Close Menu
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΒΟΥΛΗ
Δελτία τύπου

Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει, η ακρίβεια καλπάζει, η κοινωνία πληρώνει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

11/06/2026

Σε επικίνδυνα νερά μας σπρώχνει η υποχωρητικότητα Μητσοτάκη

11/06/2026

Η διαφθορά της κυβέρνησης τώρα θερίζει γενικούς γραμματείς…

11/06/2026
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
  • English
  • Νεολαία
  • Εκδηλώσεις
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Επικοινωνία
YouTube X (Twitter) Facebook TikTok Instagram
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ

    Δ. Θανάσουλας: Η ΝΙΚΗ κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές – Δεν βάζουμε νερό στις αξίες μας

    02/06/2026

    Δυνατή η ανανέωση διαβατηρίων χωρίς προσωπικό αριθμό, κατόπιν παρέμβασης της ΝΙΚΗΣ

    25/05/2026

    Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

    21/05/2026

    Κουρουπάκη: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Γεωργιάδη»

    09/04/2026

    Video Δημήτριος Νατσιός

    30/12/2024
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

    Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει, η ακρίβεια καλπάζει, η κοινωνία πληρώνει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

    11/06/2026

    Σε επικίνδυνα νερά μας σπρώχνει η υποχωρητικότητα Μητσοτάκη

    11/06/2026

    Η διαφθορά της κυβέρνησης τώρα θερίζει γενικούς γραμματείς…

    11/06/2026

    Σφαγή στο Δίστομο: 82 χρόνια ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία

    10/06/2026

    Οι φτωχοποιημένοι Έλληνες ακυρώνουν την εικόνα ευημερίας Μητσοτάκη

    10/06/2026
  • ΑΡΘΡΑ

    Ιδιωτικό χρέος, Υπερταμείο και ΑΑΔΕ – Οι πραγματικές προτεραιότητες του νομοσχεδίου

    11/06/2026

    Οι Σπουδές Φύλου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα καίρια ερωτήματα της ΝΙΚΗΣ

    11/06/2026

    Ανδρέας Βορύλλας – ΔΝΤ: Η κυβερνητική «ανάπτυξη» αφήνει τους Έλληνες χωρίς σπίτι

    10/06/2026

    Δήμος Θανάσουλας στην ΕΡΤ3: «Η ΝΙΚΗ δεν μπαίνει σε παιχνίδια τεχνητών συνεργασιών και δημοσκοπικής χειραγώγησης»

    07/06/2026

    Α. Βορύλλας: «Να σπάσει η κλειστή κάστα της πολιτικής ελίτ και η Ελλάδα να επιστρέψει στους ανθρώπους της»

    07/06/2026
  • ΒΟΥΛΗ

    Τσιρώνης: «Η κυβέρνηση κρατά τους εκπαιδευτικούς στον πάτο της Ευρώπης»

    11/06/2026

    Σπυρίδων Τσιρώνης: Κρατική εγκατάλειψη στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΕΛΠΙΔΑ»

    11/06/2026

    Δελβερούδης: «Αυτονομία στους συνεταιρισμούς και τέλος στα παθογενή γρανάζια που πνίγουν τον πρωτογενή τομέα»

    11/06/2026

    Ασπασία Κουρουπάκη: «Η κυβέρνηση στήνει νέο τηλεοπτικό χάρτη κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των ισχυρών»

    11/06/2026

    Τάσος Οικονομόπουλος: «Η κυβέρνηση να απαντήσει τώρα πώς πέρασε από τους ελέγχους ο 37χρονος τρομοκράτης που συνελήφθη στην Κρήτη»

    11/06/2026
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Α. Κουρουπάκη στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Το χαμόγελο κάθε παιδιού είναι ευθύνη μιας ολόκληρης κοινωνίας»

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ είδε από κοντά το έργο που γίνεται για τα παιδιά, αλλά και τα κενά που η Πολιτεία οφείλει να καλύψει χωρίς άλλη καθυστέρηση
4 Mins Read12/05/2026
Η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ κ. Κουρουπάκη με τον Πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, στο Σπίτι Φιλοξενίας στην Αγία Παρασκευή
Share
Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

