Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Άρθρα Φίλων της ΝΙΚΗΣ

Η ΝΙΚΗ φιλοξενεί επιλογή απόψεων και σκέψεων Φίλων της εδώ. Στείλτε την αρθρογραφία σας στο keimena@NIKH.gr λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι:

  1. Αυτά τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τις θέσεις της ΝΙΚΗΣ.
  2. Κάθε άρθρο θα πρέπει να είναι καλοπροαίρετο, να βασίζεται στις αξίες της ΝΙΚΗΣ (διαβάστε τη διακήρυξη αρχών μας εδώ), να εκφράζεται με κόσμιο τρόπο.
  3. Πριν στείλετε το άρθρο σας, σκεφθείτε αν προσθέτει νέα αξία στον τρόπο που βλέπουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας και της πατρίδας μας. Σεβαστείτε το χρόνο κάθε Φίλου που θα διαβάσει το άρθρο σας.
  4. Το άρθρο δε μπορεί να διαφημίζει πολιτικούς φορείς ή χώρους, ούτε να προωθεί ιδέες που διχάζουν τον ελληνικό λαό, ακόμη και αν φαίνονται σωστές.
  5. Μείνετε προετοιμασμένοι, για τους παραπάνω λόγους, στην πιθανότητα το κείμενο που θα στείλετε να μην δημοσιευθεί, είτε να το περάσουμε από επιμέλεια ορθογραφίας και σύνταξης. Ναι, δίνουμε σημασία στην ορθογραφία! Το καλό πρέπει να γίνεται και με καλό τρόπο.

 

Αναρχικοί με τη ΝΙΚΗ

Αναρχικοί με τη ΝΙΚΗ

(E-mail που λάβαμε ανήμερα των εκλογών, Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.)

Ελλάς 1912-1913 - Η διαδρομή  προς το απόγειο της Δόξας

Ελλάς 1912-1913 - Η διαδρομή προς το απόγειο της Δόξας

Μια  απλή σύγκριση δύο ιστορικών χαρτών της Ελλάδος – πριν και  μετά  τους βαλκανικούς πολέμους 1912-1913  - αρκεί για να καταδειχθεί η εθνική ανάταση, που πραγματοποιήθηκε πριν από 100 περίπου χρόνια  και αποτέλεσε την  πιο σημαντική  περίοδο στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδος.

Το καύχημα του χριστιανού δεν είναι οι σταυροί που θα λάβει στην πολιτική, άλλα ο Σταυρός του Χριστού

Το καύχημα του χριστιανού δεν είναι οι σταυροί που θα λάβει στην πολιτική, άλλα ο Σταυρός του Χριστού

Αφού η νοσηρότητα που έχει απλωθεί στην πολιτική έχει πνευματικό υπόβαθρο, και ο πόλεμος που γίνεται προς τους χριστιανούς είναι πάνω απ’ όλα πνευματικός, έτσι κι εμείς με πνευματικούς όρους θα μιλήσουμε.

Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο ΙΑ΄, ας εμπνέει διαχρονικά τον Ελληνισμό

Ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο ΙΑ΄, ας εμπνέει διαχρονικά τον Ελληνισμό

Η πτώση του πολυφυλετικού Βυζαντίου αποκτά τις πρώτες ρίζες της το 1071, όταν στη μάχη του Ματζικέρτ, υπέστη η Αυτοκρατορία  μια στρατηγικής σημασίας ήττα από τους Σελτζούκους Τούρκους. Το γεγονός αυτό πυροδότησε μια βραδυφλεγή βόμβα στα ανατολικά, που έμελλε τελικώς να εκραγεί στις 29 Μαΐου του 1453 στην Κωνσταντινούπολη.

Βρέθηκε ποιο είναι το πρόβλημα στην Χώρα

Βρέθηκε ποιο είναι το πρόβλημα στην Χώρα

Η ΝΙΚΗ.

Έχουν βάλλει όλοι εναντίον της. Από τα δεξιά μέχρι τα αριστερά.

