Ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος ΝΙΚΗ, κ. Δήμος Θανάσουλας και ο υπεύθυνος της Τοπικής Κοινότητας ΝΙΚΗΣ Ιωαννίνων, κ. Σπήλιος Τυροπάνης, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 26/11/2025 τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, προκειμένου να ενημερωθούν εκτενώς για τα προβλήματα και τις ζημιές που προκάλεσε η πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία στην περιοχή της Ηπείρου.
Ο κ. Καχριμάνης, περιέγραψε με λεπτομέρειες τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία και τόνισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων σε όλες τις πληγείσες περιοχές της Ηπείρου.
Ο Περιφερειάρχης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία ότι θα δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή του συνόλου των ζημιών και την εκτέλεση των αναγκαίων έργων αποκατάστασης, με στόχο την ταχύτερη δυνατή επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΙΚΗΣ, κ. Θανάσουλας σε δήλωσή του επεσήμανε ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τον Περιφερειάρχη, υπάρχουν κίνδυνοι για την οδική ασφάλεια και πρέπει να παρθούν άμεσα μέτρα καθώς η κακοκαιρία είναι σε εξέλιξη και οι οδικοί άξονες δεν θα αντέξουν μια περαιτέρω καταστροφή».
Κάλεσε την κυβέρνηση να υποστηρίξει με υλικοτεχνικές υποδομές το έργο για την αποσυμφόρηση των χειμάρρων, αλλά και να κινητοποιήσει παράλληλα τον μηχανισμό για τις αποζημιώσεις των πληγέντων.
Καταλήγοντας έκανε λόγο για τις ξενοδοχειακές μονάδες που λόγω των εορτών των Χριστουγέννων περίμεναν κόσμο, για τις κτηνοτροφικές μονάδες που αποκλείστηκαν, αλλά και τους οικισμούς που θα είναι δύσκολο να δεχτούν τους κατοίκους τους που θα τους επισκέπτονταν στις διακοπές.
Τέλος επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τις δυσπρόσιτες περιοχές της Ηπείρου αν θέλουμε να ξανανθίσει ο πρωτογενής τομέας καθώς και να ενισχυθούν νέες μορφές ανάπτυξης, όπως ο τουρισμός.
Η ΝΙΚΗ ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα βοηθήσει στον αγώνα της Περιφέρειας Ηπείρου για την αποκατάσταση των ζημιών και είμαστε εδώ για να ασκήσουμε οποιαδήποτε κριτική είναι απαραίτητη για να γίνουν αυτά που πρέπει.
Γραμματεία ΝΙΚΗΣ Ιωαννίνων

