Close Menu
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΒΟΥΛΗ
Δελτία τύπου

Η χώρα των ανοιχτών λιμανιών σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τις ελληνικές οικογένειες

11/07/2026

Στο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της Κοζάνης η ΝΙΚΗ και ο Δ. Νατσιός

10/07/2026

Η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και παραπέμπεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια – Δικαίωση της ΝΙΚΗΣ

10/07/2026
Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
  • English
  • Νεολαία
  • Εκδηλώσεις
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Επικοινωνία
YouTube X (Twitter) Facebook TikTok Instagram
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ

    Δ. Θανάσουλας: Η ΝΙΚΗ κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές – Δεν βάζουμε νερό στις αξίες μας

    02/06/2026

    Δυνατή η ανανέωση διαβατηρίων χωρίς προσωπικό αριθμό, κατόπιν παρέμβασης της ΝΙΚΗΣ

    25/05/2026

    Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

    21/05/2026

    Κουρουπάκη: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Γεωργιάδη»

    09/04/2026

    Video Δημήτριος Νατσιός

    30/12/2024
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

    Η χώρα των ανοιχτών λιμανιών σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από τις ελληνικές οικογένειες

    11/07/2026

    Στο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της Κοζάνης η ΝΙΚΗ και ο Δ. Νατσιός

    10/07/2026

    Η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και παραπέμπεται στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια – Δικαίωση της ΝΙΚΗΣ

    10/07/2026

    Νατσιός προς Υπουργείο Παιδείας: «Δεν παίζουμε με τα σχολικά βιβλία των παιδιών μας – Η κυβέρνηση εκθέτει την Παιδεία και δοκιμάζει τις αντοχές των εκπαιδευτικών»

    10/07/2026

    Η ιερή αγανάκτηση των πολυτέκνων: Το ίδιο επίδομα με το 2018 τους δίνει ο Μητσοτάκης!

    09/07/2026
  • ΑΡΘΡΑ

    Θουκυδίδης, Κίσινγκερ και η Ελλάδα του 2026

    11/07/2026

    Ρωμηοσύνη: Το μέλλον μας ενάντια στη βαρβαρότητα

    11/07/2026

    Οι Δημοσκοπήσεις είναι εργαλείο καταγραφής ή εργαλείο διαμόρφωσης της κοινής γνώμης;

    10/07/2026

    Πέτρος Παπαγεωργίου: «Εθνικό έγκλημα η βίαιη απολιγνιτοποίηση – Ανατινάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας»

    09/07/2026

    Κομνηνός Δελβερούδης: «Το επιτελικό κράτος προκαλεί κλαυσίγελο και προσπαθεί να καλύψει τα ακάλυπτα»

    07/07/2026
  • ΒΟΥΛΗ

    Οικονομόπουλος: «Οι πολίτες πληρώνουν, οι πολυεθνικές γλιτώνουν με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ»

    11/07/2026

    Τσιρώνης: Στη Βουλή η υποβάθμιση του Μηχανολογικού Τμήματος Αιγίου – «Η κυβέρνηση εγκαταλείπει ακόμη μία δημόσια υπηρεσία της περιφέρειας»

    10/07/2026

    Δελβερούδης: Λουκέτο στον πολιτισμό της Πιερίας στη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου

    10/07/2026

    Κουρουπάκη: «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την εγκατάλειψη του Κτηματολογίου»

    10/07/2026

    Τσιρώνης: «Η κυβέρνηση ξεριζώνει 17 παιδιά με βαριές αναπηρίες από το σπίτι τους»

    09/07/2026
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
Home » Γ. Ρούντας: «H κυβέρνηση φέρνει κρυφά ρύθμιση που αφορά την ΕΥΠ ομολογώντας ότι φοβάται τον δημόσιο έλεγχο»
Ομιλίες και Παρεμβάσεις

Γ. Ρούντας: «H κυβέρνηση φέρνει κρυφά ρύθμιση που αφορά την ΕΥΠ ομολογώντας ότι φοβάται τον δημόσιο έλεγχο»

Ο βουλευτής Λαρίσης και Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κατήγγειλε την κυβέρνηση για την ΕΥΠ, το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας, το Κτηματολόγιο, τον προσωπικό αριθμό και τα κενά ασφάλειας του ψηφιακού κράτους
3 Mins Read28/05/2026
Share
Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

Ο βουλευτής Λαρίσης και Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Γεώργιος Ρούντας, προχώρησε σε σκληρή πολιτική παρέμβαση και δευτερολογία στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναδεικνύοντας τις γκρίζες ζώνες, τις θεσμικές παρεκκλίσεις και τις ψηφιακές αστοχίες που, όπως τόνισε, βαραίνουν την κυβερνητική πολιτική.

