Αυτές τις μέρες, αδελφέ μου, υπέβαλες τη φορολογική σου δήλωση και πήρες το πολυπόθητο φετινό εκκαθαριστικό. Πιστεύω να σου άρεσε…
Είδες για μία ακόμα φορά πόσο «σε αγαπάει» το κράτος και πόσο «νοιάζεται» για σένα, την επιχείρησή σου και την οικογένειά σου, φροντίζοντας να σου πάρει και τα τελευταία ευρώ που έχουν απομείνει στην τσέπη σου.
Και δεν έχεις μόνο τον υπέρογκο φόρο εισοδήματος (με τα τεκμήρια και την προκαταβολή φόρου!) αλλά και τον εξωφρενικά υψηλό ΦΠΑ στην καθημερινότητά σου. Και τον ληστρικό και αντισυνταγματικό ΕΝΦΙΑ. Και ένα σωρό έμμεσους φόρους, που προστίθενται ο ένας πάνω στον άλλο και βαραίνουν την πλάτη σου. Και επιβαρύνουν το μέλλον των παιδιών σου και την ευημερία της οικογένειάς σου! Αν σε έχει αφήσει το φοροεισπρακτικό αυτό κράτος να κάνεις οικογένεια!
Και, αν είσαι και πολύτεκνος, αντί να σε διευκολύνει το κράτος εν όψει του κινδύνου δραματικής μείωσης του ελληνικού πληθυσμού, σε επιβαρύνει ακόμη περισσότερο, γιατί με τα ασήμαντα επιδόματα που σου δίνει για τα παιδιά σου σε θεωρεί… πλούσιο και μετατρέπει τα παιδιά σου σε τεκμήρια υπερφορολόγησης!
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε και κάτι άλλο: αφορολόγητο εισόδημα σου αναγνωρίζεται μόνο για το ποσό που έχεις ξοδέψει με ηλεκτρονικές πληρωμές, μέσω τραπεζικής κάρτας! Αν χρησιμοποιείς συχνά μετρητά και δεν έχεις συναλλαγές με κάρτες ίσες με το 30% των εισοδημάτων σου, δεν σου αναγνωρίζεται αφορολόγητο για το ποσό που υπολείπεται – πράγμα που μπορεί να σημαίνει μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τα εισοδήματά σου! Μήπως τελικά το κράτος δουλεύει για τις τράπεζες;
Και το αποκορύφωμα: υποτίθεται ότι πληρώνουμε φόρους για να έχουμε κοινωνικές παροχές στην παιδεία, την υγεία και ό,τι χρειάζεται η καθημερινή μας ζωή. Και έχουμε «υψηλό επίπεδο» τέτοιων παροχών, όπως βλέπεις!
Αλλά τώρα, έχεις και προσωπικό αριθμό, τυχερέ! Κι έτσι το κράτος θα σε έχει πλήρως φακελωμένο, για να μπορεί να σε προστατεύει από τον… εαυτό σου, που μου θες και ανεξαρτησία και οικονομική ευημερία και προστασία των προσωπικών δεδομένων από τον «Μεγάλο Αδελφό» σου, τον «άριστο» πρωθυπουργό μας και τις ξένες εταιρίες που θα διαχειρίζονται τα δεδομένα σου!
(«Μεγάλος Αδελφός», για όσους δεν το γνωρίζουν – στα αγγλικά Big Brother – ονομάζεται ένα καταπιεστικό καθεστώς που παρακολουθεί πλήρως τη ζωή των πολιτών, στο διάσημο πολιτικό μυθιστόρημα «1984» του Άγγλου συγγραφέα Τζωρτζ Όργουελ).
