Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
Με ένα αρραγές μέτωπο να “γονατίσουμε το διευθυντήριο” - Γεώργιος Βλαχόπουλος

Με ένα αρραγές μέτωπο να “γονατίσουμε το διευθυντήριο” - Γεώργιος Βλαχόπουλος

Συνέντευξη του Γεωργίου Βλαχόπουλου, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ, στα Πελοποννησιακά νέα και στο δημοσιογράφο Κώστα Πρώιμο, με αφορμή την εκδήλωση της ΝΙΚΗΣ που πραγματοποιήθηκε στην Αργολίδα.

Κύριε Βλαχόπουλε, είστε ένας πετυχημένος δικηγόρος διεθνούς εύρους, ωστόσο επιλέξατε να συστρατευτείτε με τη “Νίκη” που αποτελεί ένα νεοσύστατο Κοινοβουλευτικό Κόμμα. Ποίοι λόγοι σας ώθησαν σε αυτή την απόφαση;

Γιώργος Βλαχόπουλος: Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική πρόσκληση σοβαρών παραγόντων και προσωπικοτήτων που συνθέτουν την “Νίκη” η οποία χαρακτηρίζεται ως μια κεντρώα παράταξη της ελληνικής παραδοσιακής πολιτικής σκηνής. Υπάρχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους κόλπους του Κόμματος μας για την επίλυση όλων των φλεγόντων πατριωτικών ζητημάτων που δυστυχώς κανένας πολιτικός σχηματισμός τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν κατάφερε να δώσει έστω επαρκείς απαντήσεις. Ως χριστιανός πολιτικός και Έλληνας πολίτης διατηρώ τα βιώματα και τις παραδοσιακές μου αξίες με τις οποίες πορεύομαι στην ζωή μου. Οφείλουμε όλοι να παίρνουμε θέση, στα πολιτικά, τα κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα χωρίς να γινόμαστε αρνητικοί και το σπουδαιότερο: Να μην επαναπαυόμαστε στον προσωπικό μας καναπέ!

Ας αγγίξουμε μερικά από τα πραγματικά προβλήματα που δυστυχώς παρά την ανελέητη επικοινωνιακή προπαγάνδα των κυβερνώντων ταλανίζουν πολλούς επαγγελματικούς κλάδους. Φερειπείν, ο αγροτικός κόσμος στις περισσότερες περιφέρειες αδυνατεί να ξεφύγει από το σπιράλ της καταστροφής. Τα πορτοκάλια στα αζήτητα, δεκάδες τόνοι ντομάτας προσφάτως κατέληξαν στις χωματερές Τα ίδια και την Κτηνοτροφία με το ζωικό κεφάλαιο να υφίσταται μια πρωτόγνωρη απομείωση.

Γιώργος Βλαχόπουλος: Στο πλαίσιο της περαιτέρω φτωχοποίησης που δημιουργεί η woke ατζέντα δημιουργείται μια μεγάλη πίεση από τους οικονομικούς φορείς ώστε να φτάσουμε στο έσχατο σημείο να είμαστε απολύτως εξαρτημένοι. Να μην έχουμε δική μας αγροτική παραγωγή. Είναι εγκληματικό και απαράδεκτο να καταστρέφουμε τα αμπέλια μας για να λαμβάνουμε επιδοτήσεις, να καίμε τις ελιές μας, να πετάμε τα φρούτα μας, ή να μένουν αδιάθετες οι ντομάτες μας. Στην Αργολίδα είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα καθώς δεν υπάρχει κυβερνητική πρόνοια για την επιβολή μιας ποσόστωσης των εισαγόμενων εκ της Αιγύπτου πορτοκαλιών, με αρνητικές συνέπειες για την τοπική παραγωγή. Γίναμε ζήτουλες προσφέροντας τα καλύτερα πορτοκάλια μας στα 31 σεντς... Δεν είναι τυχαίος άλλωστε και ο Πανευρωπαϊκός αγροτικός ξεσηκωμός που έγινε τους περασμένους μήνες καθώς και ο βοράς βίωσε τις καταστροφικές συνέπειες μιας άλογης πολιτικής. Συνεπώς, κάθε χώρα θα πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τον εθνικό της πλούτο που στην δική μας περίπτωση δεν είναι μόνο ο Τουρισμός, ή η διαμόρφωση μια ΑΟΖ ώστε να εξασφαλίσουμε τις δικές μας ενεργειακές πηγές. Παρά οφείλουμε να αξιοποιήσουμε τον δικό μας παραγωγικό χώρο δεδομένου ότι η Ελλάδα διαθέτει πλέον εκπαιδευμένους αγρότες οι οποίοι θα είναι σε θέση είτε με συμφέροντα δάνεια από την ΕΚΤ ή με γενναίες φοροαπαλλαγές να δυναμώσουν εμπορικά. Αν όλα αυτά πραγματοποιηθούν με σταθερά και προσεγμένα βήματα θα οδηγήσουν στην σταδιακή απεξάρτηση μας από τα διεθνή καρτέλ.