Από την αρχική του παρέμβαση, ο κ. Ρούντας στήριξε την ένσταση συνταγματικότητας, καταγγέλλοντας την επιλογή της κυβέρνησης να εισαγάγει ρύθμιση που αφορά την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μέσα σε άσχετο νομοσχέδιο για ψηφιακές υπηρεσίες.

«Όταν μια κυβέρνηση δεν τολμά να φέρει καθαρά και ξάστερα μια ρύθμιση που αφορά την ΕΥΠ και τη βάζει πονηρά και ύπουλα στις λοιπές διατάξεις, τότε ομολογεί ότι φοβάται τον δημόσιο έλεγχο», σημείωσε.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ έκανε λόγο για παραβίαση του κράτους δικαίου και της αρχής της ισότητας, υπογραμμίζοντας ότι η επίκληση της διαβούλευσης δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι συνταγματικότητας. Με ιδιαίτερη ένταση, συνέδεσε τη διάταξη με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το Predator, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ΕΥΠ ως προσωπικό εργαλείο πολιτικής επιβίωσης και επιρροής.

https://nikh.gr/wp-content/uploads/2026/05/ΡΟΥΝΤΑΣ-28-5-26-1.mp4

Στη δευτερολογία του, ο Γεώργιος Ρούντας απάντησε ευθέως στις κυβερνητικές αιτιάσεις περί «αντιπολίτευσης χωρίς όρια».

«Το πρόβλημα είναι ότι ασκείται κυβερνητική πολιτική χωρίς όρια. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι αυτό φάνηκε καθαρά στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Με αιχμηρή διατύπωση, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για σιωπή απέναντι στις παρακολουθήσεις, λέγοντας ότι κανείς από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της δεν αντέδρασε ουσιαστικά. «Έχετε αποδεχθεί τον πολιτικό ευνουχισμό σας από τον πρόεδρο του κόμματός σας», είπε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε και στο ζήτημα του Εθνικού Συστήματος Αιμοδοσίας, υποστηρίζοντας ότι από τα έγγραφα που κατατέθηκαν δεν προκύπτει σύμφωνη γνώμη του ΕΚΕΑ. Όπως ανέφερε, οι σχετικές εκτελεστικές συμβάσεις είχαν υπογραφεί χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη ενημέρωση.

«Αυτό είναι μείζον ζήτημα. Υπάρχει παρανομία», τόνισε, ζητώντας σαφείς απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ο κ. Ρούντας επανήλθε και στο Κτηματολόγιο, το οποίο χαρακτήρισε με καυστικό τρόπο «εκκρεμολόγιο», αναφερόμενος σε τέσσερα εκατομμύρια ιδιοκτησίες αγνώστου ιδιοκτήτη και σε σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών. Ασκώντας κριτική στην κυβερνητική εμμονή με την τεχνητή νοημοσύνη, διερωτήθηκε τι μπορεί να απαντήσει ένα chatbot όταν απουσιάζει ο ανθρώπινος παράγοντας.

«Άμα κάνει λάθος η αυτοματοποιημένη διοίκηση, ποιος θα ευθύνεται;», ρώτησε, θέτοντας το κρίσιμο ζήτημα της ευθύνης στο ψηφιακό κράτος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ψηφιακές κάμερες και σε λανθασμένες κλήσεις πολιτών, φέρνοντας παραδείγματα προστίμων για ζώνη συνοδηγού ενώ δεν υπήρχε συνοδηγός και για χρήση κινητού, ενώ επρόκειτο για ηλεκτρονικό τσιγάρο. Όπως υπογράμμισε, οι ψηφιακές τεχνολογίες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την κρίση του ανθρώπου.

Στο ίδιο πλαίσιο ενέταξε και το ψηφιακό πορτοφόλι, τα κενά ασφάλειας και τον προσωπικό αριθμό στις ταυτότητες. Κατήγγειλε την κυβερνητική πρακτική να διορθώνει ένα λάθος με νέο λάθος, μέσω ψηφιακών αντιγράφων ταυτότητας από το Wallet.

«Θα παίρνατε ποτέ από μια τράπεζα μια κάρτα που θα έχει χαραγμένο για πάντα το PIN; Όχι. Γιατί να το υποστούν αυτό οι Έλληνες; Δεν τους αξίζει», ανέφερε.

