Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους Έλληνες και όχι στους ολιγάρχες

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους Έλληνες και όχι στους ολιγάρχες

Χθες με μία ντροπιαστική τροπολογία οριστικοποιήθηκε το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ. Μιας βιομηχανίας στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα, με την οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν τα μεγάλα αποθέματα χάλυβα, χρωμίου και νικελίου στην παραγωγή ανοξείδωτων κατασκευών.

Η γνωστή ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ, θα αποκτήσει τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ με όλα τα μεταλλευτικά δικαιώματα, τις εδαφικές εκτάσεις και τον εξοπλισμό. Δεν φτάνουν τα έργα μαμούθ που  παραχωρεί η κυβέρνηση τακτικά στην εν λόγω εταιρεία, έρχεται σήμερα να της δώσει κοψοχρονιά μια επιχείρηση χρυσωρυχείο, παρουσιάζοντας την μάλιστα ως "βαρίδιο" από το οποίο πρέπει να απαλλαγούν άμεσα οι φορολογούμενοι.

Η κυβέρνηση ως "εθνικός εκκαθαριστής" δημόσιων επιχειρήσεων, για άλλη μια φορά, δεν επιλέγει τον δρόμο της εξυγίανσης αλλά του ξεπουλήματος σε "ημέτερους", οι οποίοι μάλιστα πετούν στον δρόμο ως κάτι αχρείαστο όλο το εργατικό δυναμικό. 

Το ξεδιάντροπο ξεπούλημα  παρουσιάζεται ως επιτυχία , την ίδια ώρα που μοιράζονται εκατοντάδες εκατομμύρια σε ιδιωτικές εταιρίες από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας. Ο ορυκτός μας πλούτος αντί να αξιοποιηθεί από το κράτος περνά με συνοπτικές  διαδικασίες σε χέρια ιδιωτών , καθιστώντας την χώρα μέρα με την μέρα όλο και πιο ανίσχυρη οικονομικά  καταστρέφοντας κάθε ελπίδα ανάκαμψης.

Η ΝΙΚΗ στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της ΛΑΡΚΟ που εκδιώκονται κακήν κακώς από την εργασία τους και θα παλέψει σθεναρά για την απόσυρση της κατάπτυστης τροπολογίας.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890