Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα
«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε»

«Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε»

Του Λυκούργου Μαρκούδη, υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΙΚΗΣ

Αγαπητοί συνέλληνες, μια τέτοια μέρα, σαν αυτή που περιγράφει ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής, μοιάζει και η σημερινή. Μια απόφαση που χρειάστηκε τον χρόνο της και έπρεπε πολύ να ζυγιστεί… Και έφτασε η μέρα για ένα Ναι στην κοινή προσπάθεια για μία ακόμα Νίκη!

Πολλοί θα αναρωτηθούν τι θέλει τώρα κι αυτός και ασχολείται με την πολιτική… Στις σειρές που ακολουθούν θα γράψω λίγα λόγια για τη δική μου πορεία, εξηγώντας την αποδοχή στην πρόταση που μου έγινε από τον Δημήτρη Νατσιό για τη συμμετοχή μου στο Νικηφόρο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών.

Από πολύ μικρός, μαθητής ακόμα, βρέθηκα στην πολύπαθη Αγία Γη. Η Αγία Γη έγινε ένα με τη ζωή μου, με έναν τρόπο μοναδικά απερίγραπτο… Όλα αυτά τα χρόνια ταξιδέψαμε εκεί με χιλιάδες από εσάς που με εμπιστευθήκατε και προσκυνήσαμε τους ιερότερους τόπους της πίστεώς μας, γνωρίσαμε τα μοναστήρια της ερήμου και συναναστραφήκαμε με τους αγιοταφίτες φύλακες... Μαζί εμείς οι Έλληνες βλέπαμε ένα άλλο θαύμα και καμαρώναμε την παρουσία του Έθνους μας εκεί…

Μαζί με την Αγία Γη ήρθε και το ραδιόφωνο! Βρέθηκα εκεί πριν από 34 χρόνια με την αρχική μου επιθυμία να μιλήσω για την Αγία Γη Αυτές ήταν οι πρώτες εκπομπές μου, αλλά ήρθαν πάρα πολλές ακόμα στη συνέχεια. Η φωνή μου ταξίδεψε με τα ραδιοκύματα, με τον δορυφόρο και το διαδίκτυο σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε κάθε γωνιά της γης που ζουν Έλληνες! Μερικές χιλιάδες εκπομπών θεολογικού κυρίως περιεχομένου και άλλες εκατοντάδες παραγωγές μου χάρισαν την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς από εσάς με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Με τη δική σας ακρόαση, πετύχαμε να μιλάμε στην ψυχή σας.

Με την είσοδό μου στο Πανεπιστήμιο, παράλληλα με το ραδιόφωνο, ήρθε στη ζωή μου η τηλεόραση, όπου για αρκετά χρόνια παρουσίαζα μια ιστορική (πια) παιδική εκπομπή. Συνεργάστηκα με μια κορυφαία παγκόσμια εταιρία παραγωγής ψυχαγωγικών προγραμμάτων και με μία εξίσου κορυφαία Οικογένεια παραγωγής παιδικών προγραμμάτων που με στήριξε σαν πραγματικό της μέλος, με εμπιστεύθηκε και με έμαθε τόσα πολλά... Ανεκτίμητες στιγμές! Ήρθα έτσι σε επαφή με τον κόσμο σε κάθε άκρη της πατρίδας μας…

Μπόρεσα, παράλληλα, να συνεργαστώ με σκηνοθέτες και ηθοποιούς στις μεταγλωττίσεις σειρών και ταινιών, σε έναν δημιουργικό χώρο που με πλούτισε με στιγμές πολύτιμες και με ρόλους που ακόμα με συνοδεύουν και με ταξιδεύουν. Ρόλους που δάνεισα τη φωνή μου, για να μιλήσουν ελληνικά και ακόμα μέχρι τώρα συχνά θυμόσαστε αρκετοί από εσάς

Αργότερα μου δόθηκε η μεγάλη ευκαιρία να είμαι δίπλα σε σπουδαίους ανθρώπους της τηλεόρασης, σκηνοθέτες και παραγωγούς, αλλά και την πρώτη παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης. Και πάλι ταξίδεψα νοερώς στα σπίτια σας, αλλά και πραγματικά σε πολλές περιοχές της χώρας μας…

Αυτή είναι μια δημόσια πορεία, ίσως γνωστή, που όλα αυτά τα χρόνια με έκανε αμέτρητες φορές να συγκινηθώ από την αγάπη σας. Μία αγάπη άδολη και ειλικρινή που ποικιλοτρόπως μου εκφράζατε. Σήμερα λοιπόν αυτή σας την αγάπη επικαλούμαι. Μοιράζομαι μαζί σας το δικό μου Ναι σε μία πρόταση. Έτσι όπως πάντα μοιραζόμουν ελεύθερα τη σκέψη μου, τις ανησυχίες μου και τα λόγια μου με όλους εσάς γνωστούς και αγνώστους, αλλά σίγουρα συνέλληνες.

Χωρίς διαχωριστικές γραμμές χρησιμοποιώ αυτή την ιδιαίτερη λέξη. Είμαστε όλοι μαζί και πρέπει μαζί να αγωνιστούμε. Το πλοίο μας, το τρελοβάπορο του Ελύτη, η Ελλάδα, χρειάζεται τον καθένα μας και κυρίως την αγάπη μας. Από αυτή την αγάπη για την πατρίδα ξεκινάμε. Αυτός που αγαπάει την πατρίδα του λέγεται πατριώτης, δεν είναι ακραίος, ούτε φασίστας…

Δεν είχα ποτέ ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά τα πάντα στη ζωή μας είναι πολιτική. Δεν ασχολήθηκα με κανένα από τα κόμματα, αλλά πάντα είχα λόγο για όλα όσα γίνονταν και δεν δίσταζα τον λόγο αυτόν να τον εκφράζω. Έτσι ήρθε μια μέρα η πρόταση από τον Δημήτρη Νατσιό.

