Close Menu
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΒΟΥΛΗ
Δελτία τύπου

Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει, η ακρίβεια καλπάζει, η κοινωνία πληρώνει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

11/06/2026

Σε επικίνδυνα νερά μας σπρώχνει η υποχωρητικότητα Μητσοτάκη

11/06/2026

Η διαφθορά της κυβέρνησης τώρα θερίζει γενικούς γραμματείς…

11/06/2026
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
  • English
  • Νεολαία
  • Εκδηλώσεις
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Επικοινωνία
YouTube X (Twitter) Facebook TikTok Instagram
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ

    Δ. Θανάσουλας: Η ΝΙΚΗ κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές – Δεν βάζουμε νερό στις αξίες μας

    02/06/2026

    Δυνατή η ανανέωση διαβατηρίων χωρίς προσωπικό αριθμό, κατόπιν παρέμβασης της ΝΙΚΗΣ

    25/05/2026

    Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

    21/05/2026

    Κουρουπάκη: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Γεωργιάδη»

    09/04/2026

    Video Δημήτριος Νατσιός

    30/12/2024
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

    Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει, η ακρίβεια καλπάζει, η κοινωνία πληρώνει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

    11/06/2026

    Σε επικίνδυνα νερά μας σπρώχνει η υποχωρητικότητα Μητσοτάκη

    11/06/2026

    Η διαφθορά της κυβέρνησης τώρα θερίζει γενικούς γραμματείς…

    11/06/2026

    Σφαγή στο Δίστομο: 82 χρόνια ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία

    10/06/2026

    Οι φτωχοποιημένοι Έλληνες ακυρώνουν την εικόνα ευημερίας Μητσοτάκη

    10/06/2026
  • ΑΡΘΡΑ

    Ιδιωτικό χρέος, Υπερταμείο και ΑΑΔΕ – Οι πραγματικές προτεραιότητες του νομοσχεδίου

    11/06/2026

    Οι Σπουδές Φύλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα καίρια ερωτήματα της ΝΙΚΗΣ

    11/06/2026

    Ανδρέας Βορύλλας – ΔΝΤ: Η κυβερνητική «ανάπτυξη» αφήνει τους Έλληνες χωρίς σπίτι

    10/06/2026

    Δήμος Θανάσουλας στην ΕΡΤ3: «Η ΝΙΚΗ δεν μπαίνει σε παιχνίδια τεχνητών συνεργασιών και δημοσκοπικής χειραγώγησης»

    07/06/2026

    Α. Βορύλλας: «Να σπάσει η κλειστή κάστα της πολιτικής ελίτ και η Ελλάδα να επιστρέψει στους ανθρώπους της»

    07/06/2026
  • ΒΟΥΛΗ

    Τσιρώνης: «Η κυβέρνηση κρατά τους εκπαιδευτικούς στον πάτο της Ευρώπης»

    11/06/2026

    Σπυρίδων Τσιρώνης: Κρατική εγκατάλειψη στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΕΛΠΙΔΑ»

    11/06/2026

    Δελβερούδης: «Αυτονομία στους συνεταιρισμούς και τέλος στα παθογενή γρανάζια που πνίγουν τον πρωτογενή τομέα»

    11/06/2026

    Ασπασία Κουρουπάκη: «Η κυβέρνηση στήνει νέο τηλεοπτικό χάρτη κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ισχυρών»

    11/06/2026

    Τάσος Οικονομόπουλος: «Η κυβέρνηση να απαντήσει τώρα πώς πέρασε από τους ελέγχους ο 37χρονος τρομοκράτης που συνελήφθη στην Κρήτη»

    11/06/2026
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δ. Νατσιός: «Η άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων σημαίνει ετοιμότητα επανάληψής της»

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κατήγγειλε «άτακτη υποχώρηση» της κυβέρνησης στην Κύπρο, μίλησε για προσβολή της ελληνικής ιστορίας με κρατική χρηματοδότηση και ξεκαθάρισε ότι η ΝΙΚΗ δεν φοβάται τα νέα πολιτικά εγχειρήματα
4 Mins Read19/05/2026
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός μιλά στα Παραπολιτικά 90,1 για τη Γενοκτονία των Ποντίων, την Κύπρο, την ελληνική ιστορία και τις πολιτικές εξελίξεις
Share
Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1, ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορά στη Γενοκτονία των Ποντίων, τονίζοντας ότι η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα πένθους για τον Ελληνισμό.

