Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Η ΝΙΚΗ για τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία: Όταν χτυπά η συμφορά, δεν υπάρχουν εχθροί, μόνο συνάνθρωποι

Η ΝΙΚΗ για τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία: Όταν χτυπά η συμφορά, δεν υπάρχουν εχθροί, μόνο συνάνθρωποι

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ εκφράζει τη συμπαράστασή του στον τουρκικό και τον συριακό λαό που δοκιμάζονται από τον πολύνεκρο σεισμό της Δευτέρας 6ης Φεβρουαρίου.

Είναι αυτονόητο ότι επικροτούμε την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη γείτονα χώρα και συγχαίρουμε τους εθελοντές όλων των ομάδων και των ειδικοτήτων, ιδιαίτερα τους Έλληνες, που έσπευσαν σε βοήθεια.

Όταν χτυπά η συμφορά, δεν υπάρχουν εχθροί, μόνο συνάνθρωποι. Αυτό διδάσκει ο πολιτισμός μας και το αποδεχόμαστε ανεπιφύλακτα. 

Επισημαίνουμε μόνον ότι η Συρία - χώρα μάλιστα με πολλούς ορθόδοξους χριστιανούς, που μοιράζονται την ίδια ρωμέικη ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά με τον ελληνικό λαό - φαίνεται να έχει λάβει δυσανάλογα μικρή βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα και από την Ελλάδα, σε σχέση με την Τουρκία. Χρειάζεται προσοχή, για να μη διαπραχθεί αδικία, οφειλόμενη σε πολιτικές συμμαχίες και άλλες σκοπιμότητες. Δυστυχώς η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι πολύ συχνά η πολιτική θέτει σε δεύτερη μοίρα την ανθρωπιά και την αγάπη.

Ευχόμαστε να ξημερώσει μια πιο αισιόδοξη μέρα για τους γειτονικούς μας λαούς και, όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είθε να γίνει αντιληπτό ότι, αν η Τουρκία αισθάνεται εχθρός μας, εμείς είμαστε έτοιμοι να γίνουμε φίλοι με όλους, όσο έτοιμοι είμαστε και να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας μέχρις εσχάτων. Όπως αναφέρει ένας πασίγνωστος στίχος του μεγάλου αρχαίου μας τραγικού ποιητή Σοφοκλή, από την Αντιγόνη, "οὒτοι συνέχθειν ἀλλά συμφιλεῖν ἔφυν" (δεν γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για να αγαπώ).  

πηγή κεντρικής εικόνας: © Panagiotis Kotridis 

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890