Η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ στον Β1 Βόρειο Τομέα Αττικής, κ. Ασπασία Κουρουπάκη, επισκέφθηκε σήμερα το Σπίτι Φιλοξενίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Αγία Παρασκευή, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Κώστα Γιαννόπουλο, και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αποτυπωθεί το πολύπλευρο έργο που επιτελείται καθημερινά υπέρ των παιδιών που έχουν ανάγκη φροντίδας, προστασίας, ιατρικής υποστήριξης, ψυχολογικής ενίσχυσης και ανθρώπινης θαλπωρής.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις δομές και τις υπηρεσίες του Οργανισμού. Στο ισόγειο των εγκαταστάσεων λειτουργούν παιδιατρικό, οδοντιατρικό, οφθαλμολογικό και ΩΡΛ ιατρείο, τα οποία εξυπηρετούν παιδιά ευάλωτων οικογενειών, καθώς και παιδιά που φιλοξενούνται στα σπίτια του Οργανισμού. Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις παρέχεται ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Κατά την ξενάγηση, η κ. Κουρουπάκη επισκέφθηκε τον χώρο δημιουργικής απασχόλησης, όπου τα παιδιά συμμετέχουν σε κατασκευές και χειροτεχνίες, έναν χώρο που λειτουργεί ως μέσο έκφρασης, απασχόλησης, ηρεμίας και συνεργασίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το σύγχρονο στούντιο του Οργανισμού, όπου πραγματοποιούνται εκπομπές και δράσεις επικοινωνίας. Το στούντιο χρησιμοποιείται και από τα ίδια τα παιδιά, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάζουν ζητήματα που τα αφορούν, να εκφράζουν σκέψεις και προβληματισμούς και να αποκτούν φωνή σε ένα περιβάλλον οργανωμένο και ασφαλές.

Σημαντικό μέρος της επίσκεψης αποτέλεσε το επιχειρησιακό κέντρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Πρόκειται για έναν μεγάλο, τεχνολογικά εξοπλισμένο χώρο, με οθόνες παρακολούθησης, συστήματα διαχείρισης Amber Alert, λήψη κλήσεων και μηνυμάτων, καθώς και μηχανισμούς άμεσης ανταπόκρισης σε περιστατικά που αφορούν παιδιά σε ανάγκη ή κίνδυνο. Εκεί αποτυπώνεται ξεκάθαρα η επιχειρησιακή διάσταση του Οργανισμού και η ανάγκη συνεχούς ετοιμότητας.

Ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε τη βουλευτή της ΝΙΚΗΣ για τη λειτουργία των δομών, το ανθρώπινο δυναμικό, τους εργαζομένους και τους εθελοντές που στηρίζουν καθημερινά το έργο του Οργανισμού. Στη συζήτηση τέθηκε και το κρίσιμο ζήτημα της σχέσης με την Πολιτεία, καθώς, όπως επισημάνθηκε, «η παιδική προστασία δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στην προσπάθεια ενός φορέα, όσο σημαντική και αν είναι αυτή». Χρειάζεται σταθερή θεσμική συνεργασία, καλύτερος συντονισμός και ουσιαστική κρατική παρουσία, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν γίνεται.

Η κ. Κουρουπάκη επισκέφθηκε επίσης τον χώρο που είναι αφιερωμένος στον Ανδρέα, τον γιο του κ. Γιαννόπουλου, από την επιθυμία του οποίου γεννήθηκε το «Χαμόγελο του Παιδιού». Πρόκειται για έναν χώρο μνήμης που θυμίζει την αφετηρία του Οργανισμού και τον προσωπικό λόγο για τον οποίο ξεκίνησε αυτή η μεγάλη προσπάθεια.

Στο πλαίσιο της ξενάγησης παρουσιάστηκε και ο χώρος με τα βραβεία, τα μετάλλια και τις διακρίσεις που έχει λάβει ο Οργανισμός για τη δράση του. Διακρίσεις που αποτυπώνουν την αναγνώριση ενός έργου πολυετούς, απαιτητικού και καθημερινού.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η κ. Κουρουπάκη δήλωσε:

«Συγχαρητήρια για το έργο σας. Εσείς δίνετε νόημα στην έννοια “χαμόγελο” και αυτό φαίνεται στα πρόσωπα των παιδιών που βρίσκουν εδώ φροντίδα, ασφάλεια και ελπίδα. Οι εγκαταστάσεις είναι προσεγμένες, αλλά αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η δουλειά που γίνεται καθημερινά από τους ανθρώπους του Οργανισμού. Εμείς στη ΝΙΚΗ είμαστε άνθρωποι της διπλανής πόρτας και καταλαβαίνουμε το έργο σας. Στεκόμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια που προστατεύει το παιδί, στηρίζει την οικογένεια και υπηρετεί την κοινωνία στην πράξη.»

Η ΝΙΚΗ θεωρεί ότι η προστασία των παιδιών απαιτεί οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, ενίσχυση της οικογένειας, πρόληψη, ψυχολογική υποστήριξη, συνεργασία με τους φορείς της πρώτης γραμμής και ξεκάθαρη ανάληψη ευθύνης από την Πολιτεία.