Αναμφισβήτητα διαθέτετε μεγάλη Ευρωπαϊκή δικονομική εμπειρία, πως θα μπορούσε το Ευρωκοινοβούλιο να βοηθήσει ουσιαστικά μια αδύναμη χώρα σαν την δική μας;

Γιώργος Βλαχόπουλος: Όλοι οι σχετικοί νόμοι, μας επιβάλλονται άνωθεν, από ένα Ευρωπαϊκό διευθυντήριο το οποίο προσπαθεί σε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων να εκμεταλλευτεί τις πιο αδύναμες και φτωχές χώρες προς όφελος των ισχυρότερων. Ωστόσο, υπάρχει η πολιτική δυνατότητα, αυτές τις αποφάσεις, τις διαβόητες λευκές ατζέντες να τις επηρεάσουμε σε τέτοιο σημείο ούτως ώστε να αναγκαστούν οι εθνικές κυβερνήσεις και ιδιαίτερα η δική μας η οποία αντιδρά πάντοτε σαν να “κοιμάται” να ασκήσουν πραγματική και αποτελεσματική πίεση. Πράγματι, αν και διανύουμε δύσκολες μέρες το έδαφος είναι πρόσφορο ίσως και περισσότερο από ποτέ για την δημιουργία συμμαχιών με αρκετές χώρες μέλη της Ε.Ε που αντιμετωπίζουν ίδιας φύσεως αγροτικά προβλήματα. Επί παραδείγματι, ο Ισπανός έχει αυτή την περίοδο σοβαρά ζητήματα με το λάδι του όπως και ο Ιταλός. Μόνο με ένα αρραγές μέτωπο και την συνδρομή και άλλων χωρών θα μπορέσουμε να “γονατίσουμε” το διευθυντήριο προτάσσοντας την θέληση των λαών. Δυστυχώς είναι αλήθεια και δη αυταπόδεικτη ότι ποτέ δεν υπήρξε η πολιτική βούληση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις ώστε να ασχοληθούν οργανωμένα και αποτελεσματικά για τα μείζονος σημασίας αγροτικά θέματα. Ένας επίσης πληττόμενος κλάδος είναι και η κτηνοτροφία μας. Παρατηρείται μια σημαντική απομείωση του ζωικού κεφαλαίου πανελλαδικά η οποία οφείλεται σε πολλούς παράγοντες και όχι μόνο στις κλιμακούμενες φυσικές καταστροφές. Η ακρίβεια στο κόστος των ζωοτροφών, ο μαρασμός της υπαίθρου, αλλά και η μείωση της αγοραστικής δύναμης του μέσου καταναλωτή οδηγούν νομοτελειακά στον αφανισμό των Ελλήνων κτηνοτρόφων.

Ωστόσο, για να επιτευχθούν τα όσα προτείνετε και παράλληλα να εξαλειφθούν τα “κακώς κείμενα” που εύστοχα παραθέτετε προφανώς απαιτείται μια ριζική αλλαγή στο διευθυντήριο της ΕΕ καθώς κακά τα ψέματα επηρεάζει τις νομοπαρασκευστικές επιτροπές που ουσιαστικά δίνουν έτοιμα τα επίμαχα νομοσχέδια προς ψήφιση στους Ευρωβουλευτές... Υπάρχουν αυτές οι ανατρεπτικές πιθανότητες στις κάλπες της 9ης Ιουνίου;

Γιώργος Βλαχόπουλος: Κοιταξτε, είτε υπάρχουν είτε δεν υπάρχουν οι πιθανότητες ένα είναι σίγουρο: Πως αν στις επικείμενες κρίσιμες Ευρωεκλογές δεν μπουν νέοι άνθρωποι άφθαρτοι δεν υπάρχει καμία Ελπίδα για την “Ευρώπη του αύριο”. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ενδέχεται αυτές οι Ευρωεκλογές να είναι ιστορικές υπό την δυσμενή οπτική ότι θα είναι και οι τελευταίες σε μια Έρημος Ευρώπη που σταδιακά διαλύεται. Θα ήθελα όμως να επισημάνω και το εξής: Ακόμη και οι άφθαρτοι κάποια στιγμή μπορεί να “περάσουν απέναντι” και να εμποτιστούν με διαφθορά. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε ασφαλιστικές δικλείδες (μέσα από ένα αδιάβλητο θεσμικό πλαίσιο) που θα ελέγχουν τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωκοινοβουλίου και των μελών της Επιτροπής. Είναι αληθές πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι Ευρωβουλευτές κομίζουν έτοιμα δεδομένα από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές ενώ αρκετοί δεν εμφανίζονται καν στην Ευρωβουλή για να τις επικυρώσουν.

Έχετε προσφάτως τοποθετηθεί δημοσίως κατά της αποστολής στρατιωτικού υλικού προς ενίσχυση του Ζελένσκι. Εκτιμάτε πως την αμφιλεγόμενη δήλωση δια στόματος Πρωθυπουργού ότι έχουμε ταχθεί στην σωστή πλευρά της Ιστορίας, αργά ή γρήγορα θα την πληρώσουμε;

Γιώργος Βλαχόπουλος: Όχι μόνο αργά ή γρήγορα αλλά και πιο σύντομα από όσο φανταζόμαστε. Η “επιχείρηση Ουκρανία” ήταν το μεγαλύτερο λάθος στο οποίο θα μπορούσε να διαπράξει η Ε.Ε ευρισκόμενη υπό την πίεση της Αμερικανικής πολιτικής η οποία στην πραγματικότητα είναι η έκφραση ενός άγριου και εν μέρει αθέατου πολέμου στον οποίο αντιπαρατίθενται Κίνα και ΗΠΑ με θύμα την γηραιά ήπειρο. Η “Νίκη” δεν έχει καμία διάθεση να ασχοληθεί με κανέναν πόλεμο, το πιο γελοίο και συνάμα επικίνδυνο γεγονός ήταν ότι εμείς ως χώρα προσφερθήκαμε πρώτοι να παράσχουμε όπλα σε μια Ουκρανία η οποία δεν τα χρειάζεται. Ουσιαστικά κηρύξαμε τον πόλεμο στην Ρωσία η οποία είτε εκφράζει το ορθόδοξο τόξο και μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει δεν παύει να είναι εκ των κορυφαίων υπερδυνάμεων η οποία αν κουνήσει το χεράκι της είμαστε χαμένοι. Αυτή τη στιγμή χωλαίνει όλη η Οικονομία της Ευρώπης και δη ολόκληρη Γερμανία, ως συνέπεια της παράλογης υποστήριξης ενός άδικου πολέμου που υπηρετεί με πίστη διεθνή συμφέροντα. Ουσιαστικά τοποθετούμε στα δικά μας θεμέλια της Ειρήνης βόμβες οι οποίες αν αύριο πυροδοτηθούν θα διαλυθούμε.

Διαβάστε ακόμη

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Ιωάννινα

Πυρσινέλλας 1 και Ναπολέοντος Ζέρβα γωνία, (1ος όροφος), Ιωάννινα 45221

Κιλκίς

21ης Ιουνίου 205 (2ος όροφος), Κιλκίς 61100

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890

Βόλος

NAKOS CENTER, Σπ. Σπυρίδη 38, 1ος όροφος., Βόλος 38221

Σέρρες

Εμμανουήλ Ανδρόνικου 1, Σέρρες 62100