Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Οικονομία

ΝΙΚΗ – ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΙΚΗ – ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H οικονομία δεν είναι υποσχέσεις ή ευχολόγια. Είναι ανθρώπινες επιλογές.

Η κρίση στην πατρίδα μας είναι πρώτα ηθική κι έπειτα οικονομική. Επομένως και η έξοδος από την κρίση είναι πρώτα ηθική κι έπειτα οικονομική.

Το πρόγραμμά μας δεν αξιώνει νόμπελ οικονομικής καινοτομίας. Ζούμε ως απλοί πολίτες της πατρίδας μας και πιστεύουμε ότι αυτά που πρεσβεύουμε θα έπρεπε απλά να ανήκουν στη σφαίρα των αυτονόητων για κάθε πολίτη.

Δυστυχώς όμως, σε μία πατρίδα που απομυζούν αποικιοκράτες και κόμματα, σε μία πατρίδα όπου η αναξιοκρατία πηγαίνει χέρι-χέρι με την ατιμωρησία, δεν υπάρχουν αυτονόητα. Για να ξαναγίνουν αυτονόητα, δεν απαιτείται επιστημοσύνη. Θέληση και τιμιότητα απαιτείται.

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ

Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ

Η είσοδός μας στην ΕΟΚ, μετέπειτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ δεν συνοδεύτηκε ποτέ από σοβαρή και υπεύθυνη οικονομοτεχνική μελέτη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων που θα επέφερε στην ελληνική οικονομία –αντιθέτως, όλη η επιχειρηματολογία εξαντλήθηκε σε συνθήματα, διακηρύξεις και δηλώσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.

Ωστόσο δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για την έξοδό μας από αυτήν, που εξίσου αντιμετωπίζεται με έλλειψη σοβαρής μελέτης.

Εθνική Αυτάρκεια: Made in Hellas σε όλα τα βασικά!

Εθνική Αυτάρκεια: Made in Hellas σε όλα τα βασικά!

Εθνική Αυτάρκεια: Made in Hellas σε όλα τα βασικά! Αυτά που χρειαζόμαστε πραγματικά, να τα παράγουμε.

Πέραν της διατροφικής αυτάρκειας, που αναλύεται στον Πρωτογενή Τομέα, και της ενεργειακής αυτάρκειας, που αναλύεται επίσης σε ανεξάρτητο κεφάλαιο Ενέργειας, η πατρίδα μας πρέπει να καταστεί περισσότερο αυτάρκης και σε άλλους κλάδους, ζωογονώντας πολλαπλές περιοχές της οικονομικής μας δραστηριότητας.

Ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία, αλλά όπως απέδειξε η εμπειρία της πανδημίας του COVID-19, δεν είναι υγιές να βασιζόμαστε μονοσήμαντα στον τουρισμό για τη μελλοντική μας επιβίωση.

Πρωτογενής Τομέας: Αξιοποιούμε την καλύτερη γωνιά του πλανήτη!

Πρωτογενής Τομέας: Αξιοποιούμε την καλύτερη γωνιά του πλανήτη!

Ο πρωτογενής τομέας για την Ελλάδα (Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία, Διαχείριση Δασών και Εδαφοϋδατικών πόρων) είναι στρατηγικής σημασίας:

  • Σπουδαία δυνατότητα δημιουργίας προστιθέμενης αξίας και απασχόλησης στην οικονομία μας, με τα εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης να μπορούν να κυριαρχήσουν στις παγκόσμιες αγορές.Η διατροφική αυτάρκεια του Ελληνικού λαού είναι παράγοντας εθνικής ανεξαρτησίας και επιβίωσης.
  • Το πρόσφατο παγκόσμιο lockdown λόγω COVID-19 απέδειξε ότι μία επισιτιστική κρίση δεν είναι τόσο μακρυά όσο φανταζόμασταν, με κάθε χώρα να επιδιώκει κατά προτεραιότητα την επιβίωση του δικού της πληθυσμού, αποχαιρετίζοντας εύκολα την πολυδιαφημισμένη «ευρωπαϊκή αλληλλεγγύη».
Στρατηγική Εξυγίανσης της Ζήτησης και της Καταναλωτικής Συμπεριφοράς

Στρατηγική Εξυγίανσης της Ζήτησης και της Καταναλωτικής Συμπεριφοράς

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει εκτοξεύσει τις δυνατότητες μάθησής του, ωστόσο έχει καταντήσει ατροφική η ικανότητα και η μάθησή του να καταναλώνει υπεύθυνα και προγραμματισμένα το εισόδημά του. Ιδιαίτερα ως ελληνική κοινωνία έχουμε πέσει αλλεπάλληλες φορές θύματα της χαμηλής καταναλωτικής μας νοημοσύνης. Αυτό έχουμε πραγματική, ζωτική ανάγκη να το αλλάξουμε. Ας σταματήσουμε να δημιουργούμε από μόνοι μας τις τραγωδίες μας, για να σταθούμε απέναντι στο μέλλον με ευθύνη και σοβαρότητα.