Όπως σημείωσε, η ΝΙΚΗ τιμά τους 353.000 Έλληνες του Πόντου που άφησαν τα κόκαλά τους στην προαιώνια πατρίδα τους, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει η παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας. «Όποιος αρνείται τη Γενοκτονία, και ομιλώ για την Τουρκία προφανώς, είναι έτοιμος να διαπράξει και άλλη. Η άρνηση σημαίνει ετοιμότητα επανάληψης μιας άλλης γενοκτονίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Νατσιός στάθηκε και στο ανθρώπινο δράμα των ξεριζωμένων Ποντίων, επισημαίνοντας ότι πολλοί από όσους ήρθαν στην Ελλάδα πέθαναν από τον καημό τους, αφού έχασαν την πατρίδα, τις περιουσίες και τον τρόπο ζωής τους.

«Άτακτη υποχώρηση» η απομάκρυνση ελληνικών δυνάμεων από την Κύπρο

Αναφερόμενος στην επιστροφή των F-16, των Patriot και της φρεγάτας από την Κύπρο, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι σε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό είχε ζητήσει να ανακηρυχθεί εκ νέου και με σαφήνεια το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας και Κύπρου.

Ο κ. Νατσιός είπε ότι είχε θέσει στον πρωθυπουργό το ζήτημα, θεωρώντας πως η παρουσία ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο ήταν «λαμπρή ευκαιρία» για να τονιστεί το κοινό αμυντικό πλαίσιο Ελλάδας και Κύπρου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «δεν χρειάζεται, γιατί σιωπηρά αυτό τηρείται».

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, η αποχώρηση των ελληνικών αμυντικών μέσων αποδεικνύει το αντίθετο. «Τώρα αποδεικνύεται με αυτή την άτακτη υποχώρηση των πολεμικών αεροπλάνων και της Belharra από την Κύπρο ότι πλέον, κατόπιν κελευσμάτων ξένων, αφοπλίζεται και πάλι το νησί. Φεύγει η ασπίδα», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ εκτίμησε ότι η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να συνδέεται με πιέσεις της Τουρκίας προς συμμάχους αλλά και προς την Ελλάδα, στο όνομα της διατήρησης των λεγόμενων «ήρεμων νερών». Όπως είπε, πίσω από αυτή τη φράση «κρύβεται μία άτακτη υποχώρηση».

Για την ταινία με την «Ωραία Ελένη»: «Δεν μπορεί να επιδοτείται η αλλοίωση του Ομήρου»

Ο Δημήτρης Νατσιός ρωτήθηκε και για τις αντιδράσεις γύρω από την ταινία που αφορά την Ωραία Ελένη και την επιλογή μαύρης ηθοποιού για τον ρόλο. Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ ξεκαθάρισε ότι το μείζον, πέρα από το καλλιτεχνικό σκέλος, είναι η κρατική επιδότηση.

«Στο όνομα της τέχνης γίνονται και εκτρώματα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνεται ο Όμηρος και τα πρόσωπα της ελληνικής παράδοσης. Ειδική αναφορά έκανε και στον Αχιλλέα, τον οποίο χαρακτήρισε πρότυπο αυτοθυσίας και αγωνιστικότητας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να παρουσιάζεται με τρόπο που, κατά την άποψή του, προσβάλλει το ομηρικό κείμενο.

Ο κ. Νατσιός επέμεινε ιδιαίτερα στο ζήτημα της χρηματοδότησης, λέγοντας ότι τον ενοχλεί το γεγονός πως μια τέτοια παραγωγή επιδοτείται με 6,5 εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού. «Από το υστέρημα του ελληνικού λαού χρηματοδοτείται ένα έργο το οποίο προσβάλλει κατάφορα την ελληνική ιστορία και την ελληνική λογοτεχνία», υπογράμμισε.

Για τα σενάρια νέων κομμάτων και τη Μαρία Καρυστιανού

Σχολιάζοντας τα σενάρια δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών, μεταξύ των οποίων και κόμμα από τη Μαρία Καρυστιανού, ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ ανέφερε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πλέον κίνδυνος «να είναι περισσότερα τα κόμματα από τους ψηφοφόρους».

Για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Νατσιός εκτίμησε ότι δεν θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος. Όσον αφορά τη Μαρία Καρυστιανού, είπε πως η μετάβαση από τη δημόσια παρουσία στην πολιτική μάχη είναι δύσκολη και πως «οι κερκίδες είναι εύκολη υπόθεση», ενώ η πραγματική κρίση έρχεται όταν κάποιος κατεβαίνει «στον στίβο της μάχης».

Ερωτηθείς αν ένα ενδεχόμενο κόμμα της κ. Καρυστιανού θα μπορούσε να πλήξει εκλογικά τη ΝΙΚΗ, απάντησε ότι η ΝΙΚΗ πορεύεται «με συνέπεια, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια». Πρόσθεσε ότι κάθε νέο εγχείρημα θα κριθεί στην πράξη, όταν θα κληθεί να απαντήσει στα δύσκολα ερωτήματα της πολιτικής.

Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία, ο κ. Νατσιός σημείωσε ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστές οι θέσεις της κ. Καρυστιανού σε κρίσιμα ζητήματα, όπως τα ελληνοτουρκικά, τα εσωτερικά και τα οικονομικά. «Πρέπει να υπάρχουν θέματα σύγκλισης. Θα ακούσουμε, θα δούμε ποιοι θα την πλαισιώσουν και από εκεί και πέρα κρίνουμε και αποφασίζουμε», ανέφερε.

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ έκλεισε τη συνέντευξή του υπογραμμίζοντας ότι η ΝΙΚΗ θα συνεχίσει την πορεία της με σταθερότητα, χωρίς βιαστικές κινήσεις και χωρίς να παρασύρεται από πρόσκαιρους ενθουσιασμούς.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη του Δημήτρη Νατσιού:

Post Views: 292
Αντώνης Σαμαράς Γενοκτονία Ποντίων Δημήτρης Νατσιός Δημήτριος Νατσιός Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Κύπριοι Κύπρος Μαρία Καρυστιανού ΝΙΚΗ Όμηρος Πόντος Τουρκία Υπουργείο Πολιτισμού Ωραία Ελένη
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τσιρώνης: «Η κυβέρνηση κρατά τους εκπαιδευτικούς στον πάτο της Ευρώπης»

Κοινοβουλευτικά 1 Min Read

Σπυρίδων Τσιρώνης: Κρατική εγκατάλειψη στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Κοινοβουλευτικά 2 Mins Read

Δελβερούδης: «Αυτονομία στους συνεταιρισμούς και τέλος στα παθογενή γρανάζια που πνίγουν τον πρωτογενή τομέα»

Ομιλίες και Παρεμβάσεις 3 Mins Read
Τελευταία Δελτία Τύπου

Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει, η ακρίβεια καλπάζει, η κοινωνία πληρώνει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

11/06/2026

Σε επικίνδυνα νερά μας σπρώχνει η υποχωρητικότητα Μητσοτάκη

11/06/2026

Η διαφθορά της κυβέρνησης τώρα θερίζει γενικούς γραμματείς…

11/06/2026

Σφαγή στο Δίστομο: 82 χρόνια ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία

10/06/2026

Οι φτωχοποιημένοι Έλληνες ακυρώνουν την εικόνα ευημερίας Μητσοτάκη

10/06/2026

Βασικές προτάσεις του Κινήματος ΝΙΚΗ για την Συνταγματική Αναθεώρηση

10/06/2026

Δημήτρης Νατσιός: «Η Ελλάδα ψυχορραγεί και το Μαξίμου παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με το Σύνταγμα»

10/06/2026

Ψεύδεται ο Υπουργός Υγείας για τη βελτίωση στην Υγεία – Τον εκθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

09/06/2026

Τσιρώνης και Βορύλλας στον Βρούτση για τον Απόλλωνα Πάτρας: Η ιστορία της Πάτρας στο μπάσκετ αξίζει στήριξη και συνέχεια

09/06/2026

Δ. Νατσιός: Πόση Χαμάς να φιλοξενήσει η Ελλάδα;

09/06/2026

«Χωρίς σύνορα δεν υπάρχει κράτος» – Δημήτρης Νατσιός: Η κυβέρνηση νομοθετεί διαχείριση της λαθρομετανάστευσης και αφήνει την Ελλάδα εκτεθειμένη

09/06/2026

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε καλοκαιρινή ομηρία: Η ΝΙΚΗ ζητά άμεση καταβολή του επιδόματος χωρίς κάρτες και περιορισμούς

09/06/2026
Αρχείο Δελτίων τύπου

Δελτία τύπου

Συναντήσεις

Εκδηλώσεις

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσ.
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
Τα νέα της ΝΙΚΗΣ με email!
loader

Το e-mail σας θα χρησιμοποιείται μόνο για να λαμβάνετε νέα από τη ΝΙΚΗ. Μπορείτε πάντα να κάνετε απεγγράφη.

Email*

Όνομα*

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

e-mail επικοινωνίας: info@nikh.gr

ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Αρχική
  • Κίνημα ΝΙΚΗ – Ποιοι είμαστε, αρχές & δράση
  • Θέσεις
  • Πρόσωπα
  • Όργανα και ομάδες
  • Βίντεο
  • Δελτία Τύπου
  • Άρθρα
© 2026 Νίκη
  • English
  • Ιστοσελίδες Νεολαίας
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Εγγραφή μέλους
  • Γίνε φίλος
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

Πληκτρολογήστε και πιέστε Enter για αναζήτηση. Πιέστε Esc για ακύρωση.

Διαχείριση συγκατάθεσης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Functional Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
  • {title}
  • {title}
  • {title}