Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα

Νέα - Δελτία Τύπου

Τι συζητά εν κρυπτώ με την τουρκική πλευρά ο κ. Γεραπετρίτης;

Τι συζητά εν κρυπτώ με την τουρκική πλευρά ο κ. Γεραπετρίτης;

Μεγάλο προβληματισμό προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ. Γεραπετρίτη στη δημοσιογράφο κα Νίκη Λυμπεράκη, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Οι δηλώσεις αναφέρονται σε οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, χωρίς καμία όμως αναφορά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Δεν μας διευκρινίζει ο κ. Υπουργός τι συζητά εν κρυπτώ με την τουρκική πλευρά και τι σημαίνει ότι «κάποια στιγμή πρέπει να δούμε τα πράγματα και με γενναιότητα». Ελπίζουμε να μην εννοεί παραχωρήσεις, γεγονός απαράδεκτο, με τη δικαιολογία ότι θα εξασφαλίσουμε ηρεμία. Μία ηρεμία που η τουρκική πλευρά δεν σέβεται, παρόλη την πρόσφατη υπογραφή της Διακήρυξης των Αθηνών, που υποτίθεται ότι δεν έχει μεν νομική αξία, έχει όμως αντίστοιχη  πολιτική αξία». 

Επισημαίνουμε  στον κ. Γεραπετρίτη ότι το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ και ο Ελληνικός λαός δεν παραχωρεί την  θαλάσσια κυριαρχία μας, η οποία με το βάση το Δίκαιο της Θάλασσας, εκτείνεται στα 12 ν.μ.. Ζητάμε από την κυβέρνηση να ασκήσει το δικαίωμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα δώδεκα μίλια και να επιδιώξει την ρητή αναγνώριση αυτού του δικαιώματος και από τις ΗΠΑ στις οποίες  έχουμε παραχωρήσει στρατηγικές υποδομές χωρίς να  έχουμε λάβει ουσιαστικά ανταλλάγματα παρά επαίνους.  

Τέλος τονίζουμε ότι η μόνη ενδεδειγμένη λύση, η οποία θα προστατεύσει τα εθνικά μας συμφέροντά, από καθαρά νομικής (και όχι πολιτικής πλευράς), είναι η προσφυγή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του   Λουξεμβούργου, το οποίο εξασφαλίζει την τήρηση του Δικαίου κατά την ερμηνεία και την εφαρμογή των Συνθηκών και οι αποφάσεις του εκτελούνται υποχρεωτικά, σύμφωνα με το άρθρο 28  της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ (ΣΛΕΕ). Η απόφασή του δεσμεύει πολιτικά και νομικά όχι μόνο τις χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά και τα συνδεδεμένα μέλη όπως η Τουρκία από το 1963.

Αγιολόγιο και Επετειολόγιο

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό» Γ. Σεφέρης

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ είναι ένας εγκεκριμένος Πολιτικός Οργανισμός, από τον Άρειο Πάγο, από τις 25 Ιουλίου του 2019.

 

Τραπεζικός λογαριασμός
IBAN: GR4102602030000830201895856 (Eurobank)
BIC: ERBKGRAAXXX | 0203 – Τσιμισκή 27 Θεσσαλονίκη
Δικαιούχος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη

Πλατεία Αριστοτέλους 5, Θεσσαλονίκη 546 23

Τηλ: 2310 232999

Αθήνα

Σταδίου 10, Αθήνα 105 64

Τηλ: 210 3217890