Η απογοητευτική εικόνα της αγοράς την περίοδο των καλοκαιρινών εκπτώσεων αποτυπώνεται με σαφήνεια στην έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Η μείωση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κατά 71,3% σε σχέση με την περσινή χρονιά, δεν αποτελεί μονάχα ένδειξη αλλά και απόδειξη πώς η ακρίβεια καταβροχθίζει τα οικογενειακά εισοδήματα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από τις τιμές λιανικής και παρά τις εκπτώσεις.
Είναι ένα ακόμα απαισιόδοξο μήνυμα για τη σημερινή αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, ενόψει και της πρεμιέρας της Εθνικής Πρωτοβουλίας Μείωσης Τιμών, το οποίο η κυβέρνηση δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψη της. Γιατί επιλέγει να λειτουργεί ως “εισπράκτορας” λόγω ακρίβειας και να προχωρά σε κινήσεις εντυπωσιασμού και επικοινωνιακής διαχείρισης παρά να σκύψει πάνω στο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από τη μείωση του πραγματικού εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών;
Η ΝΙΚΗ επαναλαμβάνει την ανάγκη εφαρμογής άμεσων μέτρων, που έχει προτείνει:
-Άμεση μείωση του ΦΠΑ σε είδη πρώτης ανάγκης
-Δραστική μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα στο κατώτατο επιτρεπτό όριο της ΕΕ
-Καθορισμός ανώτατης τιμής λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα, αποσυνδεδεμένης από το χρηματιστήριο ενέργειας, για την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
-Αυστηροποίηση των ελέγχων κατά της αισχροκέρδειας και των ολιγοπωλίων στην αγορά.
Την ολοκληρωμένη δέσμη προτάσεων κατά της ακρίβειας του Κινήματός μας θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη.

-1024x551.jpg)