Οφείλω να πω ότι τον γνώριζα πολλά χρόνια, χωρίς να τον έχω συναντήσει. Διάβαζα τα υπέροχα κείμενά του για την παιδεία, το έθνος και την πίστη που υπέγραφε ως δάσκαλος στο Κιλκίς και ένιωθα συγκίνηση, άλλοτε έναν πόνο βουβό, συχνά μια αγωνία και άλλοτε πάλι μια περηφάνια. Τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν από μερικά χρόνια σε μια υπέροχη εκδήλωση που είχαν διοργανώσει φοιτητές της Θεσσαλονίκης για τους σύγχρονους Αγίους και Γέροντες. Από τότε κρατήσαμε μια διακριτική επαφή.

Τα πράγματα προχώρησαν και ο αγαπητός και εμπνευσμένος δάσκαλος βρέθηκε από την έδρα του στα βουλευτικά έδρανα. Καμαρώσαμε όλοι το ήθος, την ευγένεια και την διαφορετική προσέγγιση που έφερε στη Βουλή των Ελλήνων. Η Νίκη νίκησε με την υποστήριξη ανθρώπων που αγαπούν τον τόπο μας, τις παραδόσεις του, την ιστορία και την πίστη μας.

Ξεκινάω αυτή την προσπάθεια με εμπιστοσύνη στον Θεό και τη δική σας αγάπη και υποστήριξη, για να μπορώ να δώσω μια απάντηση αύριο στα παιδιά μου αν με ρωτήσουν τι έκανα για να αλλάξει κάτι σε τούτο τον τόπο. Έκανα μια προσπάθεια. Δεν έμεινα με σταυρωμένα χέρια. Αυτή θα είναι η απάντηση που θα μπορώ με ήσυχη συνείδηση να δώσω.

Τα χρόνια και οι συνθήκες που ζούμε, τα όσα πολύ γρήγορα συμβαίνουν, η αγωνία για τον τόπο μας, η αγωνία για την καθημερινότητά μας και τα μεγάλα ερωτήματα που χρόνια όλοι θέτουμε είναι οι λόγοι που με ωθούν στην Νικηφόρα πορεία της Νίκης…

Η Ευρώπη είναι τώρα το ζητούμενο. Υπάρχουν πολλά που πρέπει και μπορούν να γίνουν στην ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Και αξίζει να πολεμήσουμε. Τουλάχιστον να δώσουμε τη μάχη μας. Είναι πολλά που γίνονται στην Ευρώπη και δεν τα μαθαίνουμε. Κι ας επηρεάζουν τη ζωή μας.

Υπάρχει ακόμα το μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας αφού οι λαοί των κρατών – μελών της Ε.Ε. εκλέγουν τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η Επιτροπή διορίζεται και οι λαοί δεν έχουν λόγο για τα μέλη της Επιτροπής που αποφασίζει για όλα. Έχουν γίνει βελτιωτικές κινήσεις και έχει περιοριστεί λίγο εντέχνως αυτό το έλλειμμα, αλλά παραμένει. 

Έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε στον λίγο χρόνο που έχουμε μπροστά μας μέχρι της εκλογές της 9ης Ιουνίου. Πικραμένοι και προδομένοι από όσους βρέθηκαν να διοικούν τον τόπο, οφείλουμε να αντιδράσουμε σκεπτόμενοι με υπευθυνότητα και σύνεση. Να στηρίξουμε όχι να τιμωρήσουμε, αλλά να αναδείξουμε. Αυτή την υποστήριξη ζητάω σήμερα.

Αγαπητοί συνέλληνες στηρίζουμε μία γνήσια και καθαρή φωνή που ήδη ακούγεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και πρέπει να την κάνουμε να ακουστεί και στο Ευρωπαϊκό. Στηρίζουμε τη Νίκη που δε θυμίζει κάτι από τα ίδια. Στηρίζουμε την ουσιαστική Νίκη στην Ευρώπη.

Σήμερα είπα το δικό μου Ναι και θα αγωνιστώ με ένα νέο όραμα για να μην νιώσουμε πολιτικά απογοητευμένοι ξανά. Σε μια Ευρώπη που φλέγεται, σε έναν κόσμο που βράζει, σε ένα διεθνές πολιτικό σκηνικό που λείπουν οι μεγάλοι ηγέτες, από μία Ελλάδα που μαστίζεται και ματώνει, από μια χώρα που χάρισε στον κόσμο τα πάντα, από την Πατρίδα μας που κάποιοι την κατάντησαν Παρτίδα τους, αγωνιζόμαστε για μία ακόμα Νίκη.

Στον δρόμο αυτό είμαστε όλοι μαζί. Σας χρειαζόμαστε όλους. Σας ευχαριστώ και σας περιμένω. Ο αγώνας έχει ξεκινήσει… Ο δρόμος είναι δύσκολος. Αλλά πάντα μετά την ανηφορική οδό του Μαρτυρίου και τον Γολγοθά, ακολουθεί η Ανάσταση.

Αυτό ας ευχηθούμε... Καλή Ανάσταση να έχουμε!

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890