Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, προειδοποίησε ότι το τριμερές σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας και Πακιστάν δημιουργεί σοβαρό ζήτημα εθνικής ασφάλειας για την Ελλάδα, καθιστώντας πλέον προβληματική την παρουσία της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία. Παράλληλα, επανέφερε το αίτημα της ΝΙΚΗΣ για άμεση επιστροφή της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) και κάλεσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να τοποθετηθεί ξεκάθαρα.
Συγκεκριμένα είπε:
Το τριμερές σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία και το Πακιστάν δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας και αμφιβολιών.
Στις ενέργειες των τριών χωρών για τη δημιουργία ενός «Ισλαμικού ΝΑΤΟ» και της σύναψης συμφωνίας, βάσει της οποίας όταν ένα μέλος του βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση τότε τα άλλα μέλη το συνδράμουν στρατιωτικά, η παρουσία της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot στη Σαουδική Αραβία δεν συνιστά απλή «παραφωνία» αλλά μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας και αξιοπρέπειας.
Η ΝΙΚΗ επαναλαμβάνει την απαίτηση για άμεση επιστροφή της Ελληνικής Δύναμης Σαουδικής Αραβίας (ΕΛΔΥΣΑ) και καλεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να σταματήσει να κρύβεται πίσω από διαρροές περί μηνιαίας επανεξέτασης της εκεί παρουσίας των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας.