Απασχόληση

Απασχόληση

«Η πλήρης απασχόληση δημιουργεί ελεύθερους και χαρούμενους πολίτες. Η ανεργία και η μερική απασχόληση παράγουν φτωχούς και φοβισμένους πολίτες, έτοιμους να παραδώσουν πατρίδα και προσωπικότητα για λίγη στέγη και λίγα ψίχουλα».

Νέα αποστολή για τον ΟΑΕΔ: η καλύτερη, ευφυέστερη και πλέον σύγχρονη μηχανή ευρέσεως εργασίας για τους αδύναμους συμπατριώτες μας.

Φορολογία

«Φορολογία απλουστευμένη, εστιασμένη στην δημιουργία ελληνικών θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής».

Μελέτη υποκατάστασης των περισσοτέρων φορολογικών κανόνων με απλούστευση.

  • Προαναγγελία σταθερής φορολογίας για μακρό χρονικό διάστημα, χωρίς την δυνατότητα ριζικής αλλαγής της, παρά μόνο διορθωτικών βελτιώσεων.

Ασφάλιση και Συντάξεις

«Προστατεύουμε τις συντάξεις των γερόντων μας: Ενισχύουμε τη νόμιμη απασχόληση, αυξάνουμε τους οικονομικά ενεργούς πολίτες με δραστική ένεση από ελληνικό αίμα του εξωτερικού».

Είναι βάρβαρο, αντεθνικό και προσβλητικό της νοημοσύνης μας να προσπαθούν ορισμένοι να μας πείσουν ότι οι συντάξεις των γερόντων μας θα πληρώνονται, τάχα, από λαθροεποίκους.

Σημαντικές κυρώσεις για την ανασφάλιστη εργασία, τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο.

  • Πρόκειται για μάστιγα παραβατικότητας και βασικό παράγοντα του ελλείμματος του συνταξιοδοτικού.
Τράπεζες & Χρηματοδότηση

Τράπεζες & Χρηματοδότηση

«Κάτι δεν πάει και τόσο καλά με τον Νο1 αποδέκτη ενισχύσεων τον καιρό των μνημονίων»

Από την πλευρά των καταθέσεων:

  • Με σχεδόν μηδενικά επιτόκια, οι τράπεζες δεν ανταγωνίζονται κανέναν για να κατέχουν και να αξιοποιούν τον αποταμιευμένο ιδρώτα επιχειρηματιών και νοικοκυριών.
Ναυτιλία

Ναυτιλία

«Να καταστεί η Ελληνική Σημαία, η Νο 1 επιλογή των εφοπλιστών».

Ειδικό φορολογικό καθεστώς για το τμήμα των επενδύσεων των εφοπλιστών που θα γίνουν σε άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην ξηρά.

Ενδυνάμωση/Αναβάθμιση των Σχολών δημιουργίας στελεχών της Ναυτιλίας, από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Ισχυρή Ελληνική Επιχειρηματικότητα

«Η ελληνική επιχειρηματικότητα προκόβει στο εξωτερικό και θάβεται στην γενέτειρα. Αυτό πρέπει να αλλάξει ριζικά και άμεσα».

Δίκτυο Θυλάκων Καινοτομίας για ελληνικές καινοτομικές επιχειρηματικές ιδέες και startups.

  • Διοίκηση από επίλεκτο σώμα επιχειρηματιών της Ελλάδας και της Ομογένειας, τραπεζικών, πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα, με συμμετοχή Υπουργείων κατά ειδικά ενδιαφέροντα (πρωτογενής τομέας, μεταφορές, τουρισμός, αμυντική βιομηχανία κλπ)

Σεβασμός Δημοσίων Πόρων

«Προστατεύουμε τις συντάξεις των γερόντων μας: Ενισχύουμε τη νόμιμη απασχόληση, αυξάνουμε τους οικονομικά ενεργούς πολίτες με δραστική ένεση από ελληνικό αίμα του εξωτερικού».

Αδιανόητο το Δημόσιο να πληρώνει ενοίκια για τη στέγαση των υπηρεσιών του

  • Καμμία στέγαση υπηρεσιών δημοσίου, εφοριών κλπ με ενοίκιο.

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Θεσσαλονίκη

Μακένζι Κίνγκ 12, Θεσσαλονίκη 546 22

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890