Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Άλυτα τα προβλήματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Άλυτα τα προβλήματα των Συμβασιούχων Πυροσβεστών

Με εκπροσώπους του Πανελληνίου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός. Προσήλθαν προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα του κλάδου τους, καθώς απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει λύσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους, ενημέρωσαν τον Δ. Νατσιό, πως η ΠΑ.Σ.ΣΥ.Π αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους βραχίονες του Πυροσβεστικού Σώματος. Δεδομένης της επαγγελματικής τους κατάρτισης και εμπειρίας, αναλαμβάνουν καθήκοντα ισάξια με αυτά του μονίμου πυροσβεστικού προσωπικού, με αποδεδειγμένη επαγγελματική αξία και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, κάτι που αποδεικνύεται με την ενεργή παρουσία τους στο μέτωπο των πυρκαγιών,  όπου με αυταπάρνηση και ηρωισμό θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο κάνοντας το αδύνατο δυνατό.

Επίσης εξέφρασαν το παράπονό τους για το ότι αναγκάζονται  6 μήνες το χρόνο να μπαίνουν σε καθεστώς ανεργίας αδυνατώντας να βοηθήσουν με το επίδομα του ταμείου τις οικογένειές τους.

Όπως επεσήμαναν στον Πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ, διεκδικούν από την κυβέρνηση την αξιοποίηση 2.500 Εποχικών Πυροσβεστών ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με τον προϋπάρχοντα Ν.3938/11 και με τα ηλικιακά κριτήρια με τα οποία προσελήφθησαν ως Εποχικοί Πυροσβέστες.

 Του εξήγησαν τέλος, ότι το κράτος με ένα μικρό κονδύλιο θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει επιπλέον μάχιμο και έμπειρο προσωπικό που θα μπορεί να επιχειρεί 12 μήνες το χρόνο αντί για 6, ενώ παράλληλα θα εξοικονομήσει τα χρήματα των επιδομάτων που παίρνουν μέσω του ΟΑΕΔ και τόνισαν πως η δαπάνη για το κρατικό προϋπολογισμό είναι πολύ μικρή, ενώ ταυτόχρονα τα οφέλη για το δημόσιο συμφέρον θα είναι πολύ μεγάλα .

Άλλωστε ανέφεραν πως η κατάσταση στο μόνιμο προσωπικό έχει γίνει τον τελευταίο καιρό ιδιαίτερα ασφυκτική εξαιτίας της υποστελέχωσης  του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την ατελείωτη υπερεργασία και τις εξοντωτικές επιφυλακές.

Να σημειώσουμε τέλος, πως απογοήτευση  προκάλεσε στον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ η πρόθεσή τους, να εγκαταλείψουν αυτοί και οι οικογένειές τους τη χώρα μας σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους, καθώς η ξενιτιά με στόχο την καλύτερη  επαγγελματική προοπτική  θα αποτελεί γι’ αυτούς μονόδρομο.

 Η ΝΙΚΗ, συμφωνεί και στηρίζει πλήρως τα αιτήματα των Εποχικών Πυροσβεστών και θα προσπαθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της για την επίτευξή τους.

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890