Κλείνοντας, ο Γεώργιος Ρούντας ξεκαθάρισε ότι η ΝΙΚΗ καταψηφίζει το νομοσχέδιο, θέτοντας στο επίκεντρο το κράτος δικαίου, τη στελέχωση των υπηρεσιών, την ασφάλεια των πολιτών και τη θεσμική λογοδοσία.

«Το πρόβλημα στη σύγχρονη ελληνική δημοκρατία δεν είναι απλά να φύγει η κυβέρνησή σας. Είναι να επανέλθει η εξουσία στους Έλληνες πολίτες», κατέληξε.

https://nikh.gr/wp-content/uploads/2026/05/ROYNTAS-28-5-26.mp4
Predator Wallet Βουλή Γεώργιος Ρούντας Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας ΕΚΕΑ ΕΥΠ Κράτος δικαίου κτηματολόγιο Νέα Δημοκρατία ΝΙΚΗ Προσωπικός Αριθμός Υποκλοπές Ψηφιακή Διακυβέρνηση ψηφιακό κράτος
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ρωμηοσύνη: Το μέλλον μας ενάντια στη βαρβαρότητα

Ρωμηοσύνη 11 Mins Read

Οικονομόπουλος: «Οι πολίτες πληρώνουν, οι πολυεθνικές γλιτώνουν με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ»

Κοινοβουλευτικά 3 Mins Read

Τσιρώνης: Στη Βουλή η υποβάθμιση του Μηχανολογικού Τμήματος Αιγίου – «Η κυβέρνηση εγκαταλείπει ακόμη μία δημόσια υπηρεσία της περιφέρειας»

Κοινοβουλευτικά 2 Mins Read
Τελευταία από την Βουλή

Οικονομόπουλος: «Οι πολίτες πληρώνουν, οι πολυεθνικές γλιτώνουν με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ»

11/07/2026

Τσιρώνης: Στη Βουλή η υποβάθμιση του Μηχανολογικού Τμήματος Αιγίου – «Η κυβέρνηση εγκαταλείπει ακόμη μία δημόσια υπηρεσία της περιφέρειας»

10/07/2026

Δελβερούδης: Λουκέτο στον πολιτισμό της Πιερίας στη Μουσειακή Αποθήκη Μακρυγιάλου

10/07/2026

Κουρουπάκη: «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την εγκατάλειψη του Κτηματολογίου»

10/07/2026

Τσιρώνης: «Η κυβέρνηση ξεριζώνει 17 παιδιά με βαριές αναπηρίες από το σπίτι τους»

09/07/2026

Τσιρώνης: «Σκιές στις Πανελλαδικές των Τρικάλων από τις μαζικές αποκλίσεις στη βαθμολόγηση»

09/07/2026

Κουρουπάκη: «27 εκατ. ευρώ για προσβάσιμες παραλίες και οι πολίτες με κινητικές δυσκολίες ψάχνουν ακόμη αν μπορούν να φτάσουν στη θάλασσα»

09/07/2026

Τσιρώνης: «Το Καραμανδάνειο οδηγείται σε ”λουκέτο” στο Ακτινολογικό και η κυβέρνηση αφήνει ακάλυπτα τα παιδιά της Δυτικής Ελλάδας»

09/07/2026

Δελβερούδης: «Η κυβέρνηση στοιβάζει μαθητές και ξεσπιτώνει εξάχρονα από τα σχολεία της γειτονιάς τους»

09/07/2026

Κουρουπάκη: «Δεν πρέπει να γίνει ο πολίτης πειραματόζωο της ψηφιακής διακυβέρνησης Μητσοτάκη»

09/07/2026
Αρχείο κοινοβουλευτικού ελέγχου

Κοινοβουλευτικός έλεγχος

Ομιλίες και παρεμβάσεις

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσ.
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
Τα νέα της ΝΙΚΗΣ με email!
loader

Το e-mail σας θα χρησιμοποιείται μόνο για να λαμβάνετε νέα από τη ΝΙΚΗ. Μπορείτε πάντα να κάνετε απεγγράφη.

Email*

Όνομα*

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

e-mail επικοινωνίας: info@nikh.gr

ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Αρχική
  • Κίνημα ΝΙΚΗ – Ποιοι είμαστε, αρχές & δράση
  • Θέσεις
  • Πρόσωπα
  • Όργανα και ομάδες
  • Βίντεο
  • Δελτία Τύπου
  • Άρθρα
© 2026 Νίκη
  • English
  • Ιστοσελίδες Νεολαίας
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Εγγραφή μέλους
  • Γίνε φίλος
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

Πληκτρολογήστε και πιέστε Enter για αναζήτηση. Πιέστε Esc για ακύρωση.

Διαχείριση συγκατάθεσης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Functional Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
  • {title}
  • {title}
  • {title}