Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Η Δημοκρατία ως αμφιλεγόμενη έννοια για τα λεγόμενα «μεγάλα» κόμματα

Η Δημοκρατία ως αμφιλεγόμενη έννοια για τα λεγόμενα «μεγάλα» κόμματα

Ως «ΝΙΚΗ», δεν είχαμε καμία αμφιβολία για το πως αντιλαμβάνονται την δημοκρατία, που ευαγγελίζονται διαρκώς, τα λεγόμενα «μεγάλα» κόμματα. Όμως, το να επιβεβαιώνουν ανερυθρίαστα την αντιδημοκρατικότητά τους τόσο σε ιδεολογικό επίπεδο όσο και σε πρακτικό, έχει τη σημασία του και αναφερόμαστε στην ευθύνη του λαού, που μετά από όλα όσα έχει τραβήξει η κοινωνία μας και η πατρίδα μας απ’ αυτά τα κόμματα, συνεχίζει και τα ψηφίζει, συμμετέχοντας στην ανομία.

Το πιο πρόσφατο γεγονός ήταν η κυνική δήλωση του κ. Σπίρτζη σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «θα επαναφέρουμε τη Δημοκρατία στη χώρα μας, με το καλό ή με το άγριο. Είτε με το καλό, είτε με το άγριο». Παράλληλα, επανέλαβε την φράση του κ. Πολάκη που ήταν δίπλα του, ότι «τη δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς». Τι μπορεί να εννοεί ο κ. Σπίρτζης;

Η δήλωση αυτή ήρθε να προστεθεί στην αλήστου μνήμης δήλωση του κ. Τσίπρα, όταν σε ομιλία του στις 15 Φεβρουαρίου του 2020, ανέφερε ότι την δεύτερη φορά πρέπει να αναλάβουν (στον ΣΥΡΙΖΑ) τον έλεγχο «κρίσιμων αρμών της εξουσίας»! 

Επιπλέον, δεν ξεχνάμε την κυβίστηση του δημοψηφίσματος του 2015, που αγνόησε «δημοκρατικά» την κρίση του λαού που αυτός ρώτησε να αποφασίσει για σημαντικά θέματα, ούτε και το «δημοκρατικό» «κυνήγι μαγισσών» που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όσους αντιτάχθηκαν στην «Συμφωνία των Πρεσπών» και σε όσους συμμετείχαν στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας. Όταν το ξύλο, τα χημικά και οι διώξεις προέρχονται από «δημοκρατικά» χέρια, έχουν άλλη αξία. Έτσι αποκτά νόημα η πρόσφατη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι  «η δικαιοσύνη είναι το δικό μας DNA»!

Παράλληλα, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τις «δημοκρατικές» ευαισθησίες της κυβέρνησης της ΝΔ, με τις απαγορεύσεις λόγω κορονοϊού της Θ. Λειτουργίας και, των επικίνδυνων για την δημόσια υγεία, κωδωνοκρουσιών, ούτε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, την αναστολή εργασίας των υγειονομικών και τα πρόστιμα στους πάνω από 60 ετών. Προφανώς, νωπές είναι οι μνήμες και από τις πρόσφατες «δημοκρατικές» παρακολουθήσεις και υποκλοπές του κυβερνώντος κόμματος. 

Σε όλο αυτό, δεν μπορεί να μείνει απ’ έξω το ΠΑΣΟΚ το οποίο  ήταν ο δάσκαλος του κομματικού κράτους, καταλύοντας στην πράξη την δημοκρατία και το οποίο φέρει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. 

Τέλος, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αδιαφορία αυτών των κομμάτων, στην πρόταση της ΝΙΚΗΣ για αδιάβλητες εκλογές (βλέπε εδώ:https://nikh.gr/nea/188-aitima-diasfaliseos-adiavliton-eklogon-kai-eklogikon-apotelesmaton), ενέργεια την οποία θεωρούμε ως βασική προϋπόθεση της δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος.

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ έχει θέσει ως αντικειμενικό σκοπό του την κατάργηση της κομματοκρατίας, δηλαδή του κομματικού κράτους. Τα «μεγάλα» κόμματα δουλεύουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ας κάνει ο λαός τις επιλογές του.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890