Δύο ακόμη παρεμβάσεις του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ αναδεικνύουν με σαφήνεια τα ανοιχτά μέτωπα του Ελληνισμού: την ασύμμετρη πίεση που δέχεται η Κρήτη από τη λαθρομετανάστευση και την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στην Κύπρο.
Κρήτη – Νέα έκρηξη της λαθρομετανάστευσης
Την ώρα που η Κυβέρνηση διαβεβαιώνει οτι οι ροές λαθρομεταναστών έχουν μηδενιστεί εξ ανατολών, η Κρήτη… αλλάζει πληθυσμό!
Η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρή υβριδική επίθεση στα νώτα της, με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να καταφθάνουν από τη Λιβύη στην Κρήτη, αλλά η Κυβέρνηση… περί άλλα τυρβάζει! Μόνο το 2025, καταγράφηκαν περίπου 20.000 αφίξεις στην Κρήτη, τριπλάσιες σχετικά με προηγούμενα χρόνια.
Το φαινόμενο συνιστά σοβαρή ασύμμετρη απειλή που εκμεταλλεύεται αδύνατα σημεία, και κυρίως, την κυβερνητική ανικανότητα να προστατεύσει επαρκώς τα σύνορα της χώρας.
Η ΝΙΚΗ επισημαίνει: Απαιτείται αποφασιστική στάση, με «στρατιωτικοποίηση» των θαλάσσιων συνόρων, ενίσχυση της φύλαξης από το Πολεμικό Ναυτικό και στενή συνεργασία με την Frontex.
Η Κρήτη ελευθερώθηκε το 1896. Ας μην χαθεί το 2026 με Κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Κύπρος – Παράνομη, προκλητική και απειλητική η μεταφορά τουρκικών όπλων
Παράνομη και απειλητική είναι η απόφαση της Άγκυρας για αποστολή έξι τουρκικών F16 στην Κύπρο.
Συνιστά καθαρή πρόκληση και κλιμάκωση, που ενισχύει την παράνομη κατοχή. Η Κύπρος είναι ευρωπαϊκό έδαφος, με αναστολή του κοινοτικού κεκτημένου στο κατεχόμενο τμήμα, μέχρι την απελευθέρωσή του.
Η Κύπρος δεν είναι απροστάτευτη. Δύο ελληνικές φρεγάτες, τέσσερα ελληνικά F-16, πέντε φρεγάτες από Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία και η πυροβολαρχία Patriot στην Κάρπαθο εξασφαλίζουν, υπό τις περιστάσεις, ισχυρή άμυνα της Μεγαλονήσου.
Δεν χρειάζονται τα έξι τουρκικά F16, που στην ουσία είναι απάντηση στην παρουσία ελληνικών όπλων στο νησί.
Σε κάθε περίπτωση, η Κύπρος δεν κείται μακράν.
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ
press@nikh.gr

