Close Menu
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΒΟΥΛΗ
Οι θέσεις μας
Εθνική Άμυνα
Εξωτερική Πολιτική - Άμυνα 18/12/2024

…

Θέματα ΑΜΕΑ

Υγεία

Δημόσια Διοίκηση

Πολιτική προστασία

Δημόσια τάξη

Ενέργεια και κλίμα

Δημοσιονομικά/Φορολογικά

Αυτάρκεια (Made in Hellas)

Ναυτιλία

Τράπεζες & Χρηματοδότηση

Απασχόληση & Ασφαλιστικό

Προστασία καταναλωτή

Αγροτική Ανάπτυξη & Τρόφιμα

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ

Οικονομία

Δημογραφικό και οικογένεια

Ελληνοτουρκικά

Εξωτερική πολιτική

Θέσεις για τον Πολιτισμό

Ρωμηοσύνη

Βιομηχανία και καινοτομία

Ηλεκτρονική ταυτότητα – προσωπικός αριθμός

Παράνομη μετανάστευση

Τοπική αυτοδιοίκηση

Τουρισμός

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Τι πληρώνει πραγματικά ο πολίτης στην αντλία;

Νησιωτική Πολιτική

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
  • English
  • Νεολαία
  • Εκδηλώσεις
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Επικοινωνία
YouTube X (Twitter) Facebook TikTok Instagram
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
  • ΝΙΚΗ
    • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΑ
    • ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ
    • ΘΕΣΕΙΣ
  • ΒΙΝΤΕΟ

    Δ. Θανάσουλας: Η ΝΙΚΗ κατεβαίνει αυτόνομα στις εκλογές – Δεν βάζουμε νερό στις αξίες μας

    02/06/2026

    Δυνατή η ανανέωση διαβατηρίων χωρίς προσωπικό αριθμό, κατόπιν παρέμβασης της ΝΙΚΗΣ

    25/05/2026

    Αυτοψία Δ. Νατσιού στη Διεύθυνση Διαβατηρίων για τις αυθαιρεσίες με τις παλαιές ταυτότητες

    21/05/2026

    Κουρουπάκη: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι κ. Γεωργιάδη»

    09/04/2026

    Video Δημήτριος Νατσιός

    30/12/2024
  • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

    Πέλλα: Από τη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου η ΝΙΚΗ απαντά στην παραχάραξη της Ιστορίας

    15/06/2026

    Δ. Νατσιός: Ο Τσίπρας με τη φόρα που έχει θα καταργήσει και τις ιατρικές εξετάσεις – Το «θαύμα» της ΝΙΚΗΣ θα συνεχιστεί

    14/06/2026

    Κάθε Κυριακή και μία «έκπληξη», κάθε Κυριακή και μια νέα πρωθυπουργική απόπειρα να βαφτιστεί το κρέας ψάρι

    14/06/2026

    Η ΝΙΚΗ στις εκδηλώσεις για την 205η επέτειο της Απελευθέρωσης του Αγρινίου

    13/06/2026

    Παρελάσεις σε αυτόν τον τόπο γίνονται μόνο για να τιμηθούν οι πεσόντες ήρωες, όλα τα άλλα είναι καρναβαλικές εκδηλώσεις

    13/06/2026
  • ΑΡΘΡΑ

    Θράκη: Ανάπτυξη ή αθόρυβος εποικισμός από την Τουρκία; Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις!

    15/06/2026

    Αριστοτέλης Κατράνης: «Τέλος στα προσχήματα για τις υποκλοπές, η Επιτροπή Θεσμών οφείλει να καλέσει τους εμπλεκόμενους»

    15/06/2026

    Δήμος Θανάσουλας: «Η ΝΙΚΗ απέναντι στις πολιτικές των σκανδάλων, της φτώχειας και της πολιτικής υποταγής»

    13/06/2026

    Ανδρέας Σταλίδης: «Οι Πρέσπες παραβιάζονται, η κυβέρνηση σιωπά και η Τουρκία χτίζει τη ”Γαλάζια” της φαντασίωση»

    12/06/2026

    Δ. Μεταλληνός: «Ο Μέγας Αλέξανδρος απαντά στη λήθη, στις Πρέσπες και στην παραχάραξη της ιστορίας της Μακεδονίας»

