Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Βολονάκη Δέσποινα

ΒΟΛΟΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑΒολονάκη Δέσποινα
Εκπαιδευτικός, Μουσικός
 
 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απομακρυνθεί από τον αρχικό ιδρυτικό προσανατολισμό της σαν οικονομική και πολιτισμική ένωση κρατών μελών, με στόχο την ειρήνη, την οικονομική ευημερία, την ισότιμη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, την πρόοδο, την ασφάλεια, την κοινωνική δικαιοσύνη. Η δήθεν ευρωπαϊκή ομοψυχία κατάντησε ένας πολύπλευρος ολοκληρωτισμός – ροζ, ψηφιακός, δημογραφικός, ιδεολογικός, οικονομικός - που διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες και επιβάλλεται στα έθνη και τους πολίτες. Ταυτόχρονα, η Ευρώπη έχει χάσει την πολιτική ανεξαρτησία της. Η στάση της στο Ουκρανικό και στην Γάζα, αποδεικνύει ότι υπακούει τυφλά στην αμερικανική πολιτική, αποτελώντας πλέον αμυντικό και οικονομικό προγεφύρωμα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρασία, αντί να συγκαταλέγεται στις κατ' εξοχήν ειρηνοποιές δυνάμεις, όπως οφείλει. Η εικόνα ενός συνεχιζόμενου πολέμου στην Ευρώπη είναι άκρως απογοητευτική, απόδειξη μιας σοβαρής ηθικής πτώσης αξιών. Αν δεν αλλάξει η κατάσταση, σε λίγα χρόνια, η Ευρώπη και η Ελλάδα θα είναι αγνώριστες, θύματα της θεωρίας της νέας τάξης πραγμάτων.
Έχουμε ανάγκη από καθαρές φωνές, από ανθρώπους με ήθος και αξίες και από πολιτικές που προάγουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και την ευρωπαϊκή ιδέα προς όφελος ΟΛΩΝ των κρατών μελών, χωρίς να καταπατούν τον εθνικό πολιτισμό και τις εθνικές και θρησκευτικές παραδόσεις της κάθε χώρας. Η ΝΙΚΗ είναι μία τέτοια καινούργια, καθαρή φωνή, που θα παλέψει για αυτές τις αξίες για ένα καλύτερο αύριο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Προσωπικά, ζητώ τη στήριξή σας στις προσεχείς ευρωεκλογές για να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την σημαντική προσπάθεια. Στην Ευρώπη με τη ΝΙΚΗ, για τη νίκη της Ευρώπης!

- Δέσποινα Βολονάκη

Λίγα Λόγια

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Ρόδο. Οι γονείς μου είναι η Μαρία Μπαϊράμη, φιλόλογος, με καταγωγή από την Κάλυμνο και ο Νικόλαος Βολονάκης, μαθηματικός με καταγωγή από τη Σύμη.

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών επίσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εχω σπουδάσει ακορντεόν στο Εθνικό Ωδείο, παραδοσιακό τραγούδι στη Σχολή του Αριστείδη Μόσχου και είμαι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Διομήδη Φωτιάδη.

Έχω εργαστεί κυρίως ως εκπαιδευτικός και μουσικός. Συνεργάστηκα σε όλη την Ελλάδα με μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες κυρίως από τον χώρο της παραδοσιακής και της έντεχνης λαϊκής μουσικής. Υπηρετώ επι 17 περίπου έτη στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πληροφορικής και Μαθηματικών.

Γράφω στίχους και κείμενα για μουσικοθεατρικές παραστάσεις, συνήθως σε θεματικές με ιστορικό ή ψυχοπαιδαγωγικό χαρακτήρα που απευθύνονται σε παιδιά, αλλά και ενήλικες.

Συμμετέχω σε μουσικά αφιερώματα και παραστάσεις.

Η ενασχόλησή μου με την πολιτική ξεκινά στον χώρο του Πατριωτικού Δημοκρατικού Κινήματος "Νίκη". Οι καιροί είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για την πατρίδα μας και παγκόσμια. 
Πιστεύω ότι η “Νίκη” είναι μία καινούργια, καθαρή φωνή, που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τον Έλληνα πολίτη εθνικά και πανευρωπαϊκά σε όλους τους τομείς, με σεβασμό στον άνθρωπο, στην ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Πρόσφατη Δραστηριότητα

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890