Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Καλαϊτζαντωνάκης Σπυρίδων Εμμανουήλ

Καλαϊτζαντωνάκης Σπυρίδων ΕμμανουήλΚαλαϊτζαντωνάκης Σπυρίδων Εμμανουήλ
Αγιογράφος
 

Λίγα Λόγια

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1954 με καταγωγή από Ρέθυμνο και Χανιά. Ο πατέρας μου ήταν στρατιωτικός, παρασημοφορημένος για την προσφορά του στο Αλβανικό μέτωπο και αργότερα ιδρυτής ομάδας Αντίστασης στον Ομαλό Χανίων (το έγγραφο ορκωμοσίας της ομάδας του βρίσκεται στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων), αλλά πρόωρα αποστρατευμένος από τη Χούντα των Συνταγματαρχών για τις δημοκρατικές του ιδέες. Είμαι πτυχιούχος της Εκκλησιαστικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης. Επαγγελματικά όμως ασχολούμαι με τη Βυζαντινή Αγιογραφία από το 1979. Στο διάστημα όλων αυτών των ετών μεγάλος αριθμός αγιογραφιών μου έχουν ιστορήσει ναούς ή ιδιωτικούς χώρους τόσο της Ελλάδος όσο και του εξωτερικού. Ενδεικτικά, τοιχογραφίες μου έχουν ιστορήσει ναούς σε Γερμανία, Η.Π.Α και Ρωσία, ενώ φορητές εικόνες μου βρίσκονται σε πολλά μέρη του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια δουλεύω και σε εκκλησίες του Αγίου Όρους.

Είμαι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Η σύζυγός μου είναι καθηγήτρια φιλόλογος, διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας.

Πολιτικοποιημένος από τα φοιτητικά μου χρόνια, εντάχθηκα στη ΝΙΚΗ το 2021 μετά από προτροπή του ιδρυτικού μέλους της (μακαριστού) Ευγένιου Τζιμογιάννη, νιώθοντας την ανάγκη της προάσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, των ορθοδόξων ιδανικών μας και της στήριξης του θεσμού της οικογένειας, που βάλλονται ποικιλοτρόπως σήμερα. Για τους ίδιους λόγους αποδέχτηκα την πρόταση του προέδρου Δημήτρη Νατσιού να συμμετάσχω ως υποψήφιος του Κινήματος στη μάχη των Ευρωεκλογών του 2024. Είμαι άτομο κοινωνικό με ενδιαφέρον για τα κοινά, διάθεση προσφοράς στους συνανθρώπους μου και έντονα φιλοζωϊκή στάση.

Πρόσφατη Δραστηριότητα

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890