Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

"Βουλευτές ή βολευτές;": Η απάντηση της ΝΙΚΗΣ στο νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών (26/7/2023)

Η ομιλία του Προέδρου ΝΙΚΗΣ κ. Δημητρίου Νατσιού στη Βουλή, με την οποία η ΝΙΚΗ καταψηφίζει το σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών για παροχές, μισθούς και ΕΝΦΙΑ (26/7/2023).

Ζούμε το οξύμωρο, να υποβάλλονται προς ψήφιση λύσεις, από εκείνους που είναι μέρος του προβλήματος. Μετά από το 2009 και τόσα χρόνια μνημονίων, υπονόμευσης εθνικής κυριαρχίας και εκποίησης εθνικού πλούτου, η χώρα μας σήμερα βρίσκεται σε πολύ δυσμενέστερη οικονομική κατάσταση.

Ο Έλληνας σήμερα στενάζει από την ακρίβεια και την υπερφορολόγηση. Η ακρίβεια στην ενέργεια, είναι προϊόν αμαρτωλών και εγκληματικών επιλογών, και ταυτόχρονα η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης είναι πρακτικά ανεξέλεγκτη.

Σήμερα, πώς απαντά το προτεινόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης στο ζητούμενο της ανακούφισης του ελληνικού λαού;

"Φέρατε ένα νομοσχέδιο, όπου δίνετε αυξήσεις στα μεγαλοστελέχη της δημόσιας διοίκησης χωρίς καμμία προηγούμενη αξιολόγηση. Ένα νομοσχέδιο όπου η μείωση φόρου εισοδήματος για οικογένεια με πέντε (5) παιδιά είναι μόλις 130 ευρώ παραπάνω από μία οικογένεια με ένα (1) παιδί, αποδεικνύοντας ότι δεν σας νοιάζει η στήριξη της τεκνογονίας και η επίλυση του δημογραφικού.
Ένα νομοσχέδιο όπου η μείωση ΕΝΦΙΑ για ασφαλισμένες κατοικίες είναι ανεπαρκής, ενώ παράλληλα δεν αντιμετωπίζεται η τεράστια αύξηση του ΕΝΦΙΑ σε πολλές λαϊκές περιοχές.
Ένα νομοσχέδιο που διαχωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες, τιμωρώντας τους δικαιούχους του market pass που επιθυμούν απλή κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό και όχι τη νέα χρεωστική κάρτα του υπουργείου, λές και αυτοί έχουν λιγότερες ανάγκες διαβίωσης.
Ένα νομοσχέδιο με παντελή έλλειψη πρόνοιας ώστε οι επιδοτήσεις για αγορές τροφίμων να υποστηρίζουν προϊόντα ελληνικής παραγωγής, και άρα τους Έλληνες παραγωγούς και την απασχόλησή μας.
Ένα νομοσχέδιο όπου το κράτος προστατεύει τον εαυτό του από αυξήσεις στα μισθώματα στέγασης των υπηρεσιών του αλλά αφήνει έκθετο τον απλό πολίτη στις υπέρογκες αυξήσεις ενοικίων. Δεν πρέπει επιτέλους το Δημόσιο να αρχίσει να λειτουργεί σε δικούς του ιδιόκτητους χώρους χωρίς να επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με ενοίκια;
Ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν απαντά στην ουσία της περιστολής φαινομένων αισχροκέρδειας, δεν ελέγχει τη μικτή κερδοφορία στα βασικά είδη συνδυαστικά για προμηθευτή και λιανέμπορο, ούτε επιβάλει διοικητικά μέτρα για τους κατ’επανάληψη κερδοσκόπους.
Ένα νομοσχέδιο που ψηφοθηρεί με τους νέους, αντί να τους βοηθά στην καθημερινή τους διαβίωση και την ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας."

Η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην πραγματικότητα, προσπαθεί να εξωραΐσει πρωτοβουλίες με ελάχιστη θετική ουσία και περίσσευμα από αρνητικές πτυχές, και τελικά αρνείται να ομολογήσει με γενναιότητα την κατάστασή μας. Ας παραδειγματιστούν οι κυβερνώντες από τους φωτισμένους προγόνους μας, πώς αντιμετώπιζαν την πτωχεία, και πώς οι πραγματικοί μας ηγέτες στεκόντουσαν κοντά στον απλό λαό. Ο λαός ας κρίνει, εάν εκπροσωπείται από "βουλευτές ή "βολευτές".

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890