Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Το δεκανίκι της κυβέρνησης

Το δεκανίκι της κυβέρνησης

Την απροκάλυπτη παραβίαση της προβλεπόμενης κατά το σύνταγμα (άρθρο 101 Α) πλειοψηφίας των 3/5  των μελών της χθεσινής διάσκεψης των προέδρων η οποία έγινε για την αντικατάσταση νέων μελών τόσο της ΑΔΑΕ όσο και του ΕΣΡ καταγγέλλει η ΝΙΚΗ και αποκαλύπτει την κάθετη παραβίαση της πλειοψηφίας, καθώς τα 16 μέλη δεν αποτελούν τα 3/5 των 27. Ίσως πρέπει να ξαναφρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στα μαθηματικά, καθώς η αυθαίρετη στρογγυλοποίηση προς τα κάτω δεν προβλέπεται όταν τίθενται ποσοστώσεις για την εκλογή προσώπων.

Απ’ ότι φαίνεται το ΕΣΡ όσο και η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) δεν είναι και τόσο ανεξάρτητα όπως ελπίζαμε, καθώς η νέα σύνθεση εγκρίθηκε με 14 ψήφους της Ν.Δ και 2 της Ελληνικής Λύσης. Μήπως τελικά η συμπόρευση της κυβέρνησης με τον «ψεκασμένο και συνωμοσιολόγο» (όπως η ίδια τον χαρακτηρίζει) κ. Βελόπουλο ήταν μονόδρομος , καθώς όπως ακούστηκε χθες από πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης το «ακροδεξιό deal» της κυβέρνησης με την Ελληνική Λύση έγινε προκειμένου να διαγραφούν πρόστιμα ύψους 2 εκ. ευρώ που είχε επιβάλει το ΕΣΡ στον Κυριάκο Βελόπουλο για τηλεοπτικές εκπομπές του;  Πρόκειται δηλαδή για «δούναι και λαβείν» καθώς  απ’ ότι φαίνεται η Ελληνική Λύση έδωσε… κυβερνητική λύση.

Η ΝΙΚΗ για μια ακόμα φορά υπογραμμίζει πως παλεύει και αγωνίζεται κατά της κομματοκρατίας θεωρώντας απαράδεκτη την κομματική χειραγώγηση στις διοικήσεις ανεξαρτήτων αρχών, ακριβώς για να αποφεύγονται όλα όσα συμβαίνουν στη Βουλή σε βάρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890