και Μαιευτική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Συμμετείχε ενεργά σε εφημερίες επειγόντων σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης και της Βρετανίας ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής της Αμερικανικής Ακαδημίας στα μαιευτικά και γυναικολογικά επείγοντα (ALSO® ALSG® Instructor).  Xρημάτισε επικουρικός Επιμελητής επί διετία στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Σήμερα είναι υπεύθυνος προγεννητικού ελέγχου και παρακολούθησης κύησης υψηλού κινδύνου, ενώ παράλληλα εκτελεί χειρουργικές, λαπαροσκοπικές, ενδοσκοπικές και μαιευτικές επεμβάσεις, ως επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής «Άνασσα» Βόλου και του «Ιασώ Θεσσαλίας». Διατηρεί στον Βόλο Ιατρείο παρακολούθησης εγκύων και γυναικολογικών ασθενών.

Είναι τακτικό Μέλος της Ελληνικής Γυναικολογικής Μαιευτικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Μαιευτικού και Γυναικολογικού Επείγοντος  και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκόπησης. Έχει ενεργό και διαρκή συμμετοχή σε σεμινάρια, διαλέξεις και προγράμματα συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης, με δημοσιεύσεις σε ξένα κι ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Επιπλέον, διδάσκει σε ΙΕΚ στον τομέα Υγείας. Σε όλη τη διαδρομή του και κατά την επιστροφή του στην γενέτειρα Μαγνησία προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε ιερά καθιδρύματα. Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό, τις γεωργικές καλλιέργειες, ενώ καθημερινά ανησυχεί και αγωνίζεται για το καλύτερο μέλλον της  Πατρίδας  μας.