Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Σχέσεις Ελλάδος με  Βουλγαρία

Σχέσεις Ελλάδος με  Βουλγαρία

«Εστίαση και συνεργασία σε όσα μας ενώνουν, αποκατάσταση για όσα μας χωρίζουν».

Επαναφορά της οικονομικής ισχύος στην τραυματισμένη Βόρεια Ελλάδα

  • Η επαχθής και εκτός λογικής φορολόγηση των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την επιθετικά χαμηλή φορολογία της γείτονας χώρας, έχουν επιφέρει μαζική φυγή ελληνικών παραγωγικών μονάδων , μαρασμό στην εργασία και άκρως δυσμενές εμπορικό ισοζύγιο. Απαιτείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα επαναφοράς και ενίσχυσης των επιχειρήσεων και της παραγωγής στη Βόρεια Ελλάδα.

Αξίζει η Βουλγαρία να δει το συμφέρον της με άξονα την Ορθοδοξία και όχι τον πανσλαβισμό.

  • Ιστορικά ο βουλγαρικός λαός διαμόρφωσε την συνείδησή του σε μία πολιτισμική διελκυστίνδα μεταξύ Πανσλαβισμού και Ορθοδοξίας. Η προσκόλληση της Ελλάδας στη Δύση άφησε έδαφος στον πανσλαβισμό στη Βουλγαρία, με φοβερές συνέπειες στον αυτόχθονα πανάρχαιο Ελληνισμό της Βόρειας Θράκης (Ανατολικής Ρωμυλίας).
  • Σήμερα το ισλαμικό τόξο και ο εξ ανατολών εποικισμός είναι ζωτικές προτεραιότητες και για τις δύο χώρες.

Αμυντική, διπλωματική και ενεργειακή συνεργασία για την αποδυνάμωση του ισλαμικού τόξου, τον αποτελεσματικό φραγμό στα κύματα εποίκων, την ασφάλεια της Ευρώπης.

Πολιτισμική προσέγγιση με ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, ίδρυση εδρών και κίνητρα σπουδών στη Βυζαντινή παράδοση και Αρχαιολογία. Προβολή των Ελλήνων αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου και της καθοριστικής επίδρασής τους στην πολιτιστική εξέλιξη των Βουλγάρων.

Επιστροφή των κλεμμένων βυζαντινών θησαυρών της Ανατ. Μακεδονίας Αποκατάσταση της ηθικής τάξης με την επιστροφή του κλεμμένου από το βουλγαρικό στρατό το 1916, αμύθητου θησαυρού χειρογράφων και ιερών κειμηλίων των ελληνικών ιερών μονών Τιμίου Προδρόμου και Εικοσιφοινίσσης.

Κοινή πίεση στα Σκόπια για την εγκατάλειψη του παράλογου ονόματος της Μακεδονίας.

Οι υποψήφιοι της ΝΙΚΗΣ στις Ευρωεκλογές 2024

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890