Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Το ξεπούλημα ή «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου

Το ξεπούλημα ή «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου

Με βαθιά ανησυχία παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες δηλώσεις παραγόντων της ΝΔ (Μπακογιάννη, Καρατζαφέρης) που ενορχηστρωμένοι από τον ξένο παράγοντα (όπως έδειξε και η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ), προσπαθούν να επηρεάσουν την ελληνική κοινή γνώμη με απόψεις για πρόθεση να καταλήξουμε σε μία κοινή συμφωνία με την Τουρκία, κατόπιν μιας διεθνούς σύσκεψης, για συνεκμετάλλευση του Ελληνικού ενεργειακού πλούτου.

Από την επιχειρηματολογία συγκεκριμένα της κυρίας Μπακογιάννη (πρώην Υπουργού Εξωτερικών) προέκυψαν ορισμένες θλιβερές διαπιστώσεις: 

  1. Παραδέχθηκε ότι τα σημαντικά αιτήματα της Τουρκίας ΔΕΝ θα αλλάξουν, παρά τις κινήσεις καλής γειτονίας της Ελλάδος.
  2. Πιστεύει ότι ΔΕΝ είναι η κατάλληλη ώρα για την Ελλάδα να ανακηρύξει ΑΟΖ, να δημοσιεύσει χάρτες, να ορίσει γραμμές βάσης και να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα σε 12 ν.μ. νοτίως της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι στην παρούσα χρονική περίοδο η Τουρκία έχει ανακηρύξει την τουρκολιβυκή ΑΟΖ και προκαλεί συνεχώς την Ελλάδα με ερευνητικά και πολεμικά σκάφη.

Η «ΝΙΚΗ» εκτιμά ότι η τήρηση ενδοτικής στάσης, μόνο επιζήμια μπορεί να είναι, ιδιαίτερα με έναν αναθεωρητικό γείτονα που εποφθαλμιά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της  Κύπρου. Με βάση το διεθνές δίκαιο επιτρέπεται στην Ελλάδα (και σε κάθε χώρα) να επεκτείνει μονομερώς τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. (όπως έπραξε και η Τουρκία στον Εύξεινο Πόντο) και να ανακηρύξει την ΑΟΖ. Αυτά είναι από τα κυριότερα δικαιώματα που μας παραχωρεί το Δίκαιο της Θάλασσας «UNCLOS» του ΟΗΕ, ενώ αυτά που τίθενται κάθε φορά στο «τραπέζι» είναι οι άνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας. 

Είναι δεδομένο ότι οι πολιτικές ηγεσίες που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτό τον τόπο, υπακούοντας στον ξένο παράγοντα, ποτέ δεν επέδειξαν την πολιτική βούληση να προασπίσουν τα ελληνικά δίκαια και να διαμορφώσουν Εθνική Στρατηγική, αλλά πάντα βάδισαν τον δρόμο του κατευνασμού και των υποχωρήσεων. Η τακτική αυτή οδήγησε (για να θυμηθούμε μόνο τις πιο πρόσφατες πολιτικές / εθνικές ήττες) στα Ίμια και στην συνθήκη των Πρεσπών, ενώ τώρα μεθοδεύονται και νέες αντεθνικές συμφωνίες.

Η «ΝΙΚΗ» είναι κάθετα αντίθετη στην μυστική διπλωματία της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία διαπραγματεύεται ένα τόσο σοβαρό θέμα εν αγνοία του κυρίαρχου Ελληνικού λαού. Καλούμε τον Ελληνικό Λαό σε διαρκή επαγρύπνηση και σε συστράτευση, για να μην επιτρέψει νέα τετελεσμένα!

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890