Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), ιδρύθηκε εκ βάθρων το 2019 με τον περίφημο νόμο για το «Επιτελικό Κράτος», καταργώντας ελεγκτικές υπηρεσίες με συναφείς αρμοδιότητες, όπως η «Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς», το «Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης» και το «Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Μεταφορών».
Η Αρχή αυτή, όμως, δεν είδε τίποτα παράνομο στη μη ολοκλήρωση της Σύμβασης «717» και τα όσα τραγικά επακολούθησαν στα ΤΕΜΠΗ.
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην έρευνά της για τη Σύμβαση «717» αποκάλυψε γεγονότα που συνιστούν ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τους Επιθεωρητές-Ελεγκτές της ΕΑΔ, στους οποίους ανατέθηκε από τις εθνικές Εισαγγελικές Αρχές η διενέργεια ελέγχου σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης.
Για το σοβαρό αυτό θέμα, που άπτεται του Κράτους Δικαίου, ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτριος Νατσιός κατέθεσε σχετική ΕΡΩΤΗΣΗ στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, για να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκεται η ποινική διερεύνηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη της ενδεχόμενης παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.
Τελικά, το επιτελικό κράτος έχει αποδειχθεί τυφλό στα σκάνδαλα κυβερνητικών παραγόντων.
Loading Viewer...

