Με βαθιά συγκίνηση τιμήθηκε στην Υπάτη η επέτειος των 81 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της πόλης, όταν στις 17 Ιουνίου 1944 οι ναζί εκτέλεσαν αμάχους και κατέκαψαν τον οικισμό.
Τις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Υπάτης πραγματοποίησαν ο Δήμος Λαμιέων και η Δημοτική Κοινότητα Υπάτης, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.
Η κορύφωση των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιουνίου, με Πανηγυρικό Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Υπάτης και Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων.
Ακολούθησε πομπή στο Μνημείο των Ηρώων και επιμνημόσυνη δέηση υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος, κ. Συμεών, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων συγγενών των θυμάτων, αποτίνοντας φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες από τη ναζιστική θηριωδία.
Εκπροσωπώντας το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ ο βουλευτής Β3΄ Νοτίου Τομέα Αθηνών, Νικόλαος Βρεττός παρέστη στην τελετή και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Ηρώων της Υπάτης εις μνήμην των αθώων εκτελεσθέντων από τις Γερμανικές δυνάμεις κατοχής.