Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Κοινοβουλευτικό Έργο

Μη βιώσιμος και κοινωνικά άνισος ο υπερτουρισμός

Μη βιώσιμος και κοινωνικά άνισος ο υπερτουρισμός

Την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της συζήτησης στο Κοινοβούλιο του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, μίλησε σχετικώς ο Βουλευτής Αχαΐας του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, Σπυρίδων Τσιρώνης.

Στην ομιλία του ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι το μόνο που επιτυγχάνει το Υπουργείο με το παρόν νομοσχέδιο είναι η έτι περαιτέρω ενίσχυση του υπερτουρισμού και της επιχειρηματικότητας, εις βάρος όμως των υπολοίπων δύο πυλώνων της βιωσιμότητας και της αειφορίας του Τουρισμού, κατά τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που είναι το περιβάλλον και η ίδια η κοινωνία.

Πιο συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση ενισχύει την υπερεκμετάλλευση του τουρισμού, χωρίς καμία διασφάλιση της ποιότητας και της προστασίας των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας. Είναι προφανές ότι πρόκειται για διατάξεις που παραπέμπουν φωτογραφικά στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τους φίλους της Κυβέρνησης, περίπου το 7%, και οδηγούν το υπόλοιπο 93% των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων σε οικονομικό μαρασμό και ανασφάλεια για το μέλλον.

Ως προς τον δεύτερο πυλώνα του βιώσιμου Τουρισμού, την κοινωνική δηλαδή διάστασή του, ο Βουλευτής της ΝΙΚΗΣ επικαλέστηκε τον Πρόεδρο του
Συνδικάτου Επισιτισμού και Τουρισμού Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Αττικής, ο οποίος, κατά την ακρόαση των φορέων, αναφέρθηκε σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, την επταήμερη εργασία, με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας, με μισθούς που βρίσκονται ακόμα στα επίπεδα του 2011, με αδήλωτη εργασία, με δουλεμπορικές εταιρείες, που μαζί με τους ξενοδόχους εκμεταλλεύονται πρόσφυγες και μετανάστες, και την παιδική εργασία να έχει πάρει ήδη μαζικά χαρακτηριστικά.

Επίσης ο Βουλευτής παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο περιορίζει αδικαιολόγητα τη δραστηριότητα των ξεναγών, επαγγέλματος πολύ σημαντικού για τη διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, και επιδεινώνει την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων, λόγω του αυξημένου κόστους διαβίωσης, αλλά και της αύξησης των ενοικίων των ακινήτων.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο κ. Τσιρώνης και απαντώντας στις αιτιάσεις της Υπουργού περί «μιζέριας», κατήγγειλε την Κυβέρνηση ότι κατάντησε τον ελληνικό λαό, έναν λαό περήφανο, όχι μόνο οικονομικά μίζερο, αλλά και μίζερο καρπαζοεισπράκτορα όλων των γειτονικών χωρών.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100