Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Η κυβέρνηση να καταδικάσει άμεσα  την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν

Η κυβέρνηση να καταδικάσει άμεσα την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν

Παρακολουθούμε με αγωνία την νέα δοκιμασία του Αρμενικού λαού, μετά την απροκάλυπτη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά της περιοχής του Αρτσάχ, που ξεκίνησε εχθές 19 Σεπ 2023, με ευρεία χρήση πυροβολικού, ρουκετών και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.

Φαίνεται πως μερικές χώρες εξαιρούνται από την υποχρέωση τους να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και να προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφορές τους με διάλογο και όχι  βία.

Όπως πληροφορούμαστε, της παραπάνω επίθεσης προηγήθηκε ένας πολύμηνος αποκλεισμός του μοναδικού διαδρόμου επικοινωνίας του Αρτσάχ με την Αρμενία, ενέργεια η οποία έφερε πολλά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια πολιορκίας, εκφοβισμού και ψυχολογικής τρομοκρατίας.

Η προσπάθεια του Αζερμπαϊτζάν να βαπτισθεί η επίθεσή του ως αντιτρομοκρατική επιχείρηση, είναι το ίδιο φαιδρή με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που εκτέλεσε η σύμμαχος και στρατιωτικός προμηθευτής του Τουρκία στο Ιράκ και στη Συρία. Μη ξεχνάμε ότι στον τελευταίο πόλεμο του 2020 μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, η Τουρκία παρείχε σημαντική στρατιωτική βοήθεια, κυρίως σε Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη, η οποία έκρινε και την τύχη του πολέμου υπέρ του Αζερμπαϊτζάν. 

Η ΝΙΚΗ καλεί τόσο την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και την Διεθνή Κοινότητα, να καταδικάσουν άμεσα και απερίφραστα την επιθετική ενέργεια του Αζερμπαϊτζάν, επιβάλλοντας και σχετικές κυρώσεις τόσο στο ίδιο το  στο Αζερμπαϊτζάν, όσο και στις χώρες που στρατιωτικά το υποστηρίζουν, όπως η Τουρκία η οποία εξάλλου παραμένει ατιμώρητη για τα εγκλήματα πολέμου στην Κύπρο.

Το Διεθνές Δίκαιο δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890