    12/06/2026
  • ΒΟΥΛΗ

    Κουρουπάκη προς Γεωργιάδη: «Τα COVID tests γίνονται ξανά φίλτρο πρόσβασης στα δημόσια νοσοκομεία;»

    13/06/2026

    Τσιρώνης: «Μισθολογική ομηρία για τους ανθρώπους που κρατούν όρθια τα πανεπιστημιακά εργαστήρια»

    13/06/2026

    A. Κουρουπάκη: Ερωτήματα για δεκαετή δέσμευση θέσεων στην Ιατρική Πατρών από ιδιωτική εταιρεία του εξωτερικού

    13/06/2026

    Κουρουπάκη: «Η κυβέρνηση αφήνει εκτός Βαρέων και Ανθυγιεινών τους τεχνικούς που κρατούν όρθια τα νοσοκομεία»

    12/06/2026

    Τσιρώνης: «Σκιές αδιαφάνειας, υπηρεσιακές πιέσεις και καταγγελίες αυταρχισμού στο Υπουργείο Παιδείας»

    12/06/2026
ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ
ΝΙΚΗΝΙΚΗ
ΕΓΓΡΑΦΗ
Ανάπτυξη και πρωτογενής τομέας

Σχέδιο Περιφερειακής Αναγέννησης «Ελλάδα 2040»

4 Mins Read15/09/2025
Share
Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

Γιατί στοχεύουμε στην Περιφερειακή Αναγέννηση της Ελλάδας;

«Διότι θέλουμε να ζωντανέψουν οι μικρές πόλεις και τα χωριά της πατρίδας μας, να γίνει η ελληνική ύπαιθρος τόπος ευκαιριών, καινοτομίας και ποιότητας ζωής».

Περιφερειακή Αναγέννηση σημαίνει άνθιση της οικονομίας, αυτάρκεια και προκοπή. Σημαίνει ταχύτατη επίλυση του Δημογραφικού. Σημαίνει ισχυρή Άμυνα και Εθνική Ασφάλεια. Σημαίνει κοινοτισμός και στέρεη κοινωνική συνοχή. Σημαίνει ποιοτική ζωή στα χωριά αλλά και στις μεγάλες πόλεις.

Η Περιφερειακή Αναγέννηση αποτελεί ανατροπή της νοσηρής και φθίνουσας πορείας του έθνους μας. Είναι το κλειδί για να γίνει η Ελλάδα Μεγάλη. Μεγάλη και ισχυρή, με την παρουσία Ελλήνων σε κάθε γωνιά της, που εργάζονται, δημιουργούν και νοιάζονται για την προκοπή του τόπου τους.

Ενεργοποιούμε όλο το έμψυχο και άψυχο δυναμικό που διαθέτει ο τόπος, για να δούμε και πάλι την πατρίδα μας να παράγει, να ισχυροποιείται, να ανακτά τον σεβασμό που της πρέπει. Σε συνεργασία με φορείς της γνώσης, της επιχειρηματικότητας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, μελετούμε κάθε γεωγραφική περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα παραγωγικά και πολιτισμικά της χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την παραγωγική της άνθιση.

Δίνουμε ισχυρά κίνητρα σε νέους να εργαστούν, να στεγαστούν, να κάνουν οικογένεια και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους έξω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα οποία σε μεγάλο ποσοστό έχουν γίνει εχθρικά και επικίνδυνα για το μεγάλωμα παιδιών. Αποφορτίζουμε την ασφυκτικά πιεσμένη Αθήνα των 5.000.000 κατοίκων αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Βάζουμε τα θεμέλια για τις βασικές εκείνες υποδομές που θα προσελκύσουν στην περιφέρεια χιλιάδες νέους που αναζητούν μάταια εργασία στις μεγαλουπόλεις με το πανάκριβο κόστος ζωής ή μένουν εγκλωβισμένοι σε εργασίες που δεν έχουν επιλέξει. Νέους που έχουν φύγει στο εξωτερικό και νοσταλγούν τον γυρισμό στην πατρίδα. Η Ελλάδα ανοίγει την αγκαλιά της για να τους δώσει νέες ευκαιρίες και τους στηρίζει σε κάθε τους βήμα, κερδίζοντας από τις εμπειρίες τους στο εξωτερικό.

