Στον εορτασμό της επετείου των 114 ετών από την απελευθέρωση της Κοζάνης παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, κ. Δημήτρης Νατσιός. Έπειτα από τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου όπου πρωτοστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και την απόδοση των τιμών στην ιστορική επέτειο της πόλης, ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης που είναι αφιερωμένο στους πεσόντες των εθνικών αγώνων.
Ο κ. Δημήτρης Νατσιός, μετά την ολοκλήρωση των επετειακών εκδηλώσεων, δήλωσε πως «Η μνήμη είναι το πιο ισχυρό αμυντήριο ενός έθνους. Ταυτόχρονα όμως είναι και διδασκαλείο. Μας διδάσκει η μνήμη, ότι η λευτεριά είναι κάστρο και το παίρνεις με το σπαθί σου και το δέντρο της ελευθερίας ποτίζεται με ποταμούς αίματος.»
Σημείωσε, ωστόσο, πως σήμερα παραμένει το καρφί στα πλευρά της Μακεδονίας και ολόκληρου του ελληνικού έθνους, που είναι η Προδοσία των Πρεσπών, επισημαίνοντας πως «Αυτή η κηλίδα, αυτός ο λεκές πρέπει να φύγει από την ιστορία μας. Δυστυχώς, βρέθηκαν πριν από μερικά χρόνια οι Ιούδες, οι προδότες της Μακεδονίας, ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς και η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς αυτή την προδοτική συμφωνία» και υπενθύμισε πως η ΝΙΚΗ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή των Ελλήνων από το 2025 να καταργηθεί η προδοτική αυτή συμφωνία.
Όλοι θα τα βρουν με τη Ρωσία, πλην ημών
Αναφερόμενος δε, στη συμφωνία Τραμπ – Πούτιν για την παροχή πετρελαίου από τη Ρωσία στις ΗΠΑ, επισήμανε πως η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού «βρέθηκε ένας πολιτικός στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κήρυξε τον πόλεμο στη Ρωσία» και συμπλήρωσε πως θα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό διότι στο μέλλον: «Όλοι θα τα φτιάξουν με τη Ρωσία, πλην της Ελλάδος, διότι έχουμε κυβερνήτες οι οποίοι δεν έχουν όραμα, πνίγουν το όνειρο και την ευημερία της Ελλάδος και τα οράματα και τις ελπίδες του λαού μας στην ανυπαρξία και στην ανικανότητά τους.»

