Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Απασχόληση

Απασχόληση

«Η πλήρης απασχόληση δημιουργεί ελεύθερους και χαρούμενους πολίτες. Η ανεργία και η μερική απασχόληση παράγουν φτωχούς και φοβισμένους πολίτες, έτοιμους να παραδώσουν πατρίδα και προσωπικότητα για λίγη στέγη και λίγα ψίχουλα».

Νέα αποστολή για τον ΟΑΕΔ: η καλύτερη, ευφυέστερη και πλέον σύγχρονη μηχανή ευρέσεως εργασίας για τους αδύναμους συμπατριώτες μας.

  • Η εύρεση εργασίας πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά του και ταυτόχρονα το κύριο κριτήριο της επιτυχημένης ή όχι λειτουργίας του.
  • Αντιθέτως, σήμερα ο ΟΑΕΔ είναι ταμείο, καταγραφέας και πάροχος βεβαιώσεων ανεργίας.
  • Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας προσφοράς και ζήτησης εργασίας χαμηλής-μεσαίας εκπαίδευσης και ειδίκευσης. Εκεί θα καταχωρούνται όλες οι ανάγκες και για αγροτική παραγωγή.
  • Η αγροτική παραγωγή θα γίνεται κατά προτεραιότητα από Έλληνες ανέργους και θα αμείβεται νόμιμα. Ούτε «μαύρα» μεροκάματα μεταναστών, ούτε πληρωμή ανέργων που αρνούνται να εργασθούν όπου ζητηθεί.

Ανεργία και αεργία θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση.

  • Όποιος αρνείται απασχόληση που του προτείνεται από τον ΟΑΕΔ ενώ πληρούνται τα κριτήρια και είναι άνεργος, θα εκπίπτει του δικαιώματος στο ταμείο ανεργίας.

Η Κυριακή είναι αργία.

  • Διασφαλίζει την οικογενειακή συνοχή, συμβάλει στην καλύτερη ψυχολογία των εργαζομένων, διασφαλίζει τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση απέναντι σε ισχυρότερα επιχειρηματικά σχήματα.

Ξένες επενδύσεις με υποχρεωτική πρόσληψη Ελλήνων τουλάχιστον κατά 90% και με φοροελαφρύνσεις για πλήρη απασχόληση.

Αύξηση της ωριαίας αμοιβής μερικής απασχόλησης κατά 25% έναντι της πλήρους απασχόλησης: το 4ωρο θα αμείβεται ως πεντάωρο.

  • Κίνητρο στις επιχειρήσεις να απασχολούν εργαζομένους σε πλήρη απασχόληση, αλλά και βελτίωση της οικονομικής κατάστασης όσων θα παραμένουν σε μερική απασχόληση.

Επανοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων του εργαζομένου και ανασύνταξη Επιθεώρησης Εργασίας με κυλιόμενο προσωπικό ώστε να διασφαλίζει την ανωνυμία και την ακεραιότητα στις διαδικασίες ελέγχων.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890