Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Πελίδου Συγκλητή-Ερριέτα

Πελίδου Συγκλητή-ΕρριέταΠελίδου Συγκλητή-Ερριέτα
Ιατρός Καθηγήτρια Νευρολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Σύνταγμα είναι πυξίδα μας.
Η δικαιοσύνη το πρόσωπό μας.
Στη ΝΙΚΗ έχουν συνταχθεί άνθρωποι από κάθε κονωνικό χώρο. Τους ενώνει η πίστη στον Ένα Τριαδικό Θεό, η αγάπη για την Πατρίδα, την οικογένεια, τον αναγκεμένο συνάνθρωπο.
Αυτά τα ιδανικά με γοήτευσαν και οδήγησαν τα βήματά μου στον κοινό αγώνα με τη ΝΙΚΗ για την Ελλάδα που ματώνει, που νοσεί, που χάνεται.
Οι 8/10 των οδηγιων που μας αφορούν αποφασίζονται στην Ευρωβουλή. Γι' αυτό είναι σημαντική η συμμετοχή μας.
Η επιλογή ανθρώπων με ήθος, πίστη, Ελληνική παιδεία και φιλοπατρία είναι αναγκαία για το συμφέρον και τα δίκαια της Ελλάδος.
Μοναδικός στόχος μας: η νίκη της ΝΙΚΗΣ!!!

- Συγκλητή - Ερριέτα Πελίδου

Λίγα Λόγια

Η Συγκλητή-Ερριέττα Πελίδου κατάγεται από τις Σέρρες. Αριστούχος απόφοιτη του Γυμνασίου Σερρών και του 1ου Λυκείου Θεσσαλονίκης. Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ («Λίαν Καλώς») με ειδικότητα Νευρολογίας (1987), είναι Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ με βαθμό «Άριστα» (1993). Εχει εργασθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Χώρας μας ως Επιμελήτρια και Διευθύντρια.

Είναι Καθηγήτρια Νευρολογίας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μέχρι το 2022. Εχει μετεκπαιδευθεί στην Νευροανοσολογία (Ιατρική Σχολή Κarolinska, Στοκχόλμη-Σουηδία), έχει διατελέσει Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια επί δύο έτη σε έμμισθη θέση (Nobel Forum Σουηδίας και Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης) και Επισκέπτρια Καθηγήτρια επί δύο έτη στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ έχει συνεργασθεί στην μελέτη βιολογικών υλικών στην Πολυτεχνική σχολή ΑΠΘ.

Έχει πλούσιο ερευνητικό επιστημονικό έργο (πολυκλινικές ερευνητικές και κλινικές μελέτες), έχει βραβευθεί για τέσσερις από αυτές τις μελέτες, ενώ έχει μεγάλο αριθμό επιστημονικών δημοσιεύσεων σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά με πολλές επιστημονικές ετεροαναφορές (google scholar citations). Είναι Κριτής Επιστημονικών Μελετών και Μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών Επιστημονικών Εταιρειών (ενδεικτικώς: Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (ΕΝΕ), Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Νευροανοσολογίας, Μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας ΕΝΕ επί οκτώ έτη και Εκπρόσωπος επί τέσσερα έτη του Κλάδου Νευροανοσολογίας της ΕΝΕ, Εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολλαπλής Σκλήρυνσης επί τέσσερα έτη, Μέλος I.H.A. (Διεθνής Σύνδεσμος Ελλήνων Επιστημόνων), Μέλος της Ομάδας Εργασίας της Γενικής Γραμματείας Υπουργείου Υγείας για την επικαιροποίηση των διαγνωστικών / θεραπευτικών πρωτοκόλλων νευρολογικών νοσημάτων και την δημιουργία μητρώων ασθενών (ομάδα απομυελινωτικών νοσημάτων) (2021-2022).

Πρόσφατη Δραστηριότητα

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890