Τρεις νέοι Ορθόδοξοι Ρωμηοί από τη Σελεύκεια (Αλ-Σουκαϊλαμπίγια) συνελήφθησαν από τις ισλαμιστικές συριακές αρχές και κρατούνται παράνομα υπό άγνωστες συνθήκες, μετά τα βίαια γεγονότα κατά των Ορθοδόξων Ρωμηών της πόλης στις αρχές Οκτωβρίου!
Πρόκειται για τους Ελληνορθόδοξους (Ορθόδοξους Ρωμηούς) αδελφούς μας Ιμάντ Αλ-Αμπντάλα, Τζουντ Άραμπ και Τζόζεφ Ντουέμπ.
Πρωτοβουλία ομοπίστων συμπατριωτών τους στο Facebook αγωνίζεται για τη διάσωσή τους και την επικράτηση της δικαιοσύνης στην ορθόδοξη κοινότητα χιλιάδων ανθρώπων, που δέχεται διαρκώς επιθέσεις και κινδυνεύει, όπως όλοι οι Ορθόδοξοι Ρωμηοί της Συρίας εδώ και χρόνια!
Στην ηλεκτρονική σελίδα τους, οι ομόδοξοι Ρωμηοί αδελφοί μας από τη Συρία γράφουν:
«Ελευθερία στους κρατούμενους της Αλ-Σουκαϊλαμπίγια… και λογοδοσία για τους υπεύθυνους!
Η σύλληψη των Ιμάντ Αλ-Αμπντάλα, Τζουντ Άραμπ και Τζόζεφ Ντουέμπ, στο πλαίσιο του πρόσφατου περιστατικού, εγείρει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και τους λόγους για τη συνεχιζόμενη κράτησή τους.
Τα όσα ακούγονται περί κατασκευής κατηγοριών εις βάρος των παιδιών της πόλης και οι πιέσεις για την αποτροπή της αποφυλάκισής τους επιβάλλουν τη διεξαγωγή μιας επείγουσας και διαφανούς έρευνας για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών σε όποιον αποδειχθεί ότι παραβίασε τον νόμο.
Ο νόμος δεν είναι εργαλείο εκδίκησης και η δικαιοσύνη δεν είναι μέσο για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τους ανθρώπους της Αλ-Σουκαϊλαμπίγια!
Απαιτούμε δικαιοσύνη για τα παιδιά μας, διασφάλιση των νομικών τους δικαιωμάτων και λογοδοσία για όποιον αποδειχθεί ότι εμπλέκεται στην κατασκευή κατηγοριών ή στην κατάχρηση εξουσίας.
Ελευθερία στους κρατούμενους, δικαιοσύνη για όλους, και η Αλ-Σουκαϊλαμπίγια δεν είναι πεδίο εκδίκησης!
#Ελευθερία_στους_κρατούμενους
#Λογοδοσία_για_τους_υπεύθυνους»
Η σελίδα τους στο Facebook:
https://www.facebook.com/people/Seleucobelos-Christian/61595362972980/
Ζητούμε από το ελληνικό κράτος να μεριμνήσει και από κάθε ελληνικό και ελληνικό-ρωμαίικο συλλογικό φορέα να υποστηρίξει αυτή την πρωτοβουλία, όσο είναι δυνατόν!
Ο ένας από τους συλληφθέντες είναι εκείνος που τράβηξε βίντεο από τις πρόσφατες ταραχές, εξαιτίας του οποίου συνελήφθη, και το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ:
ΘΟ Ρωμηοσύνης της ΝΙΚΗΣ

