Την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2026 πραγματοποιήθηκε στα Πατήσια, στην οδό Νεκταρίου Σάββα, επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών Νεκταρίου Σάββα και Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση δεκαεπτά ετών από τη δολοφονία του Νεκταρίου Σάββα εν ώρα καθήκοντος και δεκατριών ετών από τη θυσία του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου στο Δίστομο Βοιωτίας.
Τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Πατριωτικού Λαϊκού Κινήματος ΝΙΚΗ, κ. Δημήτριο Νατσιό, εκπροσώπησε ο Βουλευτής Α΄ Ανατολικής Αττικής, κ. Τάσος Οικονομόπουλος, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη των δύο αστυνομικών που έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια των πολιτών και την έννομη τάξη.
Η ΝΙΚΗ τιμά διαχρονικά την προσφορά και τη θυσία των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και αναγνωρίζει τον κρίσιμο ρόλο που επιτελούν στην προστασία της κοινωνίας. Η διατήρηση της μνήμης των πεσόντων αποτελεί ελάχιστο χρέος ευγνωμοσύνης απέναντι σε όσους προσέφεραν ακόμη και τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Η θυσία του Νεκταρίου Σάββα και του Γεωργίου Ανδριτσόπουλου υπενθυμίζει ότι πίσω από την καθημερινή παρουσία των αστυνομικών στην υπηρεσία του πολίτη υπάρχουν άνθρωποι που αναλαμβάνουν σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια της κοινωνίας. Η Πολιτεία οφείλει να τιμά έμπρακτα τη μνήμη τους και να στηρίζει ουσιαστικά τα στελέχη που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή.
Γραφείο Τύπου ΝΙΚΗΣ