Δεν παρουσιάζουμε απλώς ένα φιλόδοξο σχέδιο. Δεν ονειρευόμαστε. Έχουμε όραμα με συγκεκριμένο στόχο και σκοπό: την Αναγέννηση της Περιφέρειας, που αποτελεί μονόδρομο για την αναχαίτιση της φθοράς που βιώνουμε εδώ και δεκαετίες. Η κατεύθυνση μεγάλου μέρους του πληθυσμού προς την ύπαιθρο θα δώσει ώθηση στην υλοποίηση περιβαλλοντικών αλλά και τεχνικών έργων υποδομής για την εκπαίδευση, την υγεία, την ενέργεια, τα οποία με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση νέων θέσεων εργασίας και παραγωγικής δραστηριότητας.

Επενδύουμε στον πρωτογενή τομέα, επαναφέροντας το υγιές αγροτικό μοντέλο της παραγωγής και όχι των επιδοτήσεων που καταλήγουν «σε λίγους». Η υποβάθμιση και συρρίκνωση του πρωτογενούς τομέα συνιστά εθνική απειλή. Γιατί μια χώρα που δεν παράγει την τροφή της είναι πλήρως εξαρτημένη και ελεγχόμενη από τις διεθνείς αγορές. Εργαζόμαστε πάνω στην αυτάρκεια και στην αυτονομία της πατρίδας μας, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε ανάγκη και κάθε απειλή.

Δεν παραβλέπουμε τις υπαρκτές τεχνικές και ψυχολογικές δυσκολίες για να γίνει το αποφασιστικό βήμα προς την ύπαιθρο. Μεριμνούμε ασκώντας πολιτικές υποδοχής, ένταξης και προσαρμογής.

Μόνο με την έκρηξη ανάπτυξης στην περιφέρεια μπορούν να αυξηθούν και να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε περιβάλλον ασφαλές, προσοδοφόρο και με απεριόριστες δυνατότητες. Στα μεγάλα αστικά κέντρα αυτές οι επιχειρήσεις στραγγαλίζονται από την επικράτηση των «γιγάντων» και των πολυεθνικών.

Καλούμε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα να στηρίξει αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο της Ελλάδας του 2040, της Ελλάδας που δεν θα είναι πια συρρικνωμένη, ανίσχυρη και εξαρτημένη. Είναι το μόνο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο σχέδιο με δυνατότητα ελπίδας και όχι πρόσκαιρων ψευδαισθήσεων, με τις οποίες πολλάκις μας τάισαν στο παρελθόν τα χρεοκοπημένα κόμματα. Το μόνο που βιώσαμε και βιώνουμε από τα απόνερα των μνημονίων είναι η ερήμωση, η διάψευση, τα αδιέξοδα. Οι πολιτικές και οι πρακτικές τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αναπαραγωγή ενός αυτοκαταστροφικού οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου. Αυτό οδηγεί την πατρίδα σε οικονομικό και πολιτισμικό μαρασμό και τους Έλληνες στην κατήφεια, την απογοήτευση, την παραίτηση, στο αίσθημα ότι τίποτα τελικά δεν μπορεί να αλλάξει.

Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχουν διαπράξει οι καταστροφικές κυβερνήσεις είναι ότι μετέτρεψαν τη χώρα μας σε χώρο και τους Έλληνες σε λαό που δεν ονειρεύεται, δεν λαχταρά, δεν ελπίζει.

Η αναπτυξιακή στρατηγική της ΝΙΚΗΣ στοχεύει πρώτα απ’ όλα στην ψυχική και πνευματική ανάταση του λαού μας. Να ξαναγίνει ο Έλληνας χαρούμενος, δημιουργικός, να διέπεται από εθνική αυτοπεποίθηση.

Από τον Έβρο μέχρι τη Γαύδο, από την Κέρκυρα ως το Καστελόριζο, θα γίνουν τα χωριά και τα νησιά μας τόποι ευκαιριών και καινοτομίας, διατηρώντας καθένα τα μοναδικά πολιτισμικά του χαρακτηριστικά. Οι Έλληνες των μεγάλων αστικών κέντρων μπορούν να ξαναβρούν εκεί κοινότητα, ποιότητα, ασφάλεια, σταθερότητα.

