Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Καυτά ερωτήματα προς τον Υπουργό Εξωτερικών από τον Πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ

Καυτά ερωτήματα προς τον Υπουργό Εξωτερικών από τον Πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ

Τον Υπ. Εξωτερικών κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ κ. Δημήτρης Νατσιός κατόπιν σχετικής πρόσκλησης που δέχτηκε από το Υπουργείο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία κράτησε περίπου μισή ώρα ο κ. Νατσιός ζήτησε από τον Υπουργό απαντήσεις σε ζητήματα που αφορούν :

  • Τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως: το θέμα της μερικής αποστρατιωτικοποίησης των νησιών Ανατ. Αιγαίου, το ζήτημα του μουφτή στην Δυτική Θράκη, ενώ παράλληλα ζήτησε την επιβεβαίωση του Υπουργού για το εάν η Ελλάδα συμφώνησε ώστε το ΝΑΤΟ να χρησιμοποιεί τον όρο «Τουρκικά Στενά» αντί της λέξεως «Στενά» -όπως προβλέπει η Συνθήκη του Μοντρέ-, τις «υποχωρήσεις» στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός  στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, αλλά και το θέμα της επέκτασης των 12 ν.μ. στο Αιγαίο, που σχετίζεται με την οριοθέτηση ΑΟΖ.
  • Την υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φ. Μπελέρη : Τι προτίθεται να πράξει η Ελληνική κυβέρνηση ως αναφορά την επιβολή κυρώσεων στην Αλβανία για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως επίσης και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει σε διμερές επίπεδο, ώστε να επιβάλει στην Αλβανία την άμεση αποκατάσταση των κανόνων δικαίου.
  • Τη συμφωνία των Πρεσπών: Υφίσταται αμοιβαιότητα στην τήρηση των όρων από τα δύο μέρη; Υπάρχει μηχανισμός καταγραφής των παραβιάσεων της Συμφωνίας από μέρους των Σκοπίων;

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις του κ. Νατσιού. Η ΝΙΚΗ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα παραπάνω ερωτήματα, προκειμένου να προασπίζει από τη θέση της τα εθνικά μας θέματα.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890