Η σημερινή επίσκεψη φανέρωσε το μέγεθος της προσφοράς του «Χαμόγελου του Παιδιού», αλλά και τα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν στο πεδίο της παιδικής προστασίας. Ήταν μια υπενθύμιση ότι η κοινωνία μας κρίνεται από τον τρόπο με τον οποίο προστατεύει τα πιο αδύναμα μέλη της.

Η ΝΙΚΗ θα συνεχίσει να στηρίζει κάθε ειλικρινή προσπάθεια που υπερασπίζεται το παιδί, την οικογένεια, την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ζωή.

Post Views: 752
Αγία Παρασκευή Ασπασία Κουρουπάκη Εθελοντισμός κοινωνικές δομές κοινωνική αλληλεγγύη κοινωνική πολιτική Κώστας Γιαννόπουλος ΝΙΚΗ οικογένεια παιδιά παιδική προστασία Πολιτεία Χαμόγελο του Παιδιού
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

ΣΧΕΤΙΚΑ

Τσιρώνης: «Η κυβέρνηση κρατά τους εκπαιδευτικούς στον πάτο της Ευρώπης»

Κοινοβουλευτικά 1 Min Read

Σπυρίδων Τσιρώνης: Κρατική εγκατάλειψη στην Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΕΛΠΙΔΑ»

Κοινοβουλευτικά 2 Mins Read

Δελβερούδης: «Αυτονομία στους συνεταιρισμούς και τέλος στα παθογενή γρανάζια που πνίγουν τον πρωτογενή τομέα»

Ομιλίες και Παρεμβάσεις 3 Mins Read
Τελευταία Δελτία Τύπου

Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει, η ακρίβεια καλπάζει, η κοινωνία πληρώνει και η κυβέρνηση πανηγυρίζει

11/06/2026

Σε επικίνδυνα νερά μας σπρώχνει η υποχωρητικότητα Μητσοτάκη

11/06/2026

Η διαφθορά της κυβέρνησης τώρα θερίζει γενικούς γραμματείς…

11/06/2026

Σφαγή στο Δίστομο: 82 χρόνια ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία

10/06/2026

Οι φτωχοποιημένοι Έλληνες ακυρώνουν την εικόνα ευημερίας Μητσοτάκη

10/06/2026

Βασικές προτάσεις του Κινήματος ΝΙΚΗ για την Συνταγματική Αναθεώρηση

10/06/2026

Δημήτρης Νατσιός: «Η Ελλάδα ψυχορραγεί και το Μαξίμου παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια με το Σύνταγμα»

10/06/2026

Ψεύδεται ο Υπουργός Υγείας για τη βελτίωση στην Υγεία – Τον εκθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

09/06/2026

Τσιρώνης και Βορύλλας στον Βρούτση για τον Απόλλωνα Πάτρας: Η ιστορία της Πάτρας στο μπάσκετ αξίζει στήριξη και συνέχεια

09/06/2026

Δ. Νατσιός: Πόση Χαμάς να φιλοξενήσει η Ελλάδα;

09/06/2026

«Χωρίς σύνορα δεν υπάρχει κράτος» – Δημήτρης Νατσιός: Η κυβέρνηση νομοθετεί διαχείριση της λαθρομετανάστευσης και αφήνει την Ελλάδα εκτεθειμένη

09/06/2026

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε καλοκαιρινή ομηρία: Η ΝΙΚΗ ζητά άμεση καταβολή του επιδόματος χωρίς κάρτες και περιορισμούς

09/06/2026
Αρχείο Δελτίων τύπου

Δελτία τύπου

Συναντήσεις

Εκδηλώσεις

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσ.
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
Τα νέα της ΝΙΚΗΣ με email!
loader

Το e-mail σας θα χρησιμοποιείται μόνο για να λαμβάνετε νέα από τη ΝΙΚΗ. Μπορείτε πάντα να κάνετε απεγγράφη.

Email*

Όνομα*

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

e-mail επικοινωνίας: info@nikh.gr

ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Αρχική
  • Κίνημα ΝΙΚΗ – Ποιοι είμαστε, αρχές & δράση
  • Θέσεις
  • Πρόσωπα
  • Όργανα και ομάδες
  • Βίντεο
  • Δελτία Τύπου
  • Άρθρα
© 2026 Νίκη
  • English
  • Ιστοσελίδες Νεολαίας
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Εγγραφή μέλους
  • Γίνε φίλος
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

Πληκτρολογήστε και πιέστε Enter για αναζήτηση. Πιέστε Esc για ακύρωση.

Διαχείριση συγκατάθεσης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Functional Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
  • {title}
  • {title}
  • {title}