Η ελπίδα μπορεί να ΝΙΚΗσει, η πατρίδα μας μπορεί να αναγεννηθεί!

Σε τροχιά ΝΙΚΗΣ
Ανάταση–Ανάκτηση–Αναγέννηση

Post Views: 3,342
«Ελλάδα 2040» Σχέδιο Περιφερειακής Αναγέννησης
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp

ΣΧΕΤΙΚΑ

ΝΙΚΗ Αχαΐας: «Ζωντανεύουμε την Ελληνική Ύπαιθρο με σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα και την Περιφερειακή Αναγέννηση»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2 Mins Read

Η ΝΙΚΗ στη Φαρκαδόνα – Στήριξη στην πράξη για την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 3 Mins Read

Η Ελλάδα, με την υπογραφή της Κυβέρνησης, παραδίδεται στα μεταλλαγμένα χωρίς σήμανση και ελέγχους

Ανάπτυξη και πρωτογενής τομέας 3 Mins Read
Οι θέσεις μας
Εθνική Άμυνα
Εξωτερική Πολιτική - Άμυνα 18/12/2024

…

Θέματα ΑΜΕΑ

Υγεία

Δημόσια Διοίκηση

Πολιτική προστασία

Δημόσια τάξη

Ενέργεια και κλίμα

Δημοσιονομικά/Φορολογικά

Αυτάρκεια (Made in Hellas)

Ναυτιλία

Τράπεζες & Χρηματοδότηση

Απασχόληση & Ασφαλιστικό

Προστασία καταναλωτή

Αγροτική Ανάπτυξη & Τρόφιμα

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ

Οικονομία

Δημογραφικό και οικογένεια

Ελληνοτουρκικά

Εξωτερική πολιτική

Θέσεις για τον Πολιτισμό

Ρωμηοσύνη

Βιομηχανία και καινοτομία

Ηλεκτρονική ταυτότητα – προσωπικός αριθμός

Παράνομη μετανάστευση

Τοπική αυτοδιοίκηση

Τουρισμός

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Τι πληρώνει πραγματικά ο πολίτης στην αντλία;

Νησιωτική Πολιτική

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Πλ. Αριστοτέλους 5, Θεσ.
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ
ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok
Τα νέα της ΝΙΚΗΣ με email!
loader

Το e-mail σας θα χρησιμοποιείται μόνο για να λαμβάνετε νέα από τη ΝΙΚΗ. Μπορείτε πάντα να κάνετε απεγγράφη.

Email*

Όνομα*

Συμφωνώ με την Πολιτική Απορρήτου

e-mail επικοινωνίας: info@nikh.gr

ΕΝΟΤΗΤΕΣ
  • Αρχική
  • Κίνημα ΝΙΚΗ – Ποιοι είμαστε, αρχές & δράση
  • Θέσεις
  • Πρόσωπα
  • Όργανα και ομάδες
  • Βίντεο
  • Δελτία Τύπου
  • Άρθρα
© 2026 Νίκη
  • English
  • Ιστοσελίδες Νεολαίας
  • Περιεχόμενο για τον τύπο
  • Έντυπα
  • Εγγραφή μέλους
  • Γίνε φίλος
  • Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies

Πληκτρολογήστε και πιέστε Enter για αναζήτηση. Πιέστε Esc για ακύρωση.

Διαχείριση συγκατάθεσης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Functional Πάντα ενεργό
The technical storage or access is strictly necessary for the legitimate purpose of enabling the use of a specific service explicitly requested by the subscriber or user, or for the sole purpose of carrying out the transmission of a communication over an electronic communications network.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistics
The technical storage or access that is used exclusively for statistical purposes. The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marketing
The technical storage or access is required to create user profiles to send advertising, or to track the user on a website or across several websites for similar marketing purposes.
  • Διαχείριση επιλογών
  • Διαχείριση υπηρεσιών
  • Manage {vendor_count} vendors
  • Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Προβολή προτιμήσεων
  • {title}
  • {title}
  • {title}