Τη δικαιολογημένη οργή των πολύτεκνων οικογενειών κατά της κυβέρνησης φέρνει στο φως η δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό της ΑΣΠΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας). Το 96% των πολυτέκνων δηλώνει σήμερα «καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο» από τα “μη μέτρα” που έχει πάρει η κυβέρνηση για αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα.
Οι γονείς πασχίζουν μέσα στη ζούγκλα της ακρίβειας να φροντίσουν και αναθρέψουν τα παιδιά τους. Η απόγνωσή τους για το κόστος ζωής εκτοξεύτηκε φέτος από το περσινό 31% στο 70%! Η γαλάζια «αριστεία» κατόρθωσε να δίνει σήμερα το ίδιο επίδομα τέκνων που δινόταν και το 2018, ούτε μισό ευρώ παραπάνω! Και μετά έχουν το θράσος να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και να στήνουν επικοινωνιακές φιέστες για το δημογραφικό! Ανερυθρίαστα δε, συνεχίζουν να εισπράττουν ΕΝΦΙΑ από τετραμελείς και πενταμελείς οικογένειες, ως τιμωρία, ενώ δεν εξετάζουν καν τα αιτήματα που υποβάλλονται όπως η δίκαιη μοριοδότηση στις προσλήψεις ή η στήριξη των πολύτεκνων εκπαιδευτικών.
Η ΝΙΚΗ έχει προτείνει άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα υπέρ των πολυτέκνων:
– την αλλαγή των κριτηρίων ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών, λαμβάνοντας υπόψη τις αυξημένες ανάγκες των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών χωρίς αποκλεισμούς.
– την κατάργηση των περιουσιακών και εισοδηματικών ορίων για τα κρατικά επιδόματα, υπολογίζοντας αναλογικά όλα τα παιδιά της οικογένειας
– την ουσιαστική αύξηση στη μοριοδότηση για διορισμό πολύτεκνων εκπαιδευτικών
– την επαναφορά του δικαιώματος των ελεύθερων μετεγγραφών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) για όλα τα τέκνα των πολύτεκνων οικογενειών, χωρίς εισοδηματικούς περιορισμούς, για τη διευκόλυνση των σπουδών τους

