Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Υγεία

COVID-19: Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ

COVID-19: Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ

 Ο ιός COVID-19 είναι μία επώδυνη πραγματικότητα. Ωστόσο, η αντιμετώπισή του άνοιξε την όρεξη πολλών «καλοθελητών» που, επικαλούμενοι την προστασία της δημόσιας υγείας, αυθαιρετούν με παραδοχές που προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, ότι ο ιός είναι τάχα πιο κολλητικός σε ιερούς ναούς και οικογενειακές επιχειρήσεις, από ότι σε σύνορα, σούπερ- μάρκετ, τράπεζες και λεωφορεία.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Η κοινωνική αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, είναι ο καθρέπτης του πολιτισμού μας: Αξιοπρεπείς όροι ζωής για τους Ανθρώπους Με Αναπηρία

 

Η αξιοπρέπεια για έναν συνάνθρωπό μας με ειδικές ανάγκες δεν είναι εύκολο να κατανοηθεί από ανθρώπους που θεωρούν αυτονόητη την καθημερινότητά τους. Δε βλέπουμε αναπήρους συμπολίτες μας στο δρόμο όχι γιατί δεν υπάρχουν, αλλά γιατί δε μπορούν να κινηθούν ανάμεσά μας όσο και αν το επιθυμούν. Η Πολιτεία που σέβεται την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια οφείλει να κάνει τη ζωή πιο εύκολη για ορισμένους από εμάς: την πρόσβαση σε φυσικούς χώρους, σε πληροφορίες, σε ιατρικές υπηρεσίες, σε εργασία, σε αξιοπρεπές εισόδημα.

Οργάνωση και Διοίκηση της Υγείας

Οργάνωση και Διοίκηση της Υγείας

  1. Εποπτικός ρόλος του υπουργείου Υγείας. Εποπτική Επιτροπή απαρτιζόμενη από τον υπουργό, 2 υγειονομικούς και 1 εξειδικευμένο στα Οικονομικά της Υγείας, για τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων και για κατάρτιση Ετήσιας Έκθεσης προς στο κοινοβούλιο. Τα μεγέθη των προμηθειών και χρηματοδοτήσεων, μετά την απόφαση της επιτροπής, θα ελέγχονται από 1 Δικαστικό και 2 Ορκωτούς Λογιστές του Υπουργείου Οικονομικών.
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

Το σύστημα υγείας στη χώρα μας ταλανίζεται επί δεκαετίες, με αλλεπάλληλες προσπάθειες αναμόρφωσης που υποσχέθηκαν πολλά και πραγματοποίησαν ελάχιστα. Σπατάλες και ανορθολογικές δαπάνες, ελλιπής σχεδιασμός, αδιαφορία για τις πραγματικές ανάγκες υγείας των πολιτών, τα κύρια χαρακτηριστικά του υφιστάμενου συστήματος υγείας.

 

Η Υγεία όμως είναι σημαντική προϋπόθεση για την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια και την πρακτική Ελευθερία στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Γι’αυτό, έχουμε τεράστια υποχρέωση απέναντι στο λαό μας και στον κόσμο ολόκληρο, στο να προετοιμάσουμε ένα υγιές αύριο για τον Ελληνισμό.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890