
Η κλιματική αλλαγή εμφανίζεται ως ευκαιρία αλλαγής μιας επώδυνης βιομηχανικής πρακτικής για το περιβάλλον, αλλά η μετάβαση κρύβει επικίνδυνες παγίδες, με χειρότερη την ενεργειακή, οικονομική, εθνική μας εξάρτηση.
Το «Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα» δεν είναι ούτε σχέδιο, ούτε εθνικό!
Το ΕΣΕΚ υπηρετεί αποκλειστικά γενικούς στόχους των Βρυξελλών (μείωση εκπομπών θερμοκηπίου, προώθηση ΑΠΕ), αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη Νο1 εθνική προτεραιότητα: τη μείωση της υπέρμετρης ενεργειακής εξάρτησης από εισαγωγές που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη (74% έναντι 54% ευρωπαϊκού μέσου όρου).

- Στον πολιτισμό μας δεν αρμόζουν τα σκουπίδια.
Χρωστούμε στα παιδιά μας να παράγουμε λιγότερα και να τα διαχειριζόμαστε ορθότερα, όχι να σπέρνουμε χωματερές! Αναγνωρίζοντας ότι τα απόβλητα αποτελούν οικονομικούς πόρους, στοχεύουμε να μεταβούμε από τη σπάταλη γραμμική λογική «παράγω-καταναλώνω-πετάω», σε μία υπεύθυνη κυκλική οικονομία.
Παράγουμε στην Ελλάδα αστικά στερεά απόβλητα άνω των 500 κιλών ετησίως κατά κεφαλήν, με το 80% να θάβεται σε χωματερές, που είναι ο χειρότερος τρόπος διαχείρισης αποβλήτων. Το ανωτέρω επίτευγμα είναι έργο ευρωλάγνων κυβερνήσεων που περιφρόνησαν την αρχοντιά και την καθαριότητα των προγόνων μας.

H οικονομία δεν είναι υποσχέσεις ή ευχολόγια. Είναι ανθρώπινες επιλογές.
Η κρίση στην πατρίδα μας είναι πρώτα ηθική κι έπειτα οικονομική. Επομένως και η έξοδος από την κρίση είναι πρώτα ηθική κι έπειτα οικονομική.
Το πρόγραμμά μας δεν αξιώνει νόμπελ οικονομικής καινοτομίας. Ζούμε ως απλοί πολίτες της πατρίδας μας και πιστεύουμε ότι αυτά που πρεσβεύουμε θα έπρεπε απλά να ανήκουν στη σφαίρα των αυτονόητων για κάθε πολίτη.
Δυστυχώς όμως, σε μία πατρίδα που απομυζούν αποικιοκράτες και κόμματα, σε μία πατρίδα όπου η αναξιοκρατία πηγαίνει χέρι-χέρι με την ατιμωρησία, δεν υπάρχουν αυτονόητα. Για να ξαναγίνουν αυτονόητα, δεν απαιτείται επιστημοσύνη. Θέληση και τιμιότητα απαιτείται.

Η είσοδός μας στην ΕΟΚ, μετέπειτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ δεν συνοδεύτηκε ποτέ από σοβαρή και υπεύθυνη οικονομοτεχνική μελέτη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων που θα επέφερε στην ελληνική οικονομία –αντιθέτως, όλη η επιχειρηματολογία εξαντλήθηκε σε συνθήματα, διακηρύξεις και δηλώσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.
Ωστόσο δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για την έξοδό μας από αυτήν, που εξίσου αντιμετωπίζεται με έλλειψη σοβαρής μελέτης.

Εθνική Αυτάρκεια: Made in Hellas σε όλα τα βασικά! Αυτά που χρειαζόμαστε πραγματικά, να τα παράγουμε.
Πέραν της διατροφικής αυτάρκειας, που αναλύεται στον Πρωτογενή Τομέα, και της ενεργειακής αυτάρκειας, που αναλύεται επίσης σε ανεξάρτητο κεφάλαιο Ενέργειας, η πατρίδα μας πρέπει να καταστεί περισσότερο αυτάρκης και σε άλλους κλάδους, ζωογονώντας πολλαπλές περιοχές της οικονομικής μας δραστηριότητας.
Ο τουρισμός είναι η βαριά μας βιομηχανία, αλλά όπως απέδειξε η εμπειρία της πανδημίας του COVID-19, δεν είναι υγιές να βασιζόμαστε μονοσήμαντα στον τουρισμό για τη μελλοντική μας επιβίωση.

Ο πρωτογενής τομέας για την Ελλάδα (Γεωργία, Κτηνοτροφία, Αλιεία, Διαχείριση Δασών και Εδαφοϋδατικών πόρων, θήρα και εξόρυξη μεταλλευμάτων) είναι στρατηγικής σημασίας:
- Σπουδαία δυνατότητα δημιουργίας προστιθέμενης αξίας και απασχόλησης στην οικονομία μας, με τα εξαιρετικά προϊόντα της ελληνικής γης να μπορούν να κυριαρχήσουν στις παγκόσμιες αγορές. Η διατροφική αυτάρκεια του Ελληνικού λαού είναι παράγοντας εθνικής ανεξαρτησίας και επιβίωσης.
- Το πρόσφατο παγκόσμιο lockdown λόγω COVID-19 απέδειξε ότι μία επισιτιστική κρίση δεν είναι τόσο μακρυά όσο φανταζόμασταν, με κάθε χώρα να επιδιώκει κατά προτεραιότητα την επιβίωση του δικού της πληθυσμού, αποχαιρετίζοντας εύκολα την πολυδιαφημισμένη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».
- Η διατήρηση ικανού πληθυσμού μας στην ύπαιθρο αποτελεί σημαντικό θεμέλιο για την εθνική μας επιβίωση στο μέλλον.

Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει εκτοξεύσει τις δυνατότητες μάθησής του, ωστόσο έχει καταντήσει ατροφική η ικανότητα και η μάθησή του να καταναλώνει υπεύθυνα και προγραμματισμένα το εισόδημά του. Ιδιαίτερα ως ελληνική κοινωνία έχουμε πέσει αλλεπάλληλες φορές θύματα της χαμηλής καταναλωτικής μας νοημοσύνης. Αυτό έχουμε πραγματική, ζωτική ανάγκη να το αλλάξουμε. Ας σταματήσουμε να δημιουργούμε από μόνοι μας τις τραγωδίες μας, για να σταθούμε απέναντι στο μέλλον με ευθύνη και σοβαρότητα.

«Η πλήρης απασχόληση δημιουργεί ελεύθερους και χαρούμενους πολίτες. Η ανεργία και η μερική απασχόληση παράγουν φτωχούς και φοβισμένους πολίτες, έτοιμους να παραδώσουν πατρίδα και προσωπικότητα για λίγη στέγη και λίγα ψίχουλα».
Νέα αποστολή για τον ΟΑΕΔ: η καλύτερη, ευφυέστερη και πλέον σύγχρονη μηχανή ευρέσεως εργασίας για τους αδύναμους συμπατριώτες μας.
«Φορολογία απλουστευμένη, εστιασμένη στην δημιουργία ελληνικών θέσεων εργασίας και στην ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής».
Μελέτη υποκατάστασης των περισσοτέρων φορολογικών κανόνων με απλούστευση.
- Προαναγγελία σταθερής φορολογίας για μακρό χρονικό διάστημα, χωρίς την δυνατότητα ριζικής αλλαγής της, παρά μόνο διορθωτικών βελτιώσεων.
«Προστατεύουμε τις συντάξεις των γερόντων μας: Ενισχύουμε τη νόμιμη απασχόληση, αυξάνουμε τους οικονομικά ενεργούς πολίτες με δραστική ένεση από ελληνικό αίμα του εξωτερικού».
Είναι βάρβαρο, αντεθνικό και προσβλητικό της νοημοσύνης μας να προσπαθούν ορισμένοι να μας πείσουν ότι οι συντάξεις των γερόντων μας θα πληρώνονται, τάχα, από λαθροεποίκους.
Σημαντικές κυρώσεις για την ανασφάλιστη εργασία, τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο.
- Πρόκειται για μάστιγα παραβατικότητας και βασικό παράγοντα του ελλείμματος του συνταξιοδοτικού.

«Κάτι δεν πάει και τόσο καλά με τον Νο1 αποδέκτη ενισχύσεων τον καιρό των μνημονίων»
Η πατρίδα μας οδεύει ολοένα και ταχύτερα προς μία αχρήματη οικονομία, με την συμπόρευση του κομματοκρατούμενου κράτους και των πιστών συνεργατών του, των τραπεζών. Η ΝΙΚΗ δεν πιστεύει σε μία ψηφιακή, αχρήματη οικονομία, ούτε επιθυμεί την εκχώρηση της προσωπικής και οικονομικής ελευθερίας σε δυνάστες της παγκοσμιοποίησης, αλλά αντιθέτως προασπίζει την ελευθερία των συναλλαγών, χωρίς την υποχρεωτική μεσολάβηση των τραπεζών.