Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Παιδεία και Πολιτισμός

Θέσεις για τον Πολιτισμό

Θέσεις για τον Πολιτισμό

Στόχοι της κρατικής μέριμνας για την ουσιαστική προαγωγή του Ελληνικού Πολιτισμού είναι:

  1. Η καλλιέργεια και προβολή ενάρετου τρόπου ζωής στους πολίτες, μέσα από την ζωντανή γνώση της ιστορίας μας και την ανάδειξη των καλών παραδειγμάτων.
  2. Μετοχή του απλού λαού στα διδάγματα του Ελληνικού Πολιτισμού. Να γνωρίσουμε, ξανά, τον πλούτο των προγόνων μας. Βλέπουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας όχι ως αφορμή ψευτοϋπερηφάνειας, αλλά ως μία μοναδική ευκαιρία να ωφεληθούμε από την αξία του πολιτισμού των προγόνων μας.
  3. Η διεθνής προβολή των ιστορικών αξιών του ελληνικού πολιτισμού στην διαχρονία του, σε μέσα και με τρόπους επικοινωνίας που είναι κρίσιμοι για τις νέες γενιές. 
Θέσεις για την Παιδεία

Θέσεις για την Παιδεία

Η Πατρίδα μας κάποτε γέννησε την παιδεία. Σήμερα τη δολοφονεί.

Σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα των ιδρυτών του Συντάγματός μας, στα σχολεία μας σβήνεται συστηματικά ο Χριστός, η Πατρίδα και οι ευγενικές αξίες των παππούδων μας. Όταν δεν διδάσκεις έμπρακτο σεβασμό και ταπεινοφροσύνη, αναγκάζεσαι να μετράς την αύξηση του «μπούλινγκ». Όταν δεν διδάσκεις ολιγάρκεια και εξοικονόμηση, αναγκάζεσαι να κηρύττεις την ανακύκλωση των άπειρων σκουπιδιών. Όταν δεν διδάσκεις φιλότιμο και ελεημοσύνη, παρανοείς με ατελείωτη δικαιωματολογία. Όταν δεν διδάσκεις την ιστορία σου, είσαι υποχρεωμένος να ξαναζήσεις τις μελανότερες σελίδες της.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890