Είπαν ότι στη ΝΙΚΗ τα παίρνουν από την Ρωσία. 

Βγήκε ο ρωσόφιλος Βελόπουλος μετά και τους είπε συστημικούς.

Είπαν ότι στη ΝΙΚΗ τα παίρνουν από την εκκλησία.

Περί Νατσιού... (Από Αγιορείτη Μοναχό)

Περί Νατσιού... (Από Αγιορείτη Μοναχό)

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, τι διχόνοια είναι αυτή; Μετά μας φταίνε τα αντίχριστα κόμματα; Τουλάχιστον αυτά ξέρουν να κυβερνούν τον πολιτικό φορέα τους και να τον κρατούν ενωμένο. Τόσα χρόνια ο Νατσιός ήταν καλός; Και τώρα έγινε κακός; Με παρρησία και θάρρος έβγαινε και ευαγγελίζονταν ρωμιοσύνη, παρότι ως δάσκαλος και δημόσιος υπάλληλος ευρίσκονταν σε δύσκολη θέση. Τη στιγμή που εμείς σιωπούσαμε... και μέχρι την Ανάσταση διήμερη την κάμαμε υπό τον φόβο του Καίσαρος.

Η πραγματική Κλιματική αλλαγή

Η πραγματική Κλιματική αλλαγή

Η θεωρία της Κλιματικής Αλλαγής, με την στοχοποίηση του διοξειδίου του Άνθρακα (CO2) γίνεται το μέσον διατήρησης της παγκόσμιας εξουσίας και μέσω αυτής, του παγκόσμιου πλούτου, ελέγχοντας δια του αποτυπώματος του άνθρακος την ενέργεια και τα παραγόμενα τρόφιμα, αλλά και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Στην πραγματικότητα όμως η σύγχρονη θέρμανση του πλανήτη ξεκίνησε περίπου από το έτος 1800 μετά από μια πολύ ψυχρή κλιματική περίοδο (1250 - 1800) γνωστή και ως Maunder Minimum.

Η Γνωσιακή Καθαρότητα της Ψυχής μας

Η Γνωσιακή Καθαρότητα της Ψυχής μας

Τα παλιά τα χρόνια, ένας νέος, ήθελε να μάθει: «τι είναι η ψυχή».Ρωτούσε από εδώ και από κει, τους πάντες, μα κανενός η απάντηση δεν ήταν ικανοποιητική γι΄αυτόν.

Φτάνοντας σε ένα απομονωμένο μέρος, σε μια φτωχική καλύβα, είδε έναν γέροντα να κάθεται έξω από την πόρτα του και να απολαμβάνει τον ήλιο. Τον πλησίασε αυθόρμητα ζητώντας και από αυτόν την άποψή του.

Κατάθεση ψυχής ενός γονιού παιδιών με αναπηρία

Κατάθεση ψυχής ενός γονιού παιδιών με αναπηρία

Οι γονείς παιδιών με αναπηρία δεν είναι ήρωες, είναι απλοί άνθρωποι.

Η Νίκη πάντα ήταν στο πλευρό των υγειονομικών σε αναστολή και στο πλευρό της αλήθειας

Η Νίκη πάντα ήταν στο πλευρό των υγειονομικών σε αναστολή και στο πλευρό της αλήθειας

Κεντρική φωτογραφία από το βίντεο Υγειονομικοί Απεργοί Πείνας - Συνέντευξη με τη ΝΙΚΗ (Απρίλιος 2022), για το οποίο βλ. παρακάτω.

Δημοσιεύθηκε ένα άρθρο, ο συντάκτης του οποίου υποστηρίζει ότι ο Δημήτρης Νατσιός και το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ δεν υποστήριξε τους διωκόμενους ανεμβολίαστους γιατρούς και υγειονομικούς και δεν πήρε θέση για το ζήτημα των εμβολίων κατά της Covid-19, εννοώντας τη μαχητική θέση κατά της χρήσης των εμβολίων που απαιτούν πολλοί συνάνθρωποι και αδελφοί μας.

Ἡ δύναμη τοῦ Ἑλληνισμοῦ

Ἡ δύναμη τοῦ Ἑλληνισμοῦ

«Ἄν ὑπάρχει κάποιο ἔθνος στόν κόσμο πού μπορεῖ να ὑπερηφανεύεται για την εὐγενική του καταγωγή, ἀναντίρρητα αὐτό εἶναι το ἑλληνικό ἔθνος. Ἡ αἴγλη πού περιβάλλει αὐτή τήν καταγωγή ἐξαγοράστηκε μέ σειρά μαρτυρίων, και τό δίπλωμα τῆς εὐγενικότητάς της εἶναι γραμμένο με αἷμα. Ἐναντίον τοῦ ἔθνους αὐτοῦ ξέσπασαν φοβερές καταιγίδες, σηκώθηκαν ἄγρια και ἀπειλητικά κύματα, καί ὁ μαρτυρικός αὐτός λαός καταδιώχτηκε, ὑποδουλώθηκε, κατοίκησε μέσα σε ἐρείπια, κολύμπησε μέσα σε αἵματα· ἀλλά ὁ ἥλιος τοῦ Ἑλληνισμοῦ, πού κρύφτηκε για μιά στιγμή ἀπό τά ζοφερά ἐκεῖνα νέφη, δεν ἄργησε να ἀνατείλει και νά σκορπίσει τήν καταχνιά, καί ἡ μυστηριώδης δύναμή του νά ἐξελληνίσει καθετί τό ξενικό».

Η τραγική εκκένωση της Ανατολικής Θράκης τον Οκτώβριο του 1922 - Θλιβερή επέτειος 100 ετών

Η τραγική εκκένωση της Ανατολικής Θράκης τον Οκτώβριο του 1922 - Θλιβερή επέτειος 100 ετών

«Είδα όμως τη στεριά της Θράκης και τη φοβήθηκα με τους πολλούς βαρβάρους». «Σαμοθράκη» - Ίδας (‘Ιων Δραγούμης) 

Ο Οκτώβριος του 1922, είναι για τους Θράκες ένα μαύρο ορόσημο στην ελληνική ιστορία, γιατί τότε συντελέστηκε η βίαιη και εσπευσμένη εκκένωση της Ανατολικής Θράκης από τον Ελληνικό πληθυσμό και τον Ελληνικό στρατό για να παραδοθεί στην Τουρκία, που δεν πολέμησε για να την καταλάβει.

Θεωρήσεις για τα νέα διδύναμα αναμνηστικά εμβόλια για την COVID-19

Θεωρήσεις για τα νέα διδύναμα αναμνηστικά εμβόλια για την COVID-19

Τὰ νέα διδύναμα ἐμβόλια τῶν Ἑταιρειῶν Moderna καὶ Pfizer, τὰ ὁποῖα ἐνεκρίθησαν ἀπὸ τὸν ἁρμόδιο ὀργανισμὸ στὶς ΗΠΑ (FDA), τὴν 31η Αὐγούστου 2022, πρόκειται νὰ χορηγηθοῦν καὶ στὴν πατρίδα μας. Ἀκολουθοῦν ὁρισμένες ἐπισημάνσεις ὑπό τοῦ γράφοντος, συμφώνως μὲ τὴ δυνατότητα ἡ ὁποία δίνεται ἀπὸ τὸ  ἰσχύον Σύνταγμα[1] τῆς πατρίδας μας.

Επιτέλους, θα δικαστώ!

Επιτέλους, θα δικαστώ!

Επιτέλους, μετά από αναβολές (λόγω παρέλευσης του ωραρίου), την προσεχή Δευτέρα 10.10.22, πρόκειται να δικαστώ (αριθμός πινακίου: 5) ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, διότι λειτούργησα στην ενορία μου την 25η Μαρτίου 2020, εορτή του Ευαγγελισμού, δηλαδή επιτέλεσα το ιερατικό και εφημεριακό μου καθήκον ως επιτάσσει η εκκλησιαστική μας παράδοση και η συνείδησή μου.

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890