Γι’ αυτό λοιπόν, αδελφέ μου, μην ψηφίσεις ΝΙΚΗ. Μην ψηφίσεις ανθρώπους έντιμους, που προέρχονται από τη σάρκα και το αίμα σου και όχι από διεφθαρμένα πολιτικά τζάκια – ανθρώπους που έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους να ανατρέψουν το κατεστημένο της καταπίεσης και του εξευτελισμού μας και να οδηγήσουν την πατρίδα μας στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
Μην ψηφίσεις ΝΙΚΗ, που έχει θέσει στην κυβέρνηση αμείλικτα ερωτήματα για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τον περιορισμό της δύναμης των τραπεζών, που έχει προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ στο 15% (από 24%) για όλα τα προϊόντα πλην εκείνων υπερπολυτελείας, στο 5% για τα επεξεργασμένα τρόφιμα και μηδενισμό για τα νωπά τρόφιμα, τα αγαθά πρώτης ανάγκης και τις πρώτες ύλες για την παρασκευή τροφίμων. Που έχει ζητήσει την κατάργηση της προκαταβολής φόρου και των τεκμηρίων και την εγκαθίδρυση ενός δίκαιου και λογικού φορολογικού συστήματος, που θα διευκολύνει, αντί να παρεμποδίζει, την πραγματική οικονομική ανάπτυξη αυτού του τόπου, δηλαδή την οικονομική ευημερία του μέσου Έλληνα και της ελληνικής οικογένειας!
Συνέχισε να ψηφίζεις εκείνους που σε εκμεταλλεύονται και κόβουν τα φτερά σου. Ή μην πηγαίνεις να ψηφίσεις καθόλου, επειδή «δεν εμπιστεύεσαι κανέναν», αλλά άσε να κυβερνούν αιώνια οι κλέφτες των ονείρων σου και του μέλλοντος των παιδιών σου!
Μην ψηφίσεις ΝΙΚΗ, γιατί τότε θα έχεις αναλάβει ευθύνη στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας σου και της ζωής σου, και αυτό σε τρομάζει. Σε «εκθέτει». Ενώ το να βρίζεις στο Φέισμπουκ και στο καφενείο και το να κατεβαίνεις σε απεργίες και συλλαλητήρια (που ξέρεις πολύ καλά ότι δεν θ’ αλλάξουν τα πράγματα) είναι «ακίνδυνο» και σου δημιουργεί και την ψευδαίσθηση ότι κάνεις το χρέος σου. Όμως έτσι δεν θα αλλάξει η Ελλάδα προς το καλύτερο.
Με συγχωρείς, αδελφέ μου, αυτή η ειρωνεία δεν πηγαίνει σε σένα, αλλά σε κείνους που τους αξίζει. Εσύ, είμαι βέβαιος πως θυμάσαι τίνος παιδί είσαι – ανθρώπων που πολέμησαν με αυτοκρατορίες και δεν φοβήθηκαν να θυσιαστούν για την ελευθερία του Γένους και της πατρίδας. Αυτό άλλωστε γιορτάζεις στις 28 Οκτωβρίου, στις 25 Μαρτίου και τις άλλες ιστορικές επετείους μας.
Αυτά θυμόμαστε κι εμείς, στη ΝΙΚΗ. Τίνος παιδιά είμαστε, αλλά και τίνων γονείς είμαστε – των παιδιών μας, για τα οποία έχουν ευθύνες – όπως αισθανόμαστε και ευθύνη απέναντι σε σένα, τον αδελφό μας, και απέναντι σ’ αυτή την πατρίδα, που μας σηκώνει στη ράχη της χιλιάδες χρόνια!
Κι επειδή θυμάσαι τίνος παιδί είσαι και γνωρίζεις τίνων γονιός είσαι, είμαι βέβαιος ότι θα κάνεις το πρέπον. Ψάξε, μάθε, στήριξε τη ΝΙΚΗ, για ν’ αρχίσουν ν’ ανησυχούν οι εκμεταλλευτές σου. Και στις εκλογές, ρίξε την ψήφο σου. Για να υπάρξει και πάλι ζωή σ’ αυτό τον τόπο, ελευθερία και αξιοπρέπεια.
Θέσεις της ΝΙΚΗΣ για το φορολογικό σύστημα
Για την κατάργηση της προκαταβολής φόρου
Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης
ΥΓ. Ας ακούσουμε και λίγο Ξυλουρη (μαζί με Καρέζη & Καζάκο). Αυτά λέγονταν τη δεκαετία του 1970. Αν δεν θέλεις να τα λένε και τα εγγόνια σου, αδελφέ μου, ξέρεις τι να κάνεις.