Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Ιατρίδου Δέσποινα

Δρ. Ιατρίδου ΔέσποιναΙατρίδου Δέσποινα
Δρ. Κτηνιατρικής, Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας
 

Σε μια εποχή όπου η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ιστορικές προκλήσεις, όραμα μου είναι η προάσπιση της εθνικής ταυτότητας, της ελευθερίας έκφρασης και της ευημερία των πολιτών της, η εφαρμογή της δημοκρατίας και της συνεργασίας. Θεωρώ ότι η ΝΙΚΗ είναι το μόνο σοβαρό και αξιόπιστό πολιτικό κίνημα στην Ελλάδα σήμερα, ταυτίζομαι με τις αξίες που πρεσβεύει, πιστεύω το ήθος των ανθρώπων που την στελεχώνουν και την εκπροσωπούν, και συντάσσομαι μαζί τους στον αγώνα για την πραγματοποίηση του κοινού μας οράματος.
Στόχος μου είναι να χρησιμοποιήσω την υπερδεκαετή εμπειρία μου στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι όπως διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες, για να προωθήσω και να υπερασπιστώ τις πολιτικές εκείνες που διαφυλάττουν την Ελληνική ταυτότητα, τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής και την καθημερινότητα του κάθε πολίτη σήμερα και που θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τους Έλληνες και κάθε Ευρωπαίο.

- Δρ. Δέσποινα Ιατρίδου

Λίγα Λόγια

Είμαι Δρ. Κτηνιατρικής από το Πανεπιστημίου της Γάνδης-Βέλγιο, πτυχιούχος Κτηνιατρικής ΑΠΘ, παντρεμένη και μητέρα ενός τέκνου. Εργάστηκα πάνω από 14 έτη στις Βρυξέλλες για τον πανευρωπαικό φορέα εκπροσώπησης των κτηνιάτρων Federation of Veterinarians of Europe (FVE), τα περισσότερα εκ των οποίων ως Ανώτερη Σύμβουλος Κτηνιατρικής Πολιτικής, καθώς και 7 έτη ως κτηνίατρος στην Ελλάδα (Νίκαια, Λάρισας). Υπηρέτησα επίσης (i) ως νομικός εκπρόσωπος του οργανισμού European Veterinarians in Education, Research and Industry (EVERI), (ii) ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Medicines Agency (EMA) και (iii) ως Γενικός Γραμματέας του φορέα Veterinary Continuous Education in Europe (VetCEE). Υπήρξα αξιολογητής και μέλος της European Committee of Veterinary Education (ECOVE) του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πιστοποίησης Κτηνιατρικής Εκπαίδευσης. Διετέλεσα επίσης μέλος διαφόρων πανευρωπαϊκών και διεθνών ομάδων εργασίας, επιτροπών και άλλων πολύ-συλλογικών δράσεων. Συμμετείχα σε διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις επί νομοθετικών θεμάτων σχετικά με τη διαθεσιμότητα και χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων, την υπεύθυνη χρήση των αντιβιοτικών, την «ενιαία υγεία», τη διεπιστημονική συνεργασία, την κτηνιατρική εκπαίδευση. Έχω επίσης σημαντική εμπειρία στην οργάνωση και διοίκηση πανευρωπαϊκών μη κυβερνητικών φορέων. ‘Εχω συνεργαστεί στενά με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Κρατών Μελών της ΕΕ, με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και με άλλους φορείς για θέματα του χαρτοφυλακίου μου.

Περισσότερες πληροφορίες: https://despoina-iatridou.eu/

Πρόσφατη Δραστηριότητα

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890