Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτριος Νατσιός κατέθεσε Ερώτηση στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, για την απουσία δημογραφικής πολιτικής.
Η Κυβέρνηση, ενώ εξήγγειλε ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό (ΕΣΔΔ), το οποίο υποτίθεται ότι έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή το 2025 και με ορίζοντα δράσης ως το 2035, μέχρι σήμερα δεν το έχει καταθέσει. Μόνο κάποιες γενικές αναφορές, υπό μορφή συνοπτικών παρουσιάσεων, έχουν έρθει στη δημοσιότητα.
Διαφαίνεται ότι για την Κυβέρνηση η λύση του δημογραφικού προβλήματος θα έρθει από τους μετανάστες. Αυτό περιλαμβάνεται στο υπό διαβούλευση Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-30, όπου αναφέρεται ότι «η ομαλή ένταξη των μεταναστών στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της δημογραφικής γήρανσης». Δυστυχώς, αυτή είναι η πολιτική της ΝΔ για την πατρίδα μας.
Αναμένουμε τις απαντήσεις της κ. Υπουργού, υπέρμαχου του «νέου πατριωτισμού», όπως παλαιότερα έχει